Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČAK 486 POZITIVNIH U HRVATSKOJ

Iz jedne županije upozoravaju: "Značajno nam se povećao broj slučajeva kod kojih je izvor zaraze nepoznat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog tjedna je oboren crni rekord u broju novozaraženih u Hrvatskoj, a Zagreb je neslavnu ljestvicu prešao u petak s čak 161 novim slučajem koronavirusa. Danas još gore brojke - u Zagrebu je 199 novozaraženih.

* U subotu je 486 novih slučajeva, četiri su osobe preminule

Pročitajte i ovo Koronavirus u Hrvatskoj - 6 Preminule dvije osobe Danas imamo manje od 50 novih slučajeva. U jednoj županiji testirali više od 2000 ljudi - svi su negativni na koronu Slika nije dostupna Preminula je jedna osoba U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju

* 2438 aktivnih slučajeva, 28 pacijenata na respiratoru

* U Zagrebu 199 novih slučajeva zaraze

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:33 S područja Virovitičko-podravske županije čak je 28 novozaraženih osoba u posljednja 24 sata, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

13:23 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 18 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, devet muškarca i devet žena. Dvanaest osoba ima prebivalište na području Grada Karlovca, dvije osobe su iz Duga Rese, dvije iz Ozlja, jedna iz Slunja i jedna iz Ogulina.

13:17 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba od COVID-19. 6 oboljelih osoba je s područja Gospića, te jedna s područja Otočca.

12:56 Stožer Međimurske županije javlja da imaju 13 nalaza pozitivnih na koronavirus. Još jedna osoba, testirana u Zagrebu s prebivalištem u Međimurskoj županiji pozitivna je na COVID-19 virus, izvijestio je županijski Stožer. 

12:48 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 16 novih osoba pozitivnih na koronavirus, javljaju iz tamošnjeg stožera.

12:18 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Posljednjih nekoliko dana značajno nam se povećao broj slučajeva kod kojih je izvor zaraze nepoznat. Zbog nepridavanja pozornosti na osobe s kojima se dolazi u bliski kontakt događa se da se u slučaju potrebe ti isti kontakti ne mogu poloviti i staviti u mjeru samoizolacije što dovodi do toga da se virus nesmetano prenosi u druga okruženja i kolektive. Povećala se i pojavnost i prijenos virusa kod mlađe populacije. Stoga još jednom upozoravamo na važnost pridavanja pozornosti na osobe s kojima ste u bliskom kontaktu, odnosno duže vremena na maloj udaljenosti, te da taj broj pokušavate svesti samo na najnužniji", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zbog COVID-19 pozitivnih osoba u mjeru samoizolacije stavljeni su razredi u novim dvjema srednjoškolskim ustanovama i jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi na području Varaždinske županije te će za njih nastava održavati online. 

11:58 Na području Zadarske županije šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima zaraženih osoba. Četiri su novooboljele osobe s područja grada Zadra, a po jedna iz Nina i Sukošana.

11:11 U Šibensko-kninskoj županiji pet je novozaraženih koronom, javljaju iz lokalnog stožera.

10:58 U Požeško-slavonskoj županiji šest je novozaraženih u posljednja 24 sata, javljaju iz tamošnjeg stožera.

10:43 U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županje obrađeno je ukupno 255 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus.

10:41 U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih su 33 osobe kontakti prethodno oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

10:30 Na području Zagrebačke županije potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u subotu županijski Zavod za javno zdravstvo.

Zbog pozitivnog nastavnika u samoizolaciji su učenici pet razreda jedne osnovne škole u Velikoj Gorici.

10:25 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 4 osobe s područja grada Bjelovara i po jednoj osobi s područja gradova Čazme i Daruvara te općina Nova Rača i Končanica. Među novooboljelim osobama dvoje je učenika, a njihova škola trenutno radi po online modelu, izvijestio je Stožer BBŽ. 

10:22 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri muške i tri ženske osobe iz Dubrovnika, dvije muške i četiri ženske osobe iz Metkovića, jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske te jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke.

10:00 U posljednja 24 sata zabilježeno je 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2662.

Među njima su 382 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 29 pacijenata. Preminule su 4 osobe. Dvije osobe preminule su u KB Dubrava (Ž, 1926. godište; Ž, 1947. godište), jedna u KIB „Fran Mihaljević“ (M, 1957. godište) te jedna u KBC Zagreb (Ž, 1939. godište). 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 19932 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 317 preminulo. Ukupno se oporavilo 16953 osoba, od toga 258 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 12424 osobe. Do danas je ukupno testirano 353 526 osoba, od toga 4576 u posljednja 24 sata.

9:37 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vukovara, 1 iz Tompojevaca, 1 iz Iloka, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Otoka, 1 iz Županje, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Petrovaca, 1 iz Lovasa i 1 iz Posavskih Podgajaca).

Preminulih osoba nema.

9:12 U protekla 24 sata u NZJZ "Dr. Andrija Štampar" provedeno je 1054 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 199 slučajeva novooboljelih osoba, te je za 553 osobe izrečena mjera samoizolacije, stoji u priopćenju NZJZ-a. 

Za sada je 58 novooboljelih osoba negativne epidemiološke anamneze, 84 osobe su kontakti COVID pozitivih osoba, kod 18 je moguće izlaganje na društvenim okupljanjima, a dvije su osobe doputovale iz BiH. Kod dvije osobe moguća je izloženost na vjerskom okupljanju, a 29 novooboljelih su strani državljani, studenti (jedan iz Francuske i 28 iz Španjolske). Obrada za šest osoba je još u tijeku.

U priopćenju se navodi i kako nije bilo pozitivnih korisnika domova za starije osobe na području grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i dva nastavnika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i tri nastavnika osnovnih te 110 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 10 osoba. Trenutno je u Zagrebu ukupno 721 aktivan slučaj zaraze, a 3251 osoba se nalazi u samoizolaciji.

NZJZ podsjeća i priopćenju i kako je radno vrijeme 'drive-in' testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

9:02 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 28 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o deset osoba s područja grada Siska, sedam osoba s područja grada Kutine, devet osoba s područja grada Popovače, jednoj osoba s područja grada Gline te jednoj osoba s područja općine Dvor. I

8:59 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 16 novozaraženih osoba. Trenutačno su na području županije aktivna 122 slučaja. 

8:57 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 182 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Trenutno je u županiji 11 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

8:55 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS-CoV-2 virus potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o osobi srednje životne dobi iz opće populacije s koprivničkog područja, bliskom kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 48 slučaja, jedna osoba je oporavljena od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

8:31 Zvonimir Šostar za DNEVNIK.hr potvrdio je da je u Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno 199 novih slučajeva zaraze

8:15 Na razini cijele Hrvatske bilo je 457 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među njima je 385 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 28 pacijenata. Preminule su 3 osobe. Više čitajte ovdje

8:11 Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zvonimir Šostar u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao je da kaže da situacija još nije izmakla kontroli, ali je na najboljem putu. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu u petak navečer bilo je "stotinjak mladih, nema distance, nema maske", kaže Šostar te ističe: "Čudimo se, a ne poštujemo mjere".

U Zagrebu je u petak bio potvrđen rekordni 161 novi slučaj zaraze, a Šostar je kazao kako danas očekuje da će ih biti "više od 200". Cijeli razgovor sa Zvonimirom Šostarom pogledajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene