Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gdje se zarazio?

Javio se Beroš nakon što je potvrđeno da ima koronu: Pozvao sve da koriste aplikaciju STOP COVID-19

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš ima koronavirus.

Nakon pojave simptoma bolesti ministar Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan. Na svojem je profilu na Facebooku, nakon što je potvrđeno da je zaražen, pozvao građane da koriste aplikaciju STOP COVID-19. 

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Redovita sjednica Vlada proglasila kraj epidemije: ''Važno je da izvučemo pouke'' Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije

"Jutros je testiranje pokazalo da sam pozitivan na koronavirus, što sam odmah objavio preko aplikacije STOP COVID-19 na mobilnom telefonu. Ovu informaciju automatski će dobiti i sve osobe koje su bile u mojoj blizini proteklih dana. Važno je da i svi vi koristite aplikaciju kako biste spriječili daljnje širenje virusa i zaštitili druge osobe. Zbog toga smo je i napravili!" objavio je ministar.

Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa, priopćilo je Ministarstvo zdravstva. 

Ministar Beroš zbog sumnje na koronu nije došao ni na prošlu sjednicu Vlade, ali tada je na testiranju dobio negativan nalaz.

Još nema informacija o tome gdje se ministar zarazio. Postoji mogućnost da se ministar zarazio u subotu, prilikom posjeta varaždinskoj bolnici u kojoj je hospitaliziran velik broj oboljelih od koronavirusa. U Varaždinu je ministar izjavio da će podržati pooštravanje mjera ako se epidemiološka situacija ne popravi, no da lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir.

Kako doznajemo iz Vlade, ministar nije bio ni jučer ni u utorak u kontaktu s članovima Vlade, a na sjednici Užeg kabineta sudjelovao je online.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene