Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj danas 77 novooboljelih, dvije su osobe preminule. Najviše novih slučajeva u Dalmaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno ukupno 77 novih slučajeva zaraze, a dvije su osobe preminule. Najviše novooboljelih danas je, kao i jučer, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tamo je zaraza potvrđena kod 18 ljudi. Zaražen je i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

* U posljednja 24 sata potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminule još dvije osobe

* U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraza ponovno u noćnim klubovima

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

16:18 Epidemiolog Dinko Puntarić, autor i suautor niza stručnih radova o epidemiologiji, rekao je u subotu da od koronavirusa sve češće obolijevaju mladi koji se ne drže epidemioloških mjera osvrćući se na današnji novi slučaj zaraze kod 18-godišnjaka nakon posjeta noćnom klubu. Više čitajte ovdje

14:42 Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić pozitivan je na koronavirus. Demantirao je informacije da je prije nekoliko dana bio na proslavi obljetnice Oluje u Kninu. Više o tome doznajte ovdje.

14:18 Mladić iz Župe dubrovačke zaražen je koronavirusom, a izliječene su tri osobe, pa je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupno aktivnih 13 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569. Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

Dvije osobe su preminule'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:33 Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena u Karlovačkoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Obje novooboljele osobe su iz Karlovca, a epidemiološka obrada je  u tijeku.

13:25 U Međimurju nema novooboljelih od koronavirusa, a svi jučer uzeti su negativni, objavio je Stožer civilne zaštite te županije.

13:08 Od ukupno 288 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 18 novooboljelih osoba i to iz Splita 7 osoba, iz Imotskog 1 osoba, iz Makarske 4 osobe, iz Sinja 2 osobe, iz Baške Vode 1 osoba, iz Otoka 1 osoba, iz Prološca 1 osoba i iz Runovića 1 osoba.

Uz 18 novooboljelih pozitivni na COVID infekciju su i 2 osobe s područja grada Zagreba.

Od ukupnog broja novooboljelih njih 6 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 12 epidemiološki obrađuju.

13:0Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba je s područja općpine Đurmanec.

12:47 Koprivničko-križevačka županija više nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 i od danas je korona free, izvijestio je županijski Stožer.

12:44 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna novooboljela osoba je s područja grada Novalje i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. Druga oboljela osoba je iz općine Donji Lapac kojoj je po povratku iz Srbije potvrđen virus. 

Na području grada Novalje potvrđen je jedan slučaj oboljele osobe iz druge županije koja je smještena i koristi izolaciju u privatnom objektu.

12:1U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljela je žena srednjih godina, a riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe te se u vrijeme pojave simptoma nalazila u samoizolaciji. 

12:03 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je da u toj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a trenutačno je aktivno pet slučajeca zaraze. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

11:49 U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirana je 41 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:45 Na području Šibensko-kninske županije registrirane su dvije novooboljele osobe.

Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji koja se nakon pozitivnog testa vratila kući. Druga osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica. Epidemiološka obrada je u tijeku. 

11:42 U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je na području županije trenutno aktivno 37 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Od potvrđenih slučajeva, tri su nova u ispostavi Zavoda Velika Gorica i jedan u ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje, stoji u priopćenju.

10:28 U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 150, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt oboljelih osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj.

Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin.

10:11 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Andrijaševaca, 1 osoba iz Novih Jankovaca i 1 osoba iz Vrbanje).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 501, od kojih je 314 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 24 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6140.

10:02 Na području Brodsko-posavske županije zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata potvrđena je kod pet osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:46 Istri nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata testirano je 170 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti preminuo je Talijan koji je bio 1948. godište.

9:4U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je potvrđeno pozitivno na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 148 uzoraka.

Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

9:12 Deveti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:1Šestero je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Svi su novooboljeli kontakti ranije oboljelih osoba te su bili u samoizolaciji.

8:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:2U Sinju su počele alkarske svečanosti koje će se zbog epidemije održavati pod epidemološkim mjerama. Više o tome doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene