Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMIRI ZBOG VRAĆANJA MJERA

Brutalna snimka iz Beograda: Pretučena trojica muškaraca, glavni epidemiolog sada poručio - sporna odluka mogla bi se prolongirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika izašle su na beogradske ulice tijekom noći s utorka na srijedu. Dio njih sukobio se s policijom koja je posegnula za suzavcem i pendrecima. Policajci nisu poštedjeli ni trojicu muškaraca koji su mirno sjedili na klupi.

Višesatni prosvjedi na ulicama Beograda uslijedili su nakon najave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o uvođenju policijskog sata i novih mjera kako bi se suzbilo širenje zaraze koronavirusa.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Slika nije dostupna kaos u beogradu Emotivan istup mladog prosvjednika: "Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora"

Tisuće prosvjednika izašle su na ulice, a prosvjed je vrlo brzo eskalirao u nasilje. Srpski mediji javljaju da je više osoba ozlijeđeno s obje strane.

Ekipa televizije N1 kamerom je zabilježila policiju koja pendrecima premlaćuje trojicu muškaraca koji su do tada mirno sjedili na klupi i promatrali prosvjede.

Snimka je uznemirujuća!

"Heroji protesta"

Trojica muškaraca nakon samo nekoliko minuta vratila su se na istu klupicu u parku i sjeli na nju. Zbog toga su na društvenim mrežama prozvani "herojima protesta".

"Kakve legende!", "Ostalo piva", "Carevi ne odustaju…", neki su od komentara na Twitteru koji su podržali trojicu s klupice.


Oporba pozvala na novi prosvjed

Srpska oporba pozvala je na novi prosvjed danas u 18 sati.

"Prosvjed protiv policijskog sata i suludog političkog iživljavanja režima nad građanima Srbije", poručili su iz Saveza za Srbiju na društvenoj mreži, uz napomenu da su obvezne zaštitne maske i održavanje distance.

No, moguće je da do novog okupljanja ipak neće doći. Naime, vodeći srpski epidemiolog Predrag Kon najavio je kako bi moglo doći do prolongiranja odluke o vraćanju mjera, što je bio razlog poziva za novo okupljanje.

Gorjeli policijski automobili, razbijeni izlozi, zapaljeni kontejneri

Naime, nakon prvog proboja u zgradu Skupštine policija je prosvjednike uspjela izbaciti pendrecima. Nedugo nakon toga prosvjednici su ponovo pokušali upasti u zgradu Skupštine, ali ih je policija spriječila suzavcem.

Policija je u utorak navečer upotrijebila desetke suzavaca i pendreke, a prosvjednici su na njih bacali jaja, boce, kamenje i baklje. Gorjeli su policijski automobili, razbijeno je nekoliko izloga, zapaljeni su kontejneri, počupani prometni znakovi.

Oko dva sata ujutro policiji je stiglo pojačanje - oklopna vozila, žandarmerija na konjima i specijalci. Krenuli su u raščišćavanje ulica.

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi objasnio je zbog čega prosvjeduje pred Skupštinom Srbije u Beogradu. Kako je naveo, njegov je otac umro jer nije bilo respiratora.

Premijerka optužila oporbu

Predsjednica odlazeće vlade Srbije Ana Brnabić osudila je noćas prosvjede i incidente ispred srbijanskog parlamenta i poručila da će država i njezine institucije zaštititi pravni poredak "kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji".

Optužujući oporbu za prosvjede, Brnabić je u pisanoj izjavi koju prenose beogradski mediji istaknula da najoštrije osuđuje "vandalizam političara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju s najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene