Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hrvatska iz minute u minutu

Dobre vijesti za jednu županiju: ''Više se neće produživati odluka o pooštrenim lokalnim epidemiološkim mjerama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekla 24 sata zabilježeno je 505 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3046. Među njima je 780 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 73 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 378 osoba, a testirano je njih 5071.

* U petak je zabilježeno 505 novih slučajeva zaraze

* 14 ljudi je preminulo

* Na respiratoru su 73 pacijenta

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu:

14:45 U Splitsko-dalmatinskoj županiji- zabilježeno je 62 nova slučajeva, od ukupno 546 obrađenih testova. Jedna osoba je preminula.

Iz Splita je 30 novooboljelih Kaštela 11, troje iz Makarske i Sinja, po dvoje iz Imotskog, Omiša, Baške Vode te po jedna osoba iz Solina, Trilja, Vrgorca, Brela, Otoka, Podgore, Podstrane, Segeta i Ciste Provo.

14:15 Na području Grada Zagreba zabilježeno je 68 novih slučajeva zaraze.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod deset učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 123 učenika osnovnih i 43 učenika srednjih škola.

14:18 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je deset novih osoba pozitivnih na koronavirus. Po dvoje novozaraženih je iz Pregrade, Bedekovčine, Lobora i Velikog Trgovišća, dok je po jedna osoba iz Oroslavja i Zlatara.

12:55 U Brodsko-posavskoj županiji u petak je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Više se neće produživati odluka o pooštrenim lokalnim epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 28. veljače. Od ponedjeljka sve epidemiološke mjere u županiji bit će na razini mjera Nacionalnog stožera, najavio je Hini načelnik županijskog stožera Stjepan Bošnjaković. Županijski stožer poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv koronavirusa da se predbilježe kod svog obiteljskog liječnika.

12:50 U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR + antigensko testiranje).

Zaražene osobe su s područja Karlovca, njih 16, četiri su iz Ozlja, po dvije iz Slunja i Duge Rese te po jedna iz Ogulina i Netretića.

11:27 U Varaždinskoj županiji evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 46, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 100. Trenutačno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru.

11:17 U protekla 24 sata zabilježeno je 505 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3046. Među njima je 780 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 73 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 378 osoba, a testirano je njih 5071.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 242.097 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 505 u protekla 24 sata. 233.548 osoba se oporavilo, od toga 378 u protekla 24 sata.

11:15 Detalje konferencije Nacionalnog stožera možete pratiti OVDJE.

U protekla 24 sata preminulo je 14 osoba, ukupno 5503 osobe. Do danas je ukupno testirano 1.332.840 osoba, od toga 5071 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutačno 13.534 osobe.

11:08 Na području Međimurske županije u protekla 24 sata od testiranih 118 osoba evidentirano je 13 pozitivnih slučajeva, što je 11,01 % pozitivnih od broja testiranih. Preminula je jedna osoba.

11:04 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 17 osoba je oboljelo od COVID infekcije. Trenutačno je 76 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 14 osoba, a u kninskoj osam. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

10:50 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 83 nova slučaja zaraze koronavirusom od 283 testirane osobe (27 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 41 osobi iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Stona te jednoj iz Metkovića. Preminula je jedna osoba.

10:14 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 22 novopozitivne osobe na COVID-19 od 185 testiranih.

20 pozitivnih je na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenskom testu (pet osoba iz Vukovara, po tri iz Iloka i Borova, po dvije iz Županje i Bokšića te po jedna iz Bošnjaka, Nijemaca, Cerića, Podgrađa, Privlake, Starih Jankovaca i Vođinaca).

10:10 Na području Zagrebačke županije je 26 novozaraženih. Šestero je iz Velike Gorice, petero zaraženih je iz Samobora, četiri iz Svete Nedelje, dvoje iz Ivanić-Grada i Jastrebarskog te po jedna osoba iz Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Pušće, Pisarovine, Kloštar Ivanića, Križa i Bedenice. Mjera samoizolacije propisana je učenicima jednog razreda.

10:07 U Sisačko-moslavačkoj županiji je deset novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o devet osoba iz Siska te jednoj iz Petrinje, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

09:53 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata devetero je novooboljelih od 54-ero testiranih. Četiri oboljele osobe su s područja Gospića, tri s područja Plitvičkih Jezera te po jedna s područja Otočca i Perušića.

Utvrđeno je jedno organiziranje odnosno dopuštanje privatnog okupljanja u obiteljskoj kući više osoba iz više od dva različita kućanstva i nakon 22:00 sata, što je suprotno odluci Nacionalnog stožera. Počinitelju je izdan prekršajni nalog te je novčano kažnjeno pet osoba zbog nenošenja zaštitne maske.

09:30 Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze koronavirusom od 206 testiranih. Novooboljeli su iz Zadra, njih 18, dok je po troje iz Biograda i Sv. Filipa i Jakova, dvoje iz Poličnika te po jedna osoba iz Polača, Privlake, Ražanca i Tkona.

09:28 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna osoba.

Na području županije trenutačno je aktivno 56 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je šest osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 pacijenata.

9:11 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji je troje novozaraženih od 214 testiranih. Preminula je jedna osoba.

Trenutačno je 39 aktivnih COVID pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 905 osoba, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

U povodu Hrvatskog dana liječnika obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule Boris Miletić održali su danas radni sastanak u Općoj bolnici Pula s ravnateljicom dr. Irenom Hrstić i voditeljima bolničkih službi i odijela.

Župan i gradonačelnik tom su prilikom liječnicima čestitali njihov Dan te im uputili zahvale na predanom i požrtvovanom radu, koji je posebno došao do izražaja tijekom pandemije COVID-19. Gradonačelnik Miletić je naglasio kako se liječnicima i medicinskom osoblju treba pokloniti jer su oni iznijeli najveći teret tijekom pandemije.

09:07 Iz Virovitičko-podravske županije, svih petero novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 dolazi s područja Nove Bukovice. U posljednja tri dana, broj pozitivnih s područja Nove Bukovice, popeo se na devet, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

9:00 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 58 novooboljelih od obrađenih 410 uzoraka. Preminule su dvije osobe. Udio pozitivnih unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 14,1 %.

''Posljednjih dana bilježimo porast broja novozaraženih, no nadamo se da je taj rast prolaznog karaktera'', rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a Vladimir Mićović na današnjoj konferenciji za novinare županijskog stožera civilne zaštite. To je, kaže Mićović, u posljednjih 14 dana ''najveći porast udjela zaraženih među testiranima, a posljedica je određenog opuštanja građana'', što je slučaj i u drugim dijelovima Hrvatske.

8:50 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Bjelovar i Garešnica te općina Veliko Trojstvo i Rovišće.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 12 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je dvoje na respiratoru, a 19 pacijenta je na opservaciji.

8:35 Na području Osječko-baranjske županije je 32 novozaraženih osoba od obrađenih 280 uzoraka.

Najviše (13) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri su iz Čepina i Valpova, po dvije iz Belišća, Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Beli Manastir i Našice te općina Marijanci, Ernestinovo i Vladislavci.

7:48 U Požeško-slavonskoj županiji šest je novozaraženih, a na posljednjem testiranju obrađena su 84 uzorka.

Trenutno su u ovoj županiji aktivna 54 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 40 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano.

7:43 U četvrtak su u Hrvatskoj zabilježena 544 nova slučaja zaraze, a preminulo je 12 ljudi. 

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno je 2933, a među njima je 790 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 70 pacijenata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene