Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević objavio da ima koronavirus: "Moja je dužnost da vas obavijestim"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj se popeno na 657. Preminula je i peta žrtva. Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da zasad nisu u planu nove mjere.

* U Hrvatskoj 657 pozitivnih

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Ozdravilo je 45 osoba

* Preminulo je petero ljudi

* Situaciju u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

21:21 Gradonačelnik Solina, HDZ-ov Dalibor Ninčević na društvenim mrežama je objavio da ima koronavirus.

"Dužnost mi je obavijestiti vas i javnost da sam POZITIVAN NA KORONA VIRUS.

Nisam putovao nigdje vani, pridržavao sam se svih mjera zaštite( nosio masku i rukavice ) redovito prao i dezinficirao ruke, ali odgovoran posao gradonačelnika i člana Stožera civilne zaštite, kontakti i provođenje mjera Nacionalnog stožera doveli su me negdje u kontakt sa virusom", napisao je Ninčević.

21:16 Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je objavio kako stiže nova pošiljka zaštitne opreme iz Šangaja.

"Već se pakira medicinska oprema u Šangaju za drugi transportni avion!", objavio je ministar.

 

 

19:50 Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 13 osoba u odnosu na jutros pozitivno na koronavirus. Od toga jedna je osoba iz Brela, jedna iz Solina, a ostali s područja grada Splita. Tri osobe su zdravstveni djelatnici.

Osobe se nalaze u samoizolaciji i dobrog su općeg zdravstvenog stanja. U ovom trenutku na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 65 osoba pozitivno na koronavirus, javili su iz tamošnjeg stožera.

18:56 Pogoršalo se zdravstveno stanje dvoje hospitaliziranih pacijenata starije životne dobi u dubrovačkoj bolnici zbog koronavirusa te su spojeni na respirator, a potom upućeni u Regionalni respiratorni centar Križine splitskog KBC-a, objavio je u subotu kasno popodne županijski Stožer civilne zaštite.

Iz stožera ističu kako je postupak obavljen po unaprijed zadanom protokolu.

17:42 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u subotu su registrirane tri novooboljele osobe od koronavirusa, liječnik iz Doma zdravlja Vinkovci te supružnici već prije potvrđenih oboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U tijeku su epidemiološki izvidi epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, navode iz Stožera

Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa oboljelo ukupno šest osoba.

16:15 U Hrvatskoj je u subotu popodne potvrđeno 22 novih slučaja zaraze koronavirusom te je preminula i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

"U periodu od jutros od 9 sati, imamo 22 pozitivna bolesnika od COVID-19, što daje ukupan broj od 657 pozitivnih bolesnika", rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno je testirano 5215 bolesnika, u odnosu na jutros to je 277 testiranih više.

"Preminulih je ukupno pet, jer je preminuo u Klinici za infektivne bolesti još jedan bolesnik srednje životne dobi s hipertenzijom, odnosno visokim tlakom u anamnezi", rekao je Beroš.

14:21 U Sisku u subotu iza 19 sati počinje dezinfekcija javnih površina, od centra prema periferiji, a posebno na mjestima gdje prolazi veći broj ljudi, objavljeno je na Vladinoj stranici Koronavirus.hr. Dezinficirat će se i prostor gradske tržnice.

Građani trebaju izbjegavati prolazak javnom površinom na kojoj se provodi dezinfekcija za vrijeme dezinfekcije još sat vremena poslije prolaska cisterne.

14:04 Broj zaraženih koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije skočio je s njih tri na pet, ali još nije došlo do lokalne transmisije, već su svi slučajevi zabilježeni unutar obitelji, rečeno je u subotu na izvanrednoj sjednici županijskog Stožera Civilne zaštite.

13:38 Ministar obrane Damir Krstičević rekao da u nedjelju Vladin zrakoplov leti u Litvu kako bi osigurali dodatnu medicinsku opremu i pomoć četvorici hrvatskih vojnika pozitivnih na koronavirus.

''Avion će sletjeti u Berlin i pokupiti sedam liječnika iz Njemačke jer smo zajedno u borbenoj skupini u Njemačkoj. Pratimo aktivno situacije, tj. operacije hrvatske vojske i donosimo odluke vodeći računa o sigurnosti svakog hrvatskog vojnika'', rekao je Krstičević.

13:35 U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u zadnja 24 sata, čime se ukupan broj oboljelih u županiji popeo na 21 osoba, od kojih su četiri ozdravile. Više pročitajte OVDJE.

13:2Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa. Ukupno ih je 41, a četvero ih je na respiratoru, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Više pročitajte OVDJE.

12:40 Predsjednik Zoran Milanović komentirao je u subotu Vladine mjere za spas gospodarstva rekavši da su ekonomski štit, a ne stimulans. Predsjednikove poruke pročitajte OVDJE.

12:13 S ciljem očuvanja dostupnosti dentalne zaštite, u Rijeci će od ponedjeljka biti dostupne dvije ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Primorsko-goranske županije. Radit će hitne stomatološke intervencije.

Ordinacija u Studentskoj ulici 1 radit će radnim danima, subotama, nedjeljama i blagdanima od 8 do 20 sati, a ordinacija u Ulici Martina Kontuša 18 samo radnim danima od 8 do 20 sati. 

12:04 U Zadarskoj županiji zaraza je potvrđena kod još dvije osobe, a trenutačno je 21 zaraženi. Dvije osobe su u teškom stanju, a jedna je na respiratoru.

U nedjelju će će se potpuno dezinficirati Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu koja će potom zbrinjavati zaražene s lakšim simptomima.

11:40  U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom te su i dalje ukupno oboljele tri osobe, izvjestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

11:23 Na području Splitsko-dalmatinske županije od petka su potvrđena četiri nova slučaja. Svi oboljeli su iz Splita, a nitko od njih nije zdravstveni djelatnik, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U toj su županiji dosad 52 osobe potvrđene pozitivne na koronavirus. 

10:40 Na otoku Murteru zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupan broj popeo se na 15, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Na području Šibensko-kninske županije zaražene su 22 osobe. Više pročitajte OVDJE.

10:07 Načelnik nacionalnog stožera Davor Božinović je rekao da je u tijeku izrada aplikacije Ministarstva uprave putem koje će se izdavati potvrde o napuštanju mjesta prebivališta. Tako će se pokušati spriječiti manipulacije propusnicama.

''Imamo dojave i policija reagira. To će se urediti na drugačiji način. Ako netko traži dozvolu da bi se vozio gradom, to je potpuno nerazumijevanje situacije i krajnji vid neodgovornosti'', poručio je.

09:45 U Hrvatskoj potvrđeno još 49 slučajeva zaraze. Ukupno je oboljelo 635 ljudi, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Preminula je i četvrta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Riječ je o 92-godišnjoj pacijentici iz Pule. Na respiratoru je 10 osoba, među kojima je jedna u kritičnom stanju. Više pročitajte OVDJE.

07:57 Civilne udruge upozoravaju da u vrijeme epidemije ne smijemo zaboraviti na demokraciju. Pučka pravobraniteljica smatra da je u situaciji epidemije nužno ograničiti prava i slobode radi zaštite zdravlja, a iz Kuće ljudskih prava poručuju da ta ograničenja moraju proći test razmjernosti. Više pročitajte OVDJE.

07:45  Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV je kazao da ga zasad ne zabrinjava skok novooboljelih jer je krivulja relativno povoljna. Što je još rekao Capak pročitajte OVDJE.

7:30 Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je rekao da će se kineskim vlastima dogovarati kontinuirana dostava zaštitne opreme. U nedjelju bi u Zagreb treba sletjeti zrakoplov iz Šangaja s tom opremom. Više o tome pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene