Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve gotovo do ponoći

Na Jadranu na snagu stupile nove mjere: Veliki događaji već su se počeli otkazivati

Nova epidemiološka ograničenja stupila su na snagu na Jadranu. Već se odgađaju velika događanja, a nove mjere na snazi će biti do 15. kolovoza.

Prema novim pravilima koja su na snagu stupila danas i koja će trajati do 15. kolovoza, svi događaji na Jadranu trajat će do ponoći. Na javnim okupljanjima bez COVID potvrde može biti do 50 ljudi, s njom do 1000. Na privatnim događajima, uključujući svadbe, bez COVID potvrde smije biti do 15 ljudi, a u barovima istovremeno može biti najviše 1000 ljudi.

Sajmovi na otvorenom mogu se održati samo uz suglasnost lokalnog i županijskog stožera. Sportska natjecanja uz gledatelje dopuštena su ako potvrdu imaju svi, od tehničkog i organizacijskog osoblja do gledatelja. Iznimno, uz suglasnost Nacionalnog stožera, može se održati okupljanje s više od 1000 ljudi.

U Novom Vinodolskom velike su događaje već odgodili.

"Sve je do ponoći. Jednostavno nema smisla održavati neke stvari. Ljudi su na plaži do osam ili devet navečer. Dok se obuku, izađu u grad, bit će pola 10 ili 10. I sada ići s nečim silnim i velikim, za to po nama nije bilo potrebe", rekao je Mario Butorac iz Centra za kulturu Novi Vinodolski.

Uz cjepivo, ključ sigurne destinacije, poručuju epidemiolozi, jesu ograničenja.

"Sada imamo situaciju da je i među mlađima i među starijima dosta slučajeva pneumonije i raznih drugih viroza koje nisu COVID, ali mogu pridonijeti da COVID bude agresivniji", rekla je Tanja Staraj Bajčić, epidemiologinja Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 TEŠKA NESREĆA Šokantno svjedočanstvo preživjelog: "Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje... To je bio pravi masakr"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačnu riječ ima BiH Hrvatska opet zatražila izručenje braće Mamić, ovog puta zbog podmićivanja osječkih sudaca

Strože mjere od danas se uvode i u Sloveniji. U restorane, kockarnice, salone za igre na sreću, turistički smještaj te na neke aktivnosti na otvorenom ne može se bez COVID potvrde ili negativnog testa. Susjedi na odmoru o tome se još ne brinu.

"Ako je tako struka odlučila, najvjerojatnije tako mora biti", rekao nam je Slovenac Besim, koji se odmara u Hrvatskoj. Sličnog je mišljenja i njegov sunarodnjak Mario: "Već smo se naučili tako da to nije ništa novo. Što bude, bit će."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene