Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Pet osoba iz Virovitičko-podravske županije prijavljeno zbog širenja lažnih vijesti o koronavirusu na društvenim mrežama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je dosad potvrđeno da je 790 osoba zaraženo koronavirusom, a 64 ih je izliječeno. Od koronavirusa je preminulo šestero ljudi.

* U Hrvatskoj pozitivno 790 ljudi

* Ozdravile su 64 osobe

* Preminulo je šestero ljudi

Situaciju s epidemijom u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

21:18 Specijalna bolnica za ortopediju Biograd spremna je za epidemiju COVID-19 i oboljelim pacijentima pružiti najbolju moguću skrb, a sve resurse uložiti u obustavu širenja zaraze kronavirusom, priopćio je u ponedjeljak njezin ravnatelj Andrija Marcelić.

20:40 Pet osoba iz Virovitičko-podravske županije prijavljeno je zbog širenja lažnih vijesti o epidemiji koronavirusa na društvenim mrežama, potvrdio je u ponedjeljak Hini načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marijo Klement.

Osobe protiv kojih su pokrenuti optužni prijedlozi, na društvenim su mrežama i komentarima ispod tekstova na portalima objavljivali potpuno nepotvrđene informacije o epidemiji, broju testiranih i broju zaraženih na području Virovitičko-podravske županije, dodao je.

"Pisali su da nam netko brani da objavimo točne podatke i da je virus prisutan u našoj županiji, a da se o tome šuti te da se uzima mali broj uzoraka", objasnio je Klement.

20:16 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je još jedna oboljela osoba od koronavirusa, a ukupno je do sada jedanaestero zaraženih, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite. Novozaražena osoba je s područja Nuštra pokraj Vinkovaca.

18:14 Nakon usklađenja pristiglih podataka, uočeno je kako je jedna osoba dvaput spomenuta u izvješću o broju zaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Radi se o osobi s područja Grada Sinja. U Sinju su u ovom trenutku ukupno tri zaražene osobe, a na području županije 90 osoba.

17:51 Pojam "poljoprivredne ljekarne" podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prema tome, vrtni centri i rasadnici mogu nastaviti raditi, ali se moraju pridržavati Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

17:35 Vlada RH je u ponedjeljak radi zaštite građana od bolesti COVID-19 za vrijeme epidemije, donijela Uredbu o zatvaranju stalnih graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika, te o odgađanju otvaranja sezonskih graničnih prijelaza.

17:10 U Split je u ponedjeljak iz distributivnog središta u Jastrebarskom upućena zdravstvena oprema (zaštitne maske, ogrtači i naočale) koja je nedavno u Hrvatsku stigla iz Kine, izvijestio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

"Radi se o opremi koja je zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske stigla iz Kine, a u našu županiju je danas upućeno 55.000 kirurških maski, 13.400 maski FS P2, 4.050 kirurških ogrtača i i 1360 zaštitnih naočala", izjavio je Boban za Radio Split.

16:52 Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dodijeljena su dodatna 3 milijuna kuna za travanj i svibanj za potrebe zbrinjavanja oboljelih i mjere sprečavanja širenja COVID-19, priopćeno je u ponedjeljak nakon sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

HZZO je, dodaje se, omogućio da se ortopedska i druga pomagala serijskog načina proizvodnje, koja propisuje izabrani doktor, propisuju elektroničkim putem kao E-potvrda ako to nije drugačije utvrđeno. Time se značajno pojednostavio postupak i način ostvarivanja prava na pomagala.

16:20 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je ukupno 20 novozaraženih. 

 

 

15:49 Dosad je u Hrvatskoj uhvaćeno 928 kršitelja mjere samoizolacije. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je što se može dogoditi kada 1000 ljudi izađe iz samoizolacije prije isteka te mjere. Više pročitajte OVDJE.

15:45 Virovitičko-podravska županija i dalje nema pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite, ističući da će se dodatno pooštriti ulazak u krug virovitičke bolnice. 

15:07 Tri su osobe u pulskoj Općoj bolnici ozdravile od koronavirusa, od kojih je jedna otpuštena u nedjelju, jedna žena i jedan muškarac bit će otpušteni u ponedjeljak, potvrdila je na konferenciji za novinare ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić.

Od nedjelje su dva nova zdravstvena djelatnika u samoizolaciji, a riječ je o laboratorijskom i radiološkom inženjeru povezanima s pacijentom zaraženog koronavirusom koji je tijekom vikenda došao u bolnicu snimiti pluća.

14:55 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za medije da je još 77 osoba u Hrvatskoj pozitivno na koronavirus. Ukupno je dosad potvrđeno 790 slučajeva zaraze. Najnovije informacije Stožera pročitajte OVDJE.

13:51 Muškarac u dobi između 40 i 50 godina četvrta je osoba zaražena koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji. Njegovo je zdravstveno stanje, kao i još dviju zaraženih osoba u karanteni slavonskobrodske bolnice, stabilno, rečeno je u ponedjeljak u Županijskom stožeru Civilne zaštite.  Više pročitajte OVDJE.

12:40 U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, pa je od početka te infekcije dosad oboljelo ukupno 46 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite. Ističu da se broj novooboljelih smanjuje. Više o tome doznajte OVDJE. 

12:10 U Zagrebačkoj županiji još je jednoj osobi dokazano da je zaražena koronavirusom, tako da ih je sada 63, objavila je u ponedjeljak Županija pozivajući se na podatke Zavoda za javno zdravstvo do 11 sati. 

11:55 U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Više pročitajte OVDJE. 

11:25 Od nedjelje je u Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa. Ukupno je dosad u toj županiji 10 osoba oboljelo.  Više pročitajte OVDJE.

11:03 Dva nova slučaja koronavirusa potvrđena su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata utvrđen je i jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Dosad su dvije osobe ozdravile.

10:42 U Istarskoj županiji još su tri osobe pozitivne na koronavirus i hospitalizirane su na Odjelu za infektivne bolesti pulske Opće bolnice, izvijestio je u ponedjeljak ujutro županijski Stožer civilne zaštite. Više pročitajte ovdje.

10:35 U Splitsko-dalmatinskoj županiji 10 je novooboljelih od koronavirusa i u stabilnom su stanju, javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Ukupno je na području županije pozitivna 81 osoba, od čega je 26 zdravstvenih djelatnika. U ovom trenutku ukupno 128 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji.

10:20 Ortopedska bolnica u Biogradu očišćena je i priprema se za prihvat oboljelih od koronavirusa. ''Imamo 29 djelatnika koje smo trijažom izlučili da nisu bili u kontaktu s oboljelima, pa oni mogu početi s radom'', kazao je epidemiolog Alan Medić na konferenciji za medije. Dodao je da se još čeka potrebna oprema za prihvatni centar. 

10:10 U Zadarskoj županiji od nedjelje je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Nacionalni stožer u Zadarsku je županiju poslao 36.000 maski, 7200 komada maski FFP2, 1150 zaštitnih odjela i 420 zaštitnih naočala, kazali su iz Stožera.

7:40 Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je za HRT kako je dosad ukupno zaraženo pet policajaca, a 104 su u samoizolaciji. Dodao je i kako je njih 35 izašlo iz samoizolacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod punom zaštitnom opremom Borba protiv koronavirusa: Osijek ima prvi mobilni tim za uzimanje uzoraka u Europskoj uniji

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo RAVNATELJ HZJZ-a Capak: "Procjenjujemo da bi početkom lipnja situacija mogla biti puno bolja i da bismo mogli početi popuštati s mjerama"

7:30 Mate Rimac objavio je na stranici na Facebooku kako su on i njegovi partneri u kineski grad Xiangyang poslali nekoliko tisuća zaštitnih maski svojim kolegama koji su tada bili u karanteni. Donaciju su poslali prije nekoliko mjeseci, a sada Kinezi uzvraćaju i zagrebačkom Crvenom križu šalju 20.000 zaštitnih maski.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene