Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ PRIJAVE OKUPLJANJA

Prosvjed policajaca u Trilju zbog COVID potvrda, podržao ih Bulj: "Vrijeme je da odgovorni za represiju podnesu ostavke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U popodnevnim satima održan je prosvjed u Trilju ispred postaje granične policije zato što su policajci odbili raditi zbog COVID potvrda. Podršku im je pružio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Večeras je saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj uživo prenosio prosvjed građana u Trilju. Naime, nekoliko desetaka stanovnika se okupilo kako bi pružili podršku graničnim policajcima.

Naime, dio graničnih policajaca je odbio preuzeti smjenu jer ne žele na uvid dati COVID potvrde. 

"Narod je ustao protiv Plenkovićeve diktature! Puna podrška prosvjednicima! Dosta je bilo ovih nelogičnih mjera i COVID potvrda!
Vrijeme je da svi koji su odgovorni za ovu represiju nad narodom podnesu ostavke", poručio je Bulj.

Kako je objasnio  - policajci odbijaju predati smjenu zbog "besmislenih COVID potvrda". Također, opisao je to kao maltretiranje.

"Jad, bijeda i tuga. Pogledajte - u Trilju hrvatskim policajcima ne daju ući u policijsku postaju. Krše prava hrvatskim policajcima. Uskoro će ovome doći kraj, nada umire zadnja", poručio je Bulj okupljenim građanima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković STATUS GABRIJELE ŽALAC U MIROVANJU Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje"

Pročitajte i ovo Miro Bulj, gradonačelnik Sinja OPET NERED U SINJU Kaos na sinjskom sudu: Djelatnica nije htjela pokazati COVID potvrdu, napravila dramu, pozvala u pomoć Bulja

Poslali smo upit PU splitsko-dalmatinskoj imaju li saznanja o događaju.

"U odnosu na Vaš upit obavještavamo Vas kako se večeras oko 17.40 sati okupilo više građana u blizini Postaje granične policije Trilj. Za sada nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo potrebe za intervencijom policije, a poslovi se u PGP Trilj obavljaju uredno i bez bilo kakvih smetnji. O svim prikupljenim saznanjima obavijestit ćemo županijski Stožer civilne zaštite, kao i Ravnateljstvo civilne zaštite. Napominjemo kako Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije zaprimila prijavu javnog okupljanja", priopćili su.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene