Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Oboljeli od koronavirusa ušetao u pulsku bolnicu da bi snimio pluća. Istra bilježi novi slučaj zaraze, ukupno ima 70 oboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je dosad potvrđeno da je 713 osoba zaraženo koronavirusom, a 52 osobe su izliječene. Od koronavirusa preminulo je šestero ljudi.

* U Hrvatskoj pozitivno 713 osoba

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 7 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Preminulo 48 osoba: Pogledajte koliko je danas novih slučajeva zaraze koronavirusom Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Trećina od 341 novog slučaja potvrđena je u samo jednom gradu. Preminula su trojica muškaraca, najmlađi je imao 37 godina

* Ozdravile su 52 osobe

* Preminulo je šestero ljudi

Situaciju s epidemijom u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

22:10 Hrvatski državljani koji su boravili u karanteni u Tirolu, u Austrijskom žerištu epidemije, u nedjelju su krenuli u Hrvatsku, objavilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da je s tom skupinom prema svojim domovima krenula i skupina Slovenaca. 

21:45 Muškarac s područja Vukovara, koji se prije tjedan vrata vratio iz inozemstva, pozitivan je na test koronavirusa, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Navode kako se oboljela osoba osjeća dobro, ima blage simptome, bila je u samoizolaciji i nije bila u kontaktu s drugim osobama posljednjih tjedan dana.

19:50 Pacijent zaražen koronavirusom ušetao je u pulsku Mornaričku bolnicu kako bi snimio pluća, javlja Glas Istre. U tom trenutku djelatnici bolnice nisu imali informaciju da je zaražen koronavirusom. Da stvar bude gora, u bolnicu je stigao po preporuci obiteljskog liječnika, koji mu je izdao uputnicu da zbog respiratornih smetnji snapravi tu pretragu.

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić rekla je da su zbog ovog slučaja trenutno u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer. Dodala je kako je sreća u nesreći što je oboljeli imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice. Cijeli prostor u kojem je boravio odmah je dezinficiran. 

18:58 Još jedna osoba u Istri je pozitivna na koronavirus te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici tako da je ukupno 70 osoba zaraženih tim virusom na istarskom poluotoku, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima iz Županijskog Stožera civilne zaštite, iz Istarske županije tijekom nedjelje je u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" poslano još 12 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, čiji se rezultati očekuju tijekom ponedjeljka.

18:45 U Karlovačkoj županiji u nedjelju su utvrđena tri nova slučaja obolijevanja od koronavirusa - o dva je Županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio ranije, a predvečer je potvrđen i treći slučaj.

Riječ je o pacijentici iz Ogulina koja je bila u bliskom kontaktu s oboljelom časnom sestrom.

15:37 U Zadarskoj županiji u nedjelju je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa županija zasad broji ukupno 27 zaraženih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na testiranje je poslano 33 nalaza koji su se pokazali negativnima, a za još dvije osobe nalazi su u obradi. U Stožeru napominju kako je od danas u provedbi potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, kako bi ta zdravstvena ustanova bila spremna za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima.

U samoizolaciji su 803 osobe, od jučer 52, a iz samoizolacije je izašlo 566 osoba.

15:25 "U Zagreb je iz Šangaja stiglo 12,5 tona medicinske opreme za borbu protiv #COVID19. Riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama. Ovo je još jedan primjer kvalitetne suradnje", objavila je Vlada na Twitteru.

 

 

14:53 U Velikoj Gorici u nedjelju je za ukupno 13 građana potvrđena zaraza koronavirusom, u samoizolaciji je preko 200 građana. Iz grada ponovno apeliraju na sugrađane da se pridržavaju propisanih zaštitnih mjera.

14:41 U Vukovarsko-srijemskoj županija još je jedna osoba zaražena Covidom-19, pa ih je sada ukupno osam, izvijestili su u nedjelju iz županijskog stožera Civilne zaštite.

14:37 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić rekla je na konferenciji za medije da se na tržištu pojavljuju i novi testovi koji mogu biti gotovi u 15-ak minuta. 

''Od prije nekoliko dana neke nove testove koriste zemlje Beneluxa. Odmah smo pokušali doći do toga i danas mi je obećano, dobila sam e-mail od jednog dobavljača da bismo mogli dobiti desetak tih testova na probu. Ako bi oni bili kvalitetni, mogli bi nam puno pomoći u dijagnostici'', rekla je Markotić.

14:30 U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 713. Zabilježen je šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Više pročitajte ovdje.

14:05 Nešto prije podneva, na području splitskih Bačvica, policija je zatekla okupljen veći broj građana. Troje ih je privedeno. Više informacija možete pročitati ovdje.

13:46 Dva nova slučaja zaraze utvrđena su na otoku Murteru, gdje se broj zaraženih popeo na 17, a ukupno su u Šibensko-kninskoj županiji 24 oboljele osobe, potvrdio je županijski Stožer civilne zaštite, dodavši da su novooboljeli s otoka Murtera.

Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti.

13:38 U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su tri nova pozitivna nalaza na koronavirus, jedan u Osijeku i dva u Našicama, pa su ukupno od te infekcije do sada oboljele 44 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite. Četiri pacijenta su na respiratoru i svi su stabilno.

13:17 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena jednoj osobi, supruzi muškarca koji se jučer pokazao pozitivnim na virus, a za oboje se još utvrđuje kako su se zarazili u županiji koja trenutno bilježi ukupno 32 oboljelih.

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je da je od ukupno oboljelih njih osmero hospitalizirano, dvije osobe su izliječene, a 20 ih je u samoizolaciji. Više pročitajte OVDJE

13:00 U Zagrebačkoj županiji ukupno su 62 osobe zaražene koronavirusom, nakon što su još dvjema osobama nalaz bio pozitivan, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

12:23 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ali i jedan slučaj oporavka te je brojka trenutno hospitaliziranih i dalje 17, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

12:01 Od subote je u Splitsko-dalmatinskoj županiji 6 novoobljelih, čime se ukupna brojka popela na 71, izvijestio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima je jedno dijete i dvoje liječnika splitskog KBC-a - jedan s otorinolaringologije i liječnica s onokologije. 

U bolnici u Splitu je 24 oboljelih, od čega ih je troje na respiratoru i u kritičnom stanju, a jedan od pacijenata je u posebno teškom stanju.

11:20 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. I dalje su dvije osobe u čakovečkoj Županijskoj bolnici, a nalazi testiranih liječnika su negativni, izvijestio je župan Matija Posavec na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju.

10:52 Istri su na koronavirus pozitivne još četiri osobe i hospitalizirane su u Općoj bolnici Pula, javlja Glas Istre. Riječ je o kontaktima već poznatih osoba, priopćio je u nedjelju ujutro Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Jedna je osoba izliječena, a radi se o jednoj od prvih zaraženih na tom području.

10:07 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za još jednu osobu te je u toj županiji do sada zaraženo sedam ljudi, a rezultati testiranja čekaju se za još za 12 osoba, potvrdili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama samoizolacije su 944 osobe. U objektima za karantenu je osmero ljudi, među kojima su tri vozača kamiona.

8:35 Nacionalni stožer civilne zaštite konferenciju za medije održat će u 14 sati, umjesto u 9. Konferenciju ćete moći pratiti UŽIVO na našem portalu.

7:49 Prema podacima na službenoj Vladinoj stranici Koronavirus.hr, mjera samoizolacije u Hrvatskoj je određena za više od 20.070 ljudi, a među njima je 542 zdravstvenih djelatnika.

7:41 Dnevnik Nove TV istražio je što građani misle o reakciji Vlade na epidemiju, ali i osobnim promjenama i očekivanjima što će se dogoditi. Vlada zasad ima gotovo nezabilježenu potporu u borbi protiv koronavirusa, a većina građana misli da su dovoljne sve restrikcije dosad izrečene. Detaljnije o tome pročitajte ovdje.

7:36 Ugledni Znanstvenik Ivan Đikić poručio je da Hrvatska ulazi u najkritičniju fazu borbe protiv koronavirusa, u kojoj je ključno sudjelovanje građana. Pozvao je javnost da slijedi stručne preporuke važne za svladavanje pandemije. Na kojih osam stvari apelira Đikić pročitajte ovdje.

7:31 Koronavirusom zaražen je gradonačelnik Solina, HDZ-ov Dalibor Ninčević. Na društvenim mrežama je objavio nije putovao izvan zemlje i pridržavao se svih mjera zaštite. Ima blage simptome bolesti, pa će u karanteni biti u vlastitom domu.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene