Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer: U Hrvatskoj danas 61 novi slučaj zaraze. Najviše novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj potvrđen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom. Najveći broj novooboljelih bilježi Splitsko-dalmatinska županiji u kojoj je potvrđeno 30 novih slučajeva zaraze.

* Potvrđen 61 novi slučaj zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Dosad zaraženo 5543 osoba

* Najveći broj novooboljelih prijavila Splitsko-dalmatinska županija

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586. Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba.

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:15 Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Svih 53 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata je negativno.

12:40 U Međimurju nema novooboljelih osoba, objavio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

12:38 Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području Zadarske županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o mlađoj ženi i muškarci s područja općina Stankovci i Gračac.

12:19 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:58 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 30 novooboljelih osoba, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sedam novooboljelih osoba je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Uz 30 novooboljelih pozitivan je i jedan strani državljanin, jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, jedna s područja Koprivničko-križevačke županije i jedna osoba s područja grada Zagreba.

11:32 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio Stožer civilne zaštite te županiije.

11:26 Dva su nova slučaja zaraze potvrđena u Zagrebačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Obje novooboljele osobe su s područja Dugog Sela.

10:53 U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 28 osoba. 

10:4U Zagrebu je zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a.

Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.

9:56 Nema novozaraženih osoba u Varaždinskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer. Dodaju da se Varaždinskoj županiji, zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje jedan novi slučaj oboljenja osobe koja živi i radi u Primorsko-goranskoj županiji te se tamo i liječi.

9:38 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba, a riječ je o osobi s područja grada Popovače koja je bila u samoizolacije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:22 U Istri nema novozaraženih osoba, a tijekom protekla 24 sata ispitano je 99 uzoraka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:20 Među 30 testiranih osoba u posljednjih 24 sata, jedna žena srednjih godina pozitivna je na koronavirus na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:18 Nema novih slučajeva zaraze u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata testirano je 39 osoba i svi su nalazi pristigli negativni.

9:06 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novooboljelih osoba pozitivnih na COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvoje novooboljelih je iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.

8:56 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač.

8:52 U Primorsko-goranskoj županiji danas su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a trenutačno je aktiv o 13 slučajeva.

7:53 Epidemiolog Dinko Puntarić, autor niza stručnih radova o epidemiologiji, rekao je u subotu da od koronavirusa sve češće obolijevaju mladi koji se ne drže epidemioloških mjera. Više o tome doznajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene