Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija koronavirusa

Zarobljeni na trajektu kod Palerma: 180 migranata u karanteni, s njima volonteri Crvenog križa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 180 migranata spašenih na moru smješteno je u karantenu na trajektu koji je usidren blizu Palerma, glavnog grada talijanskog otoka Sicilije, priopćila je u nedjelju talijanska obalna straža.

U nedjelju su 34 osobe koje je na moru spasila španjolska nevladina organizacija Aita Mari ukrcane na trajekt Rubattino na kojemu je već bilo 146 migranata koje je u petak spasio Alan Kurdi, brod njemačke humanitarne organizacije Sea Eye.

Pročitajte i ovo Kamp za migrante između Bihaća i Bosanskog Petrovca - 3 Vraćaju se i krijumčari Koronakriza jenjava, migrantska kriza raste. Sve je više migranata na hrvatskim granicama: "Pojačali smo broj policajaca" Slika nije dostupna Bez imena, prezimena i dokumenata Snimka iz Bihaća širi se društvenim mrežama: "Nitko od njih nije testiran"

Na trajektu je i dvadesetak volontera Crvenoga križa.

Italija, druga zemlja koja je najteže stradala u epidemiji novog koronavirusa, objavila je da zatvara svoje luke za migrante.

Sto osamdeset migranata na Rubattinu moraju se testirati prije 14-dnevne karantene. Talijanski mediji pišu da će zatim biti raspoređeni po zemljama Europske unije.

Trajekt može primiti 1471 putnika i ima 289 kabina i ambulantu.

Libija, Italija i Malta proglasile su svoje luke nesigurnima za iskrcaj osoba spašenih na moru za koje je sada teže skrbiti zbog pandemije koronavirusa. (Hina,M.V.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene