Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽU IZMJENE ZAKONA?

Hoće li i Milanović snositi sankcije zbog COVID potvrda? "Moglo bi se dogoditi da o prekršajnom postupku odlučuje Ustavni sud"

Traži se način uvođenja sankcije za nepoštivanje mjera Stožera, a i dalje ima onih koji odbijaju COVID potvrde. I danas su neki gradonačelnici i načelnici slali poruke o svojem viđenju COVID potvrda. Protiv njih je, već znamo, i predsjednik države. A hoće li se sankcije odnositi na sve jednako?

Došao je na posao, no unutra neće. Jedan policijski službenik iz Poreča ne želi se cijepiti niti testirati. Ispred postaje došla ga je podržati i nekolicina građana. Nakon što je bilo problema i u školama - iz Ministarstva je stigao savjet ravnateljima. Učiteljima koji ne žele COVID potvrde, pa ne mogu ni raditi, može se dati upozorenje, a onda se i pozvati na Zakon o radu koji definira uvjete za - izvanredni otkaz.

Ministri su dobili zadatak naći zakonski okvir za sankcije. Ministar Vili Beroš se i sam susreće s negodovanjem građana. ''Više ćete ovih dana saznati o tome, sada ne bih želio prejudicirati'', rekao je Beroš.

Što o COVID potvrdama misli, jasno je rekao i predsjednik Zoran Milanović. ''Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude'', kazao je Milanović. Hoće li na njega utjecati sankcije, teško je reći, kaže ustavni stručnjak Mato Palić. Predsjednik ima imunitet neprovedivosti, no to ne znači da je iznad zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ovo više nema veze s virusom " Oglasio se Lauc nakon Beroševe najave o izbacivanju iz Znanstvenog savjeta: "Moj glas nije među onima koje je lako ušutkati..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIJETI IM OTKAZ? Ministarstvo poslalo dopis nakon apsurdnih primjera iz škola: Jedna učiteljica ušla kroz prozor jer nije imala COVID potvrdu

''Ukoliko bi se nastavio ponašati kao dosada, a dođe do nekih izmjena i dopuna zakona, onda bi se moglo dogoditi da o prekršajnom postupku protiv njega odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske'', istaknuo je Mato Palić u Dnevniku Nove TV.

Propisi se tek trebaju mijenjati, a analizira se zakon o sustavu civilne zaštite i zaštite pučanstva od zaraznih bolesti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Više o COVID potvrdama pogledajte u priloženom videu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene