Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatska iz minute u minutu

Drugi najgori dan: Imamo 363 nova slučaja, preminulo pet osoba. Stožer noćnim klubovima produljio zabranu rada nakon ponoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer u srijedu ujutro objavio je da su potvrđena 363 nova slučaja zaraze koronavirusom. Pet osoba je preminulo. U bolnicama se liječe 344 pacijenta, a 26 ih je na respiratoru. Veći dnevni broj zaraženih u Hrvatskoj zabilježen je samo 3. rujna, kada smo imali 369 novih slučajeva.

* U Hrvatskoj je zaraza potvrđena kod 18.447 osobe, 309 je preminulih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Sisačko-moslavačka županija ima 33 nova slučaja zaraze, što je dnevni rekord

* U Zagrebu je potvrđen 91 novi slučaj

* Veći porast broja novozaraženih i u Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj županiji...

U nastavku pratite tijek događaja:

20:15 Stožer je objavio kako se do 22. listopada produljulje mjera zabrane rada noćnih  klubova do poslije ponoći.

18:45 Nacionalni Stožer objavio je kako se do 22. listopada produžuju mjere za Splitsko-dalmatsinku te Sisačko-moslavački županiju.

14:16 U protekla 24 sata evidentirano je 25 novih osoba pozitivnih na koronavirus s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno u Krapini (9), Donjoj Stubici (6) i općinama Bedekovčina (1), Đurmanec (5), Jesenje (1), Kumrovec (1), Radoboj (1) i Sveti Križ Začretje (1), izvijestio je Stožer KZŽ-a.  

13:39 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji testirana su 242 uzorka, a evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna COVID pozitivna osoba, starije životne dobi, koja je umrla od popratnih pridruženih bolesti.

Što se tiče izvora zaraze novodetektiranih, u dva slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima, jedan je slučaj uvezen iz Poljske, četiri su povezana s većim obiteljskim okupljanjem, jedan je otkriven zbog testiranja prilikom premještaja u drugu zdravstvenu ustanovu, a kod pet slučajeva izvor zaraze za sada je još nepoznat. S obzirom na broj novih slučajeva i raznolikost izvora zaraze, u tijeku je opsežnija epidemiološka obrada.

Među novim slučajevima nalaze se i dva profesora jedne varaždinske srednjoškolske ustanove, zbog kojih je za više profesora i nekoliko razreda određena mjera samoizolacije i za koje će se nastava do 16. listopada održavati online.

Dodatno potvrđujemo i pojavu koronavirusa kod jednog zdravstvenog djelatnika unutar Opće bolnice u Varaždinu i kod jedne liječnice, također zaposlenice Opće bolnice Varaždin, koja dolazi iz druge županije. I ovdje je epidemiološka obrada u tijeku, određuje se mjera samoizolacije bliskim kontaktima te se uzimaju i analiziraju brisovi unutar ustanove kako bi se u slučaju potrebe odredile posebne dodatne mjere, izvijestio je Stožer Varaždinske županije. 

12:52 Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je velik rast broja zaraženih i rekao da je još uvijek fokus na ciljanim mjerama, no da je Stožer spreman na sve scenarije. Porast broja zaraženih povezao je s određenim okupljanjima i nepažnjom. Detaljnije pročitajte ovdje

12:39 U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je šest novih pozitivnih slučajeva COVID-19.

12:31 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe od COVID-19.

Dvije oboljele osobe su iz Gospića, a po jedna iz Otočca i Perušića. Jedna od novooboljelih osoba servirka je u Domu za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, no svim ostalim zaposlenicima Doma potvrđen je negativan rezultat testiranja na COVID-19.

12:26 Zaraženi 21 korisnik i četiri njegovateljice Doma za starije u Gospiću zasada nisu razvili nikakve simptome bolesti, a nalazi se još čekaju za djelatnike uprave, kuhinje i dva domara. Više pročitajte ovdje.

12:08 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji 17 je novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, 11 muškaraca i šest žena.

Devet osoba ima prebivalište u Karlovcu, jedna u Ozlja, šest u Dugoj Resi i jedna u općini Žakanje.

11:57 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su novozaražene osobe iz Šibenika oboljele od infekcije COVID-19.

11:45 Od sutra tri škole u Đakovu imaju nastavu na daljinu, a Županijski stožer Osječko-baranjske županije preporučio je da se ograniče posjeti korisnicima i izlasci korisnika izvan prostora domova za starije i nemoćne u Osijeku, Belom Manastiru i Đakovu u trajanju od 14 dana. Više čitajte ovdje.

11:30 U protekla 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 345 uzoraka, od kojih je čak 35 pozitivno na koronavirus.

Po mjestima stanovanja novopozitivne osobe žive u 14 naselja, odnosno 12 osoba ima boravište na širem području grada Osijeka, deset ih je iz Đakova, tri iz Donjeg Miholjca, po dvije su s područja Valpova i općine Satnica Đakovačka, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Gorjani, Drenje, Darda, Trnava i Vladislavci.

11:13 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđena 91 novooboljela osoba od koronavirusa, a pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč apelirao je u srijedu na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera jer je ta brojka upozoravajuća.

Jeleč je na konferenciji za novinare rekao je da je pojačana aktivnost kroz domove zdravlja. Istaknuo je da je 321 osoba tražila pomoć u COVID ambulantama te je samoizolacija određena u pet slučaja, a broj upućenih na testiranje je 271.

Naveo je i da je na drive-in punktovima uzeto 313 brisova te su na obradi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"Sustav funkcionira otežano, prilagođeno epidemiološkoj situaciji", istaknuo je Jeleč te apelirao na građane da redovito peru ruke, nose zaštitne maske i drže socijalnu distancu od dva metra. 

11:10 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata utvrđena je 21 novooboljela osoba od koronavirusa, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po šest novooboljelih je iz Zaprešića i Velike Gorice, po dvoje iz općina Klinča Sela i Rugvica, a po jedna novooboljela osoba je iz gradova Svete Nedelje, Jastrebarskog i Dugog Sela te općina Brckovljani i Dubrava.

Od novooboljelih 13 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u lječilištu, dok je za sedam slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe. U samoizolaciji je jedan razred te nekoliko nastavnika u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Gorici.

11:08 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o šest muških i deset ženskih osoba iz Dubrovnika (za njih 14 utvrđena je epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Konavala (utvrđena ep. veza), dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke (za jednu utvrđena ep. veza), dvije ženske osobe iz Kule Norinske (utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Ploča (utvrđena ep. veza).

10:44 Josip Mišković, gradonačelnik Popovače, potvrdio je da je pozitivan na koronavirus. O svom je stanju obavijestio priopćenjem.

"Cijenjeni sugrađani, ovim putem želim vas izvijestiti kako sam prije nekoliko trenutaka dobio rezultat svog jučerašnjeg testiranja na koronavirus koji je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka i do sada nisam razvio nikakve simptome, tako da sam u mogućnosti dobar dio svojih obveza izvršavati od kuće", napisao je Mišković u objavi. Dodao je da do kraja tjedna stranke neće moći ući u gradsku upravu, već će zahtjeve predavati ispred zgrade.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na dva je tjedna zatvoren i Dječji vrtić Popovača.

10:30 Osam je novih slučajeva zaraze COVID-om u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Četiri novooboljele osobe s područja su općine Đulovac, dvije su iz Daruvara, a po jedna novozaražena osoba iz Čazme i općine Velika Pisanica.

Od koronavirusa je preminula jedna starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestio je tamošnji stožer. 

10:18 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon pristiglih nalaza na virus SARS-CoV-2 potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Riječ je o korisniku iz objekta za starije osobe s područja općine Legrad koji je već ranije smješten u OB Koprivnica. Na bolničkom liječenju trenutačno je 25 korisnika iz spomenutog objekata.

10:06 Na području Zadarske županije devet je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je o tri ženske i šest muških osoba iz Zadra (3), Bibinja (1), Pakoštana (2), Posedarja (2) te Sv. Filipa i Jakova (1). 

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-19, od toga ih je dvoje na respiratoru.

10:00 U posljednja 24 sata zabilježena su 363 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Drugi je to najgori dan od početka epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. Više novih slučajeva zabilježeno je još samo 3. rujna, kada smo imali njih 369.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1830.

Među njima su 344 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminulo je 5 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 18.447 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 309 preminulo. Ukupno se oporavilo 16.308 osoba, od toga 116 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 9675 osoba. Do danas su ukupno testirane 338.594 osobe, od toga 5353 u posljednja 24 sata.

9:59 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 896 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju, i to iz Splita 26 osoba, devet iz Sinja, po pet iz Kaštela i Makarske, po dvije iz Imotskog, Podstrane i Trilja te po jedna iz Hrvaca, Jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

Uz 61 novooboljelu osobu s područja SDŽ-a još su dva strana državljana pozitivna na COVID infekciju, od čega jedan student studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1144 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split, dok su dvije na respiratoru. Jedna je osoba u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u dobi od 79 godina koja je bila na respiratoru. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju. 

9:23 U Sisačko-moslavačkoj županiji 33 su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, što je dosadašnji dnevni rekord, izvijestio je županijski Stožer.

Dvanaest je osoba iz Kutine, devet iz Siska, jedanaest iz Popovače te jedna osoba iz općine Lipovljani.

Sisačko-moslavačka županija u utorak je imala samo četiri nova slučaja.

9:16 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 17 novozaraženih osoba.Osam je osoba s područja Gorskog kotara, među njima troje školske djece.

S jedne proslave rođendana u Gorskom kotaru novozaražena su četiri srednjoškolca koji su kao kontakti bili u samoizolaciji. Sve su zaražene osobe kontakti prethodno zaraženih.

9:14 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata 19 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (12 osoba iz Vinkovaca, dvije iz Nuštra te po jedna iz Starih Jankovaca, Županje, Prkovaca, Vukovara i Starih Mikanovaca). Preminulih nema.

8:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 217 uzoraka brisova (100 za administrativne potrebe) na COVID-19, potvrđene su dvije pozitivne osobe na području županije.

Radi se o osobama iz mjera samoizolacije koje su kontakti već poznatih pozitivnih osoba, uvezeni slučajevi (Republika Slovenija).

Izliječena je jedna osoba, a trenutačno je deset aktivnih COVID pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 122 osoba.

8:35 U Požeško-slavonskoj županiji šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer PSŽ-a. 

7:53 Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar na predstavljanju javnozdravstvene kampanje "Borci protiv koronavirusa" rekao je da se građani nedovoljno pridržavaju mjera Nacionalnog stožera. Dnevna stopa incidencije u Zagrebu je sada 55,8, čime nisu zadovoljni, a sedmodnevna 28,1. Više čitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene