Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 15 ljudi

U Hrvatskoj danas 828 novih slučajeva zaraze: Proboj virusa na Odjel za rehabilitaciju djece Specijalne bolnice u Krapinskim toplicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio o 828 novooboljelih osoba, a 15 ljudi je preminulo.

* Potvrđeno 828 novih slučajeva

* Preminulo 15 ljudi

Tijek događaja pratite u nastavku.

21:55 Virus COVID-19 zahvatio je i Odjel za rehabilitaciju djece Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice. Pozitivan nalaz već je dobila medicinska sestra s Odjela, a tijekom ponedjeljka simptome je dobio fizioterapeut koji provodi fizikalnu terapiju djece, piše portal

Ni Zagorje malo

.

Ovaj odjel vjerojatno je i najosjetljiviji u bolnici, s obzirom da je riječ o djeci s teškim poteškoćama, a djeca koja su na medicinskoj rehabilitaciji uglavnom spadaju u skupinu koja ne može nositi zaštitne maske. S fizioterapeutom tijekom fizikalne terapije u duljem bliskom kontaktu bilo je četvero djece. Oni su na bolničkoj rehabilitaciji i stavljeni su u preventivnu samoizolaciju na odjelu do rezultata testiranja.

"Neki od roditelja su odlučili prekinuti stacionarnu medicinsku rehabilitaciju, za koju je ionako bio planiran skori završetak, te su dobili preporuku za ponašanje kod kuće. Čim će biti poznati nalazi, bit će obaviješteni. Uz to, uzeti su i brisevi na SARS-CoV-2 za troje od četvero djece koja su bila u kontaktu s fizioterapeutom, a za koju smo imali suglasnost roditelja", rekla je Željka Žnidarić, ravnateljica bolnice. Za pozitivnu medicinsku sestru kaže da, s obzirom da su u radu s pacijentima na Odjelu propisana i koriste se adekvatna zaštitna sredstva, nije bilo nezaštićenog bliskog kontakta s pacijentima.

16:48 Evidentirano je 135 novih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama s prebivalištem na području 29 jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (4), Grad Klanjec (2), Grad Krapina (14), Grad Oroslavje (5), Grad Pregrada (5), Grad Zabok (8), Grad Zlatar (9), Općina Bedekovčina (12), Općina Budinšćina (1), Općina Desinić (8), Općina Đurmanec (7), Općina Gornja Stubica (4), Općina Hum na Sutli (3), Općina Jesenje (2), Općina Konjščina (6), Općina Kraljevec na Sutli (1), Općina Krapinske Toplice (7), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (1), Općina Mače (2), Općina Marija Bistrica (2), Općina Mihovljan (4), Općina Novi Golubovec (1), Općina Petrovsko (3), Općina Radoboj (8), Općina Stubičke Toplice (3), Općina Sveti Križ Začretje (5), Općina Veliko Trgovišće (3) i Općina Zlatar Bistrica (4).

Još uvijek se čekaju rezultati za 382 uzoraka. Ozdravile su dodatne 86 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 797. U samoizolaciji se nalazi 1337 osoba.

13:25 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Iz Stožera te županije kažu kako danas i sutra objavljuju rezultate testiranja brisova uzetih u subotu i nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID ambulantu te se, ističu, očekuje da će broj novih slučajeva biti nešto niži nego prethodnih dana.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 548. Hospitalizirane su nove četiri osobe. Na bolničkom je liječenju 46 osoba s težom kliničkom slikom, od čega su 44 osobe na kisiku, a dvije na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutačno su 502 osobe.

Nova postupanja bila su u dvije osnovnoškolske ustanove, dvije srednjoškolske ustanove te u dva dječja vrtića, a jedna srednjoškolska ustanova u potpunosti prelazi na online nastavu.
U mjeri samoizolacije zbog izloženosti COVID pozitivnim osobama nalaze se igrači triju nogometnih klubova i jednog rukometnog kluba.

U mjeri samoizolacije trenutačno se nalazi 1626 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka, napominju iz Stožera. 

Od 27. listopada 2020. godine na snagu stupaju dvije odluke Nacionalnog stožera, Odluka o ograničavanju okupljanja i izmjena Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.

12:49 Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je da je potvrđeno još pet novih slučajeva zaraze, pa je tako u posljednja 24 sata evidentirano 48 novooboljelih osoba.

Među novooboljelima je 21 osoba iz Splita, sedam iz Omiša, po četiri iz Kaštela i Solina, po dvije iz Sinja, Trilja i Vrgorca te po jedna osoba iz Hrvaca, Otoka, Podgore, Podstrane, Prološca i Ciste Provo.

12:22 U Međimurju je danas 13 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. 

12:18 Grad Rijeka uvodi nove mjere za pomoć riječkim poduzetnicima i ugostiteljima u okolnostima otežanog poslovanja zbog pandemije koronavirusa. O kojim je mjerama riječ, doznajte ovdje.

11:54 U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 41 novi slučaj zaraze, objavio je Stožer civilne zaštite te županije.

Među novooboljelima je deset osoba iz Slavonskog Broda, devet iz Podcrkavlja, petero iz Nove Gradiške, četvero iz Nove Kapele, po dvoje iz Gornjih Bogićevca, Sibinja, Sikirevaca i Starog Petrovog Sela te po jedna zaražena osoba iz Bebrina, Bukovlja, Slavonskog Šamca i Velike Kopanice. Za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada.

11:49 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je o 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Devet je novopozitivnih osoba iz Našica, devet iz Osijeka, pet iz Donjeg Miholjca, tri iz Čepina, četiri iz Valpova, tri iz Đakova te Đurđenovca, dok Magadenovac, Marijanci, Vrbica, Ivanovci Gorjanski, Feričanci, Veliškovci i Ivanovac imaju po jednu novopozitivnu osobu.

10:43 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba te je jedna osoba preminula, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljeli su s područja Gospića, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

U KBC-u Rijeka preminula je osoba u dobi od 81 godine s područja Gospića koja je, uz potvrđenu zarazu koronavirusom, imala i niz kroničnih bolesti.

10:37 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije pet osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljeli su troje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku.
Trenutačno je 120 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. 

10:24 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Riječ je o dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj iz Konavala.

U posljednja 24 sata obrađeno je 149 uzoraka.

10:22 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata je 48 novih pozitivnih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četrnaest novooboljelih je iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, po četvero iz Županje i Iloka, po troje iz Borova i Tovarnika, po dvoje iz Otoka i Bogdanovaca te po jedna zaražena osoba iz Antina, Berka, Ivankova, Novih Mikanovaca, Soljana, Starih Mikanovaca i Tordinaca.

10:07 U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je još 235 novih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 51 osoba iz Velike Gorice, 35 iz Jastrebarskog, 27 iz Zaprešića, 22 iz Dugog Sela, 15 iz Samobora, 13 iz Bistre, po devet iz Brdovca, Rugvice i Brckovljana, osmero iz Vrbovca, po sedam osoba iz Jakovlja i Svetog Ivana Zeline, šestero iz Ivanić Grada, četvero iz Klinča Sela, po troje iz Luke, Stupnica i Svete Nedelje te po dvoje novooboljelih iz Pisarovine, Krašića, Pokupskog i Bedenice.

Samoizolacija je propisana za četiri razreda u dvije osnovne s područja Zaprešića te po jedan razred srednje škole u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Ivanić Gradu.

10:03 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 828 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.919. Među njima su 864 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 65 pacijenata.

Preminulo je 15 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 37208 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 452 preminule, ukupno se oporavilo 25837 osoba od toga 1038 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 26730 osoba.

Do danas je ukupno testirana 449 541 osoba, od toga 3973 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:58 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o četiri nova slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

9:57 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Epidemiološkom obradom utvrđeno je da od prethodno pristiglih nalaza i prijavljenih slučajeva njih 18 nije iz Karlovačke županije.

9:48 Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je o 20 novooboljelih osoba.

Riječ je većinom o obiteljskim kontaktima dosad zaraženih osoba. Dvanaest novooboljelih je iz Zadra, dvoje s područja Sukošana te po jedna osoba s područja Nina, Kolana, Posedarja, Sv. Filipa i Jakova, Vira i Vrsi. U nedjelju je testirano ukupno 169 uzoraka.

U Općoj bolnici u Zadru preminula je starija pacijentica (1944. godište) koja je bila zaražena koronavirusom.

9:32 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj zaraženih, njih 50, s područja je Bjelovara. Dvije su novozaražene osobe iz općine Kapela, a po jedna je osoba iz Rovišća, Garešnice, Velikog Grđevca, Zrinskog Topolovca, Nove Rače i Čazme.

9:23 Od ukupno 172 obrađena testa danas su 43 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je djevojčica u dobi od 17 godina koja je bila pozitivna na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih njih 26 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

9:14 Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba Vjekoslav Jeleč rekao je da je u Zagrebu potvrđeno još 558 novih slučajeva zaraze, javlja HRT.

Jeleč je otkrio i da postoji mogućnost da se zagrebački učenici iz školskih klupa vrate na online nastavu.

''Brojevi nisu u desecima, već stotinama, epidemiolozi dnevno rade veliki broj sati na radnome mjestu. Ova priča traje predugo i brojevi oboljelih ili onih koji su u samoizolaciji u zdravstvenom sustavu čini svoje da slabi sustav'', poručio je Jeleč.

Podsjetio je i da Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" od danas ima novi način naručivanja za testiranje. Građani se tako na testiranje mogu naručiti isključivo putem e-maila. 

8:53 Na području Primorsko-goranske županije potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze, a 25 je osoba ozdravilo. Ukupno je testirano 228 osoba.

8:51 Istri je u posljednja 24 sata testirano 45 uzoraka, od kojih su tri pozitivna na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.  

Kod jedne je osobe riječ o uvezenom slučaju iz Bosne i Hercegovine. Prilikom dolaska na hitni prijem u Opću bolnicu Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba sukladno protokolu testirana je i potvrđena kao COVID-19 pozitivna osoba. Epidemiološka obrada je u tijeku za 1 osobu.

8:38 Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o šest osoba s područja Petrinje i po jednoj osobi iz Siska, Popovače, Gvozda, Sunje, Martinske Vesi i Lekenika.

8:15 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 120 slučajeva zaraze koronavirusom, 108 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 442 osobe, a ukupno je testirano 11.667 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 20 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan.

7:15 Zbog kontinuiranog rasta novozaraženih Nacionalni stožer uveo je set novih mjera koje stupaju na snagu noćas u ponoć. Vrijedit će 14 dana. 

- zabranjena okupljanja više od 50 ljudi

- na sprovodima, sahranama i svadbama ne smije biti više od 30 ljudi

- na ostalim privatnim svečanostima i okupljanjima može biti prisutno najviše 15

- zabranjeno je točenje alkohola nakon ponoći, do šest ujutro

- na sportskim događajima zabranjena je publika

- javna događanja, okupljanja i svečanosti mogu trajati najdulje do 22 sata, a iznimka su svadbe koje mogu trajati do ponoći

- fizički razmak na otvorenom mora biti najmanje 1,5 m, a u zatvorenom dva metra

- uvođenje rada od kuće kad god je moguće

7:10 Od danas se testiranje na Andriji Štamparu mora prethodno rezervirati na internetskim stranicama Zavoda. 

7:00 Hrvatska je u nedjelju opet zabilježila rekord u broju novozaraženih koronavirusom. Od 8520 testirana, 2421 nalaz stigao je pozitivan. U bolnicama se liječi 825 pacijenta. Sve je više problema u sustavu, od prepunih bolnica, preko manjka lijekova i potrošnog materijala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka na snazi od utorka Slovenija praktički uvodi lockdown: "Broj novooboljelih raste, zabrana će trajati sedam dana"

Pročitajte i ovo TIhomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok Svaki treći testirani je i pozitivan Ravnatelj Opće bolnice Zabok o crnim brojkama u Krapinsko-zagorskoj županiji: "Borimo se. Uskočili su kolege iz Varaždina, Čakovca, Vinogradske bolnice..."

Ministar Vili Beroš najavio je kako će se mobilizirati i zagrebačka Arena, a za vikend je poslan i apel liječnicima u mirovini da se pridruže borbi protiv epidemije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene