Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Beogradu

Niz krvavih i uznemirujućih snimki: Policajci iscipelarili mladića, nasrnuli na novinarku, izudarali mladiće u parku...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu su u utorak navečer održani višesatni prosvjedi protiv uvođenja novih mjera zbog koronavirusa. Snimke nasilja s beogradskih ulica u nemirima i dalje pristižu.

Tisuće ljudi izašle su na ulice Beograda kako bi izrazile nezadovoljstvo najavljenim policijskim satom i ostalim mjerama koje je najavio predsjednik Aleksandar Vučić. U prosvjedima koji su izmaknuli kontroli i pretvorili se u brutalno nasilje ozlijeđeno je više desetaka ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Festival slobode Bez maski i socijalne distance: U Rijeci prosvjedovali protiv stožera i mjera Hitna pomoć na Festivalu slobode Nisu im dali da prođu Video incidenta: Na prosvjedu antikoronaša bačena baklja, a vozilo hitne pomoći gađali su bocom

Kamere ekipe televizije Nova.rs zabilježile su mladića koji bježi pred policajcima. Polugol, u hlačama i s majicom u rukama, trči i spotiče se pa pada na tlo. Prema njemu dotrčava nekoliko policajaca, prvi ga udara nogom u tijelo, a onda mu se pridružuju i drugi. Pendrecima i nogama ga cipelare dok on savijen leži na tlu.

Sjedili na klupi, policija ih pretukla

Ekipa televizije N1 kamerom je snimila policajce koja pendrecima premlaćuju trojicu muškaraca koji su do tada mirno sjedili na klupi i promatrali prosvjede.

Trojica muškaraca nakon samo nekoliko minuta vratila su se na istu klupicu u parku i sjeli na nju. Zbog toga su na društvenim mrežama prozvani "herojima protesta".

Policajac napao novinarku

Novinarka portala Nova.rs Milica Božinović snimala je situaciju na ulicama Beograda kada joj je prišla policija, a jedan od pripadnika snaga reda udario ju je pendrekom.

Kamenjem na policiju

Također, kamera je snimila i prosvjednike koji su se kamenjem obrušili na policajce.

Policija na izvanrednoj presici o nasilju u Beogradu nije imala podatak o tome koliko je suzavaca bačeno na prosvjednike, a za sve što se dogodilo prozvala je građane.

"Trpjeli smo kamenje, boce i korpe. Kad nije bilo izbora, primijenili smo silu i rastjerali ih s prostora. Svi koji nisu postupali po zapovijedi službenih osoba morali su biti maknuti", kazao je direktor policije Vladimir Rebić.

Oporba pozvala na novi prosvjed, no...

Iako je oporba još noćas pozvala na novo okupljanje u srijedu u 18 sati, moguće je da do prosvjeda neće doći. Naime, vodeći srpski epidemiolog Predrag Kon kazao je da se o novim mjerama razmišlja te da bi moglo doći do odustajanja od odluke o vraćanju mjera, što je bio prvotni razlog prosvjeda, piše N1.

"Kada sam razgovarao s predsjednikom o novim mjerama, govorili smo samo o Beogradu. Naglašavam da se situacija mijenja. Mi moramo spriječiti kontakte i to je glavni cilj. Najefikasnije se sprječava najtežim merama", dodao je Kon.

Podsjetimo, nakon najave uvođenja mjera poput zabrane okupljanja i policijskog sata kako bi se spriječilo širenje zaraze, u Beogradu su održani prosvjedi. Situacija je vrlo brzo izmaknula kontroli, a u neredima su ozlijeđeni deseci ljudi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene