Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hrvatskoj 48 novooboljelih

Jedna županija zatražila uvođenje novih mjera - tiču se svadbi, proslava, pogreba, javnih okupljanja te posjeta domovima za starije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nije bilo umrlih osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1180, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

* U Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 16.245 osoba

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 5 Hrvatska iz minute u minutu Situacija sve bolja: Stožer objavio službene podatke o novozaraženima Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio najnovije podatke: Značajno manje novozaraženih nego prošli tjedan, preminulo 47 osoba

* Preminule su 272 osobe

* Trenutačno je 1180 aktivnih slučajeva

* Na bolničkom je liječenju 291 pacijent

* Na respiratoru su 24 pacijenta

Tijek događaja pratite u nastavku:

17:13 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u ponedjeljak o šest novooboljelih od covida-19, a Nacionalnom stožeru među ostalim je predloženo da u Brodsko-posavskoj županiji na svadbenim svečanostima bude dopušteno najviše 100 osoba. Prema podacima Stožera, u toj su županiji 34 osobe pozitivne na koronavirus, a devet ih je u bolnici.

Na sjednici Stožera prihvaćen je prijedlog novih mjera koje će biti na snazi u listopadu. Nacionalnom stožeru predloženo je da u Brodsko-posavskoj županiji na svadbenim svečanostima bude dopušteno najviše 100 osoba uz obvezu da se osiguraju minimalno nužni prostorni uvjeti te uz obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih.

Za privatne svečanosti i proslave predloženo je ograničenje od 50 osoba uz obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih osoba. Na pogrebima i posljednjim ispraćajima ograničenje je na 50 osoba, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Na javnim i društvenim skupovima obvezno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Ako se skupovi održavaju u zatvorenim prostorijama, obvezno je nositi maske za lice. Organizatori svih javnih i društvenih skupova i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera, a na njima je i obveza pojačanog nadzora.

Prema prijedlogu Stožera, i u listopadu je na snazi zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe i korisnicima drugih ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

Na području Brodsko-posavske županije pod mjerom samoizolacije je 468 osoba. Od početka epidemije koronavirusom se zarazilo 630 osoba s prebivalištem u toj županiji.

14:30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata pet je novooboljelih osoba od COVID-19. Četvero je oboljelih iz Gospića i bliski su kontakti ranije oboljelih osoba, dok je jedna oboljela osoba je iz općine Brinja. 

13:26 Međimurska županija nema novozaraženih. Danas do 11 sati testirane su 164 osobe i svi su nalazi u obradi. Nalazi 72 jučer testirane osobe su negativni. Budući da su se još četiri osobe oporavile, a nema novih pozitivnih, trenutačno je 60 aktivnih slučajeva pozitivnih na koronavirus. 

12:21 U posljednja 24 sata nije pristigao niti jedan pozitivan nalaz na COVID-19 za područje Karlovačke županije. Testirano je 15 bolničkih pacijenata. U OB-u Karlovac trenutačno se liječi 14 COVID pozitivnih pacijenata, od kojih su dvije osobe težeg zdravstvenog stanja. U samoizolaciji se nalazi 428 osoba.

11:17 Na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva oboljenja.  

11:10 Grad Zagreb ima 20 novih slučajeva zaraze od 394 testiranih. Od tih 20, za devet se osoba ne zna gdje su se zarazili, a devet su kontakti već ranije oboljelih. Za jednu se osobu navodi da je moguće da je izložena zarazi u noćnom klubu, a jedna se vjerojatno zarazila tijekom hospitalizacije. Među zaraženima su jedan učenik i jedna pomoćnica u nastavi u osnovnoj školi te jedna nastavnica srednje škole.

11:03 U Osječko-baranjskoj županiji analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe su iz Đakova te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina.

10:55 Novih osam slučajeva koronavirusa zabilježeno je u protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji, gdje je zbog pozitivnog nastavnika određena mjera samoizolacije razredu u osnovnoj školi u Dugom Selu. Od osam novih slučajeva jedan se odnosi na Zaprešić, po tri na Veliku Goricu i Dugo Selo te jedan na općinu Rugvica. Četiri novooboljele osobe kontakti su prethodno oboljelih, a za četiri je slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

10:38 Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrđuju da bi uskoro za ugostiteljske objekte mogla vrijediti drugačija pravila ponašanja. Kako nam je potvrdio Krunoslav Capak, ugostitelje će se tražiti da smanje razinu decibela u ugostiteljskim objektima. Više o tome OVDJE. 

10:14 Primorsko-goranska županija ima jednog novozaraženog i 135 aktivnih slučajeva. 

10:13 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a riječ je o jednoj osobi iz Bjelovara i jednoj iz Đulovca. 

10:12 Zadarska županija ima šest novooboljelih, tri ženske i tri muške osobe. Novozaraženi su iz grada Zadra (1) te općina Posedarje (1), Preko (2) i Sv. Filip i Jakov (2), a svi su kontakti s dosad oboljelim osobama. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 88 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 229 osoba, a istekao je za njih 7419. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 bolesnika.

10:06 Splitsko-dalmatinska županija ima osam novooboljelih od ukupno 128 obrađenih testova, i to iz Splita pet te po jedna osoba iz Sinja, Kaštela i Dugog Rata.

Od osmero novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije tri su osobe kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 990 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se pet osoba nalazi na respiratoru.

10:00 U posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1180. Među njima je 291 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Preminulih nema.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16.245 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 272 preminule. Ukupno su se oporavile 14.793 osobe, od toga 184 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutačno 9057 osoba. Do danas je ukupno testirano 295.998 ljudi, od toga 3029 u posljednja 24 sata.

9:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (četiri osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Vukovara i Drenovaca), a jedna je osoba preminula. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 811, od toga je 711 osoba izliječeno, a ukupno je 17 preminulih. Trenutačno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

9:46 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze. 

9:23 U Požeško-slavonskoj županiji jedan je novozaraženi, a trenutačno je aktivno 117 slučajeva zaraze koronavirusom. 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 621 osoba, a ukupno je testirana 8821 osoba. 

8:50 Istarska županija nema novozaraženih.

8:31 U srednjim školama i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca nastava se od danas održava online. Odluka je donesena zbog pogoršane epidemiološke situacije. 

8:21 Koprivničko-križevačka županija nema novih slučajeva zaraze.

7:55 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih.

7:41 Zbog epidemije koronavirusa cijepljenje protiv gripe ove će godine u Hrvatskoj započeti ranije, polovicom listopada. Ukupno je naručeno 590.000 doza cjepiva, a u pripremi je plan provedbe cijepljenja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

7:40 U nedjelju je zabilježeno 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutačno ukupno 1316. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Tri su osobe preminule, objavio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene