Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otvorio unatoč zabrani

Policija objavila detalje: Vlasnik teretane uhićen, nakon obrade ide u pritvor

Zagrebačka policija potvrdila je da je Andrija Klarić, vlasnik koji je jutros otvorio svoju teretanu unatoč zabrani, priveden zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će nakon kriminalističkog istraživanja biti pritvoren.

Policijska uprava zagrebačka objavila je da su oko 7:45 u Zagrebu u II Zagorskoj ulici, njihovi službenici utvrdili da teretana posluje unatoč zabrani, odnosno protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U tom su prostoru zatekli 51-godišnjeg vlasnika i još četiri osobe koje su vježbale, a još su četiri osobe bile na samom ulazu u teretanu.

"Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku", stoji u policijskom priopćenju.

Uzalud čekali inspektore

Andrija Klarić, vlasnik teretane, jutros je otvorio svoj objekt i primio dvije grupe vježbača, jednu u 6, a drugu u 7 sati ujutro. Dolazak policije spriječio je ostale koji su bili najavljeni za trening zakazan u 8 i 9 sati. 

Pročitajte i ovo Presica Nacionalnog stožera priveli vlasnika Božinović o otvaranju teretane: "U tijeku je kriminalističko istraživanje, ne želim spekulirati kolika će biti kazna"

Pročitajte i ovo Andrija Klarić NE STRAHUJE OD INSPEKCIJE Odlučio je, protivno odluci Stožera, otvoriti teretanu: ''Ako je to kriminal, spreman sam na sankcije''

Policajci su isprva samo uzeli njegove podatke i podatke drugih osoba koje su zatekli u teretani pa su neko vrijeme čekali dolazak inspektora koji su mu trebali odrediti kaznu i zapečatiti objekt. No kako se inspektori nisu pojavljivali, policajci su Klarića odveli u policijsku postaju. 

Više o cijelom događaju pročitajte OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene