Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korona iz minute u minutu

Objavljeni novi podaci Stožera: U Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovno velika brojka zaraženih

U srijedu je zaraženo još 1135 osoba, preminulo je 26 oboljelih. Na respiratoru se nalaze 193 pacijenta.

* 5300 aktivnih slučajeva

* 1993 osobe u bolnici

* 193 pacijenata na respiratoru

Tijek događaja pratite u nastavku.

13:30 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 74 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 137 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 41 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 12 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 53 ih je u Klenovniku i 31 u Novom Marofu. Preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

12:29 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je 31 nova osoba pozitivna na koronavirus. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se šest pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 20 pacijenata, od kojih jedna na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 67 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je osam na respiratoru. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

12:25 S područja Virovitičko-podravske županije 16 je pozitivno na virus SARS-CoV-2. Ukupno je 49 hospitaliziranih COVID-19 pacijenata. Njih 46 je u Općoj bolnici Virovitica, a troje je u KBC-u Osijek.

12:16 Od utorka je u izolaciji i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević koji je pozitivan na taj virus. Tomašević je na kućnom liječenju uz blaže tegobe.

12:00 Na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba (Ž – 1936.) i to u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević".

Hospitalizirano je ukupno 70 osoba od čega u slavonskobrodskoj bolnici 59 osoba, a u novogradiškoj bolnici 11 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru.

11:43 Za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testiran je 361 uzorak, od kojih je 66 bilo pozitivno. Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

11:35 Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije donio je Zaključak da se daje suglasnost i preporuka ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije da nastavu provode prema sljedećem modelu: model A, nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike četvrtih razreda srednjih škola održavat će se licem u lice, odnosno u školskim klupama, nastava za učenike od 5. do 8. razreda te učenike prva tri razreda srednjih škola odvijat će se po modelu nastave na daljinu, odnosno prema modelu C. Praktična nastava srednjoškolaca odvijat će se po modelu licem u lice. Konačnu odluku o modelu provođenja nastave donose ravnatelji uz prethodnu suglasnost osnivača i Stožera.

11:18 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 829 obrađenih testova danas je 185 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Na bolničkom liječenju nalazi se 135 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a osam ih je na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su dvije žene u dobi od 83 i 84 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

11:07 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom (devet je utvrđeno brzim antigenskim testom). Od spomenutih slučajeva devet je korisnika Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 30 pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

11:02 Nacionalni stožer održava presicu. Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, javnosti je objavio nove odluke Stožera, vezane uz prelazak granice. Kako je rekao, nova odluka usklađena je s preporukama Vijeća.

"Popis država je sastavni dio odluke koju će donosit HZJZ. Prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u izolaciju od 14 dana. Karantena se može skratiti na sedam dana ako osoba sama o svom trošku obavi PCR testiranje", rekao je Božinović. >Opširnije

10:49 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 50 osoba oboljelo je od COVID infekcije. U šibenskoj bolnici trenutačno se liječi 30 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 bolesnika. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

10:44 U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5300. Među njima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 193 pacijenta.



Preminulo je 26 osoba. Najmlađa preminula osoba je 49-godišnji muškarac koji je uz pozitivan test na koronu imao i malignu bolest.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 222.117 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 4472 preminule, ukupno se oporavilo 212.345 osoba, od toga 712 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 18.219 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.095.705 osoba, od toga 7713 u posljednja 24 sata.

10:35 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 141. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 918 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 121 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 129 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 79 osoba.

Od 129 obrađenih pozitivnih osoba: 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 48 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba. 11 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 16 osoba obrada je još u tijeku. Kod četiri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod pet u zdravstvenim ustanovama. Šest osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom okupljanja, a pet je osoba doputovalo iz BiH, s Kosova, iz Turske i Češke. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i devet djelatnika.

10:27 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata ukupno je 47 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 88 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin 17, SB Duga Resa 29, OB Karlovac 42). Na respiratoru se nalaze dva COVID pozitivne osobe (OB Karlovac). U protekla 24 sata preminule su dvije osobe (po jedna u SB-u Duga Resa i OB-u Karlovac).

10:20 Na području Međimurske županije evidentirana su 42 pozitivna slučaja na koronavirus. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 74 pacijenta pozitivna na koronavirus. Na respiratoru se nalazi 14 COVID pozitivnih pacijenata.

10:07 Na području Zagrebačke županije od jučer su zaražene još 102 osobe. U domu za stare i nemoćne na vrbovečkom području pozitivna su četiri korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:05 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od COVID-19. Na liječenju na COVID odjelu Opće bolnice Gospić trenutačno se nalazi 19 osoba.

9:39 U Primorsko-goranskoj županiji je 85 novooboljelih. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju nalaze se 82 osobe. Od tog je broja na respiratoru šest osoba. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 preminula je jedna osoba.

9:27 Na području Zadarske županije 47 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 42 bolesnika, od kojih je sedam na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 13 pacijenata.

9:11 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 27 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 14 na brzom antigenom testu. Preminule su tri osobe. Trenutačno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

9:03 U Istri je potvrđena 31 novozaražena osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 55 pacijenata, od toga je njih pet u respiracijskom centru.

9:02 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 48 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru. Na opservaciji je 19 pacijenata.
Preminula je jedna osoba s koronavirusom.

8:57 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 20 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na bolničkom liječenju trenutačno se nalaze 32 osobe.

8:51 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 36 novooboljelih 
od zarazne bolesti COVID-19.

8:10 U Požeško-slavonskoj županiji je 19 novih pozitivnih osoba. 63 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba.

7:10 U Hrvatsku su stigle prve doze Modernina cjepiva. Cijela prva tranša, 3600 doza, ići će za cijepljenje u Sisačko-moslavačkoj županiji. >Opširnije

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija - 3 Uz epidemiju i potrese Neviđen početak drugog polugodišta: Provjerili smo kako teku pripreme za nastavak školske godine te koji problemi čekaju učenike i učitelje

Pročitajte i ovo Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar ZVONIMIR ŠOSTAR ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Štampara o cijepljenju i povratku djece u škole: "Ne, ne bih ostavio djecu doma. Kod nižih razreda ima vrlo malo zaraženih, oni nisu prenosioci"

7:00 Jučer je zabilježeno je 759 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4903. Među njima je 2048 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 789 osoba, a testirano je njih 7074.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene