Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Danas najveći broj novozaraženih, u posljednja 24 sata 180 novooboljelih, preminula jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekla 24 sata zabilježeno je 180 novih slučajeva zaraze. Preminula je jedna osoba. Ovo je rekordan broj novozaraženih i najgori dan od početka epidemije.

* Od početka epidemije u Hrvatskoj je zaraženo 6050 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminula je 161 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku:

14:02 U protekla 24 sata zabilježeno je 180 novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) danas ukupno 811. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Jedna je osoba preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5078 ih se oporavilo. U samoizolaciji su trenutačno 2752 osobe.

13:49 Tri koronavirusom zaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Dubrovačko-neretvanska županija, a riječ je o djevojci iz Ploča te ženi srednjih godina i mladiću iz Metkovića, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Ozdravila su dva strana državljana, pa je u županiji ukupno aktivno trinaest slučajeva zaraze. U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba.

13:14 Koprivničko-križevačka županija nema novooboljelih. 

13:12 U Karlovačkoj županiji testirano je 80 osoba (jedna u Ogulinu). U posljednja 24 sata registrirano je pet novih slučajeva oboljenja. Riječ je o tri mlađe muške osobe i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi s područja Karlovca te jednom stranom državljaninu koji je bio u tranzitu kroz Karlovac.

Za jednu mlađu mušku osobu je utvrđeno da je za vrijeme inkubacije boravila u Vodicama, dok se za ostale osobe utvrđuje izvor zaraze. 

Što se tiče spomenutog stranog državljanina, on se neće voditi kao oboljeli s područja Karlovačke županije jer je na ovom području bio samo u tranzitu. S današnjim je danom u Karlovačkoj županiji 111 oboljelih osoba.

12:47 Četiri nova slučaja zareze koronavirusom registrirana su u Brodsko-posavskoj županiji. Do sada je u ovoj županiji koronavirus potvrđen kod ukupno 196 osoba. Trenutačno su sa statusom oboljelih ukupno 32 osobe, a 112 osoba je u samoizolaciji.

12:39 U Međimurskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva oboljelih od virusa. Od toga je jedna oboljela osoba boravila na ljetovanju u Vodicama, koje su prema jučerašnjem izvješću nacionalnog Stožera civilne zaštite evidentirane kao novo žarište, a tri osobe bliski su kontakti spomenute osobe.

Peta pozitivna osoba nije bila u kontaktu s prethodno spomenutim slučajevima te nije povezana s Međimurskom županijom, već samo ima prebivalište u Međimurskoj županiji, a boravište u drugoj županiji. 

12:38 U protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba (Gornja Stubica) s područja Krapinsko-zagorske županije. Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom s područja Krapinsko-zagorske županije je sedam.

12:11 Bjelovarsko-bilogorska županija nema novozaraženih. 

11:53 Italija je u srijedu odredila obvezno testiranje na koronavirus za sve koji u zemlju stignu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske. Na Twitteru stranice korona.hr stigao je službeni odgovor treba li se već danas testirati za ulazak u Italiju. 

"Da, prema odluci koja je stupila na snagu, sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju. Tranzit trenutačno nije ograničen i ne treba negativan test. Postoji mogućnost da se tranzit uskrati u slučaju da je osoba (državljanin neke od država članica EU-a) u periodu od 14 dana prije tranzita, boravila ili tranzitirala kroz neku od država koje se nalaze na "crvenoj listi", napisali su. 

Dodali su i kako se odluka ne odnosi isključivo na RH državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane.

11:46 Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije. Trenutno su aktivna 43 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 224 osobe, a 11 ih je preminulo.

11:42 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od COVID-19. Sve su osobe mlađe životne dobi.

Ženska osoba s prebivalištem u Šibeniku, kontakt oboljele osobe; muška osoba s prebivalištem u Šibeniku čija je epidemiološka obrada u tijeku te muška osoba koja boravi u Bilicama, a došla je iz Njemačke, čija je epidemiološka obrada u tijeku. Također, oboljela je i muška osoba srednje životne dobi koja trenutačno boravi u Šibensko-kninskoj županiji, a čije je prebivalište u drugoj županiji.

10:57 Grad Zagreb ima 41 novozaraženog. Od toga su 11 kontakti ranije oboljelih, a za 24 novooboljela vjerojatni izvor zaraze je godišnji odmor.

10:47 Varaždinska županija ima tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

10:28 Splitsko-dalmatinska županija ima 37 novooboljelih osoba (iz Splita 18, iz Kaštela pet, iz Imotskog dvije te po jednu iz Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Starog Grada i Makarske).

Uz 37 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne i to jedna osoba iz Zagrebačke županije i jedna iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna iz Njemačke).

Svi novooboljeli iz drugih županija, kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu. Od 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split, preminula je ženska osoba u dobi od 81 godine, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju. 

10:24 Na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. i 2001. godine kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezni.

Neki od novozaraženih najvjerojatnije su se zarazili tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi, neki su već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske) koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti obrađeni su i stavljeni u samoizolaciju.

10:13 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak nije želio spekulirati o današnjem broju novooboljelih. Za Radio Sljeme izjavio je kako očekuje da će brojke biti približno kao jučer. 

9:55 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

9:52 "Hrvatska će se brzo naći na crvenoj listi, zbog porasta broja zaraženih", izjavio je sinoć glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin. To znači karantenu za one koji dolaze iz Hrvatske. Italija je u srijedu uvela obavezno testiranje na koronu za dolaske iz Hrvatske. 

9:33 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Vukovara, 1 osoba iz Cerne i 1 osoba iz Otoka), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 529, od kojih su 364 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 98 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6558. U samoizolaciji na području županije je 251 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 20 radnika (2 liječnika, 14 medicinskih sestara/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika).

9:11 U Osječko-baranjskoj županiji 12 je novooboljelih u zadnja 24 sata. Od ukupno 173 uzoraka testiranih u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek stanje je kao i prethodnog dana; hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa od kojih su tri na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 12 novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

9:00 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 144 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Osoba je djelatnik predškolske ustanove, u Puli. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora. Izliječene su dvije osobe. Trenutačno su 22 aktivne COVID-19 pozitivne osobe.

8:57 U Sisačko-moslavačkoj županiji, jedna je novooboljela osoba. Osoba je s područja grada Popovače.

8:38  Primorsko-goranska županija ima dvoje novozaraženih. Pristigli su iz Dalmacije. 

8:37 U Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih. 

8:36 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih. 

7:38 O skoku broja novih slučajeva zaraze koronavirusom i predviđanjima za nadolazeću jesen u Dnevniku Nove TV govorila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Fran Mihaljević'' Alemka Markotić.

"Dobro je što nema previše hospitaliziranih, ali nije dobro što se brojke povećavaju jer se povećavanjem brojki mogu pojaviti i teži oblici bolesti. Savjeti su isti oni koje ponavljamo mjesecima - distanca i higijena. Onog trenutka kad im se učini da su brojke manje, ljudi se opuste", rekla je Markotić. Više pročitajte ovdje.

7:31 Hrvatska je u srijedu imala 130 novooboljelih od koronavirusa, što je drugi najveći skok u broju zaraženih od početka pandemije. Među oboljelima je velik broj mladih. Zbog novonastale situacije pooštravaju se mjere za noćne klubove, a pojačat će se i inspekcije.

''Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da se većinom radi o mlađim osobama koje su većinom sudjelovale na različitim okupljanjima i mjestima na kojima se mladi zabavljaju. Prosjek godina ovih 130 novih je 34 godine'', kazao je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Rekao je i da će odsad postojati mogućnost da se privremeno zatvore klubovi za koje se pokaže da su izvor zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene