Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila zagrebačka policija

Snimka racije u noćnom klubu: Zabavljalo se više ljudi nego što mjere dopuštaju, a jedan od gostiju nikako nije smio biti među njiima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osoba je zatečena u noćnom klubu koji je prekoračio radno vrijeme, a u njemu se u tom trenutku nalazilo 170 osoba. Zagrebačka policija podnosi kaznene prijave protiv voditelja ugostiteljskih objekata zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti

Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama. Kako je izvijestila policija, tijekom provođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba.



U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimirana je ukupno 61 osoba, a Državni inspektorat utvrdio je prekoračenje radnog vremena te je objekt zatvoren za daljnji rad na 30 dana. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

Policija je prema 33-godišnjem muškarcu uporabila sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te će isti biti prijavljen. Inspektori Civilne zaštite utvrdili su i kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite - u objektu je bilo više osoba nego je dozvoljeno, razmak između stolica nije bio dovoljan, a radio je iza dopuštenog radnog vremena. Zbog svega će protiv odgovorne osobe biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će osoba biti predana pritvorskom nadzorniku.

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimirala ukupno 178 osoba. Državni inspektorat utvrdio je prekoračenje radnog vremena te je i taj objekt zatvoren za daljnji rad na 30 dana. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

Sredstva prisile policija je upotrijebila prema 28-godišnjaku te mu je uručen prekršajni nalog zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika. Nadalje, 23-godišnji muškarac je zatečen u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, unatoč mjeri ''liječenje u kući". Protiv njega će biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Inspektora Civilne zaštite utvrdili su da je objekt također kršio Odluke Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena. Zbog utvrđenog, će protiv odgovorne osobe biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene