Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorio na mjere

Ministar Beroš o omikronu: ''Veliki bazen necijepljenih dao je život novom soju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je novi soj koronavirusa, omikron. Kaže da se prati situacija te da moramo biti spremni na sve. Dodao je i da je veliki broj necijepljenih ''dao život novom soju virusa''.

Omikron, novi soj koronavirusa, komentirao je u subotu ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je kako se prati situacija u svijetu i Europi. ''Pratimo situaciju i u svijetu i Europi. U stalnoj smo komunikaciji sa svim relevantnim resorima kako bismo maksimalno bili pripravni i za novi soj virusa.

U ovom trenutku, još nije poznat konačni učinak tih 30-tak mutacija na šiljak kompleksu virusa, odnosno predstavlja li unaprijeđenu verziju delta virusa u smislu zaraznosti i razine otpornosti na cjepivo. Obećava najava farmaceutskih kuća, poznata od ranije, da mogu u kraćem vremenu prilagoditi cijepivo'', rekao je.

Podsjetio je da se svi trebaju pridržavaju epidemioloških mjera.

''Ne zaboravimo, i protiv ovog virusa učinkovite su osnovne epidemiološke mjere: distanca, maske, dezinfekcija, prozračivanje i izbjegavanje okupljanja! A protiv novih mutacija - cijepljenje! Upravo velik bazen necijepljenih dao je život novom soju virusa. Pametniji smo od toga, nije kasno za zaokret! Slušajmo struku, poštujmo epidemiološke mjere i cijepimo se'', poručuje ministar zdravstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene