Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminulo 16 osoba

Potvrđena 2242 nova slučaja: Beroš u pomoć zove liječnike u mirovini, Darko Milinović u samoizolaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordan broj novih slučajeva zaraze zabilježen je u posljendja 24 sata i evidentirano je 2242 novooboljele osobe, a do koronavirusa je preminulo čak 16 ljudi.

* U subotu rekordna 2242 nova slučaja

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminulo je čak 16 osoba

* Dosad zaraženo 33.959 ljudi, oporavljenih 23.785

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

21:44 Ličko-senjski župan Darko Milinović je u samoizolaciji budući da mu je uži član obitelji COVID-19 pozitivan. Sutra će se i sam testirati te o rezultatima obavijestiti javnost. 

"Napominjem da su se na svim sastancima koje sam imao u zadnjih 10 dana poštivale epidemiološke mjere. To znači da je sastanak trajao kraće od 15 minuta, da je bila osigurana socijalne distanca od 2 metra te da su se nosile maske.

Ovom prilikom još jednom pozivam sve građane Ličko-senjske županije da ozbiljno shvate ovu epidemiju te da se obavezno pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije", poručio je Milinović. 

20:00 Koronavirus se probio i u bolnicu u Zaboku. Kako neslužbeno doznaje N1, pacijente koji nisu životno ugroženi iz zabočke bolnice šalju kućama.

Kućama se šalju i pacijenti pozitivni na koronavirus, koji nisu u životnoj opasnosti. Da stvar bude gora, za sve njih nema dovoljno sanitetskih vozila koja bi ih prevezla do domova, pa ih iz bolnice odvoze članovi njihovih obitelji, javlja N1.

16:30 Ministar zdravstva Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama.

"Upućujemo poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama, članovima HLK-a, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu te se uključiti u radni proces u zdravstvenim ustanovama, da nam se jave na elektroničku adresu hlk@hlk.hr ili na broj telefona 01/4500 830 (svakog radnog dana od 8 do 20 sati)", navodi se u pozivu Hrvatske liječničke komore.

14:58 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 115 novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Trideset novooboljelih je iz Krapine, 14 iz Pregrade, 10 iz općine Đurmanec, osam iz Zaboka, sedam iz Krapinskih Toplica, šest iz Gornje Stupice, po petero iz općina Marija Bistrica i Petrovsko, po četiri osobe iz općina Radoboj i Veliko Trgovišće, po troje iz Zlatara, Bedekovčine, Desinića i Stubičkih Toplica, po dvije iz općina Kraljevec na Sutli i Sveti Križ Začretje te po jedna osoba iz Donje Stubice, Oroslavja, Jesenja, Konjščine, Tuhelja i Zlatar Bistrice.

14:51 Splitsko-dalmatinski Stožer je izvijestio da je potvrđeno još 11 novih slučajeva zaraze, čime se broj novooboljelih u toj županiji danas popeo na 277 osoba.

Među novooboljelima je 101 osoba iz splita, 34 iz Sinja, 14 iz Kaštela, 13 iz Solina, po 10 iz Trilja i Omiša, po devet iz Imotskog i Prološca, osmero iz Makarske, sedmero iz Dicma, šest iz Dugog Rata, pet iz Hrvaca, po četvero iz Klisa, Podbablja, Vrlike, Podstrane, po troje iz Jelse, Otoka, Runovića, Selaca i Zmijavaca, po dvije osobe iz Supetra, Trogira, Dugopolja, Muća, Segeta i Ciste Provo te po jedna novooboljela osoba iz Vrgorca, Lovreća, Gradca, Milne, Podgore i Tućepa.

14:06 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije zabilježio je 12 novih slučajeva zaraze.

Petero novooboljelih je s područja Slavonskog Broda, dvoje iz Nove Gradiške te po jedna osoba s područja općina Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, Staro Petrovo Selo, Donji Andrijevci i Velika Kopanica. 

13:42 U Međimurju je potvrđeno 112 novih slučajeva zaraze, izvjiestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Od 112 novooboljelih, jedna je osoba testirana izvan Hrvatske, no prebivalište joj je u Međimurskoj županiji. Većina pozitivnih osoba na su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima.

13:05 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su dvije osobe preminule, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sedam oboljelih osoba je s područja Gospića, četevero s područja Senja te dvije s područja Otočca. 

U Općoj bolnici Gospić preminule su dvije osobe starije životne dobi (77 i 82 godine), od kojih je jedna korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije. Druga preminula osoba je s područja Perušića.

13:03 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 467 uzoraka, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:17 I danas je troznamenkasti broj novozaraženih koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji. Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 741 testiranih u posljednja 24 sata, kod 131 osobe pozitivan je nalaz na virus COVID-19.

12:02 Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord.

Jučer je testirano ukupno 469 uzoraka od kojih su čak 193 bili pozitivni, najviše u jednom danu od početka epidemije.

11:51 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 18 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je četvero korisnika i dvoje djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, petero osoba iz Šibenika, tri iz Knina te po jedna osoba na području Kistanja, Vodica, Drniša i Bilica.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice preminula je starija žena s područja Drniša.

11:2U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Riječ je o 16 osoba iz Dubrovnika, 10 iz Metkovića, šest iz Župe Dubrovačke, po dvije iz Kule Norinske i Opuzena te po jedna osoba iz Ploča, Smokvica, Zažablje i s Mljeta.

11:24 Od ukupno 997 obrađenih testova, danas je 266 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupnog broja novooboljelih 128 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminuo je muškarac u dobi od 84 godine koji je, uz brojne komorbiditete, bio pozitivan i na COVID-19 infekciju.

10:52 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 41 je novi slučaj zaraze koronavirusom.

Devetnaest novozaraženih osoba je s područja Bjelovara, pet iz Garešnice, po četiri iz Grubišnog Polja, Daruvar i Sirača, a po jedna novooboljela osoba je s područja Čazme te općina Končanica, Dežanovac, Nova Rača i Severin.

10:38 Na području Zagrebačke županije 158 je novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su u subotu iz Županijskog Zavoda za javno zdravstvo i dodali da su u samoizolaciji učenici tri razreda iz Dugog sela te po jedan iz Velike Gorice i Zaprešića.

Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika i učenika, jednom razredu srednje škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika te po jednom razredu osnovne škole na području Velike Gorice i Zaprešića zbog pozitivnih učenika.

10:30 ''U posljednja 24 sata zabilježena su 2242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9745. Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta.

Preminulo je 16 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 33.959 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 429 preminulo. Ukupno se oporavilo 23.785 osoba od toga 875 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27967 osoba.

Do danas je ukupno testirano 437 048 osoba, od toga 8087 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:21 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja je 24 sata 68 novih pozitivnih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petnaest novooboljelih je iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, po petero iz Bogdanovaca i Starih Jankovaca. po četero iz Iloka i Jarmine, troje iz Antina, po dvoje iz Županije, Drenovaca i Starih Mikanovaca te po jedna novooboljela osoba iz Slakovaca, Cerića, Gunje, Ilače, Ivankova, Karadzićeva, Lovasa, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Soljana i Tovarnika. Šestero oboljelih je izvan županije, a jedna je osoba preminula.

 

10:14 Nacionalni stožer je na svom službenom Twitteru objavio da će se kasniti s objavom današnjeg dnevnog izvještaja te da se čekaju nove informacije.  

9:54 Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Većinom je riječ o kontaktima sa dosad oboljelim osobama, a novozaraženi su mlađe i srednje životne dobi.

Šesnaest novooboljelih je iz Zdrava, dvoje iz Biograda te po jedna osoba iz Svetog Filipa i Jakova, Poličnika i Vira.

9:52 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 23 nova slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

9:29 U Istri je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 322 uzorka.

Kod 21 novooboljele osobe je riječ o epidemiološki o uvezenim slučajevima. Po šest ih je iz Rijeke i Slovenije, pet iz Zagreba, troje iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Slavonije.

9:23 Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u subotu je na otvorenju novog punkta za testiranje na Zagrebačkom Velesajmu otkrio da će danas broj novozaraženih biti veći nego jučer, kada je zabilježeno rekordnih 1867 novih slučajeva

9:22 Ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar otkrio je da je u Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno 798 novih slučajeva zaraze, od čega je 681 novooboljela osoba s prebivalištem u Zagrebu. ''Brojke nam nažalost još uvijek rastu'', kazao je.

''Nema žarišta, virus se širi horizontalno. Širi se u cijelim obiteljima'', rekao je Šostar.

9:20 Na području Požeško-slavonsko županije u posljednja 24 sata testirano je 157 uzoraka, od kojih su 32 pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja je 24 sata potvrđeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 17 osoba s područja Siska, osam iz Petrinje, sedam iz Kutine, dvije iz Popovače i jednoj osobi s područja Novske.

7:51 U skafanderima i u dvostrukim smjenama liječnici i medicinske sestre diljem zemlje održavaju zdravstveni sustav stabilnim. Njihovu priču pročitajte ovdje.

7:47 Ravnatelj civilne zaštite Damit Trut apelirao je na građane da ne organiziraju proslave i družiti se s više ljudi u zatvorenom prostoru. Više o tome doznajte ovdje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene