Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRI REZULTATI

Koja je njihova tajna? Jedna je hrvatska županija već 22. dan bez novozaraženih, a od početka pandemije imaju samo 12 oboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za medije iz Nacionalnog stožera među ostalim su istaknuli Međimursku županiju kao dobar primjer borbe protiv koronavirusa.Tamo već 22 dana nema novozaraženih.

U Stožeru civilne zaštite Međimurske županije kažu kako nema neke univerzalne formule koja bi se primjenila na ostatak Hrvatske. Jedino su u Međimurju otkazana sva veća događanja kako bi se spriječilo širenje virusa odnosno zadržao ovaj pozitivan trend. Kada razgovarate s ljudima, kažu, 22 dana bez korone kombinacija je pridržavanja mjera, ali i sreće.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Jer nije da ljudi ovdje ne sjede u kafićima, ili ne odlaze u dućane, u Zagreb, na more, ali čini se da su zbog blizine granice možda otpočetka nešto odgovorniji. Uz to iz Stožera poručuju kako su i prije pojave prvog slučaja gledajući razvoj događaja u Kini lokalni epidemiolozi vršili edukacije u domovima za starije i nemoćne. Evo što o svemu kažu građani i glavna epidemiologinja.

"Ne znam držimo li se mi reda bolje nego drugi ili imamo sreće", kaže uz osmijeh Vera iz Čakovca.

"Izlaze ljudi, ja vidim da je normalno, kafići su puni, noćni izlasci, mladi dosta izlaze", napominje Ksenija iz Čakovca. 

"Ja bih sigurno spomenula da je to jedna odgovornost žitelja naše županije od samih početaka kad je krenula ova epidemija odnosno pandemija, da su se striktno u najvećoj mogućoj mjeri pridržavali svih preporučenih mjera", kazala je Višnja Smilović, glavna epidemiologinja Međimurja.

U Međimurju trenutno nema aktivnih slučajeva. Samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu.J učer je obavljeno 60-ak testiranja. Otpočetka je evidentirano svega 12 slučaja zaraze. Premda je Međimurje najmanja županija u Hrvatskoj, dobra je za usporedbe jer u njoj živi oko 100 tisuća ljudi.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene