Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Njemačka još jednu županiju proglasila rizičnom. 11 tisuća Nijemaca mora na testiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka epidemije u Hrvatskoj je potvrđeno 10.414 slučajeva zaraze koronavirusom, a brojke nastavljaju rasti. U ponedjeljak je dnevni broj novozaraženih bio nešto manji nego prethodnih.

* Zaraženo ukupno 10.414 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* U ponedjeljak 145 novih slučajeva zaraze

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

22:45 Njemačka je nakon Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske na popis rizičnih županija stavila i Zadarsku županiju u kojoj trenutno boravi 11 tisuća Nijemaca.

Osobe koje se u Njemačku vraćaju iz ovih područja dužne su nakon povratka podvrgnuti se testu na Covid-19, a vrijeme koje provedu čekajući na rezultat su dužne provesti u samoizolaciji.

19:57 HZJZ je objavio preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima.

"Kako bi se smanjio broj tjednih dolazaka studenata na visoko učilište, preporučuje se da se raspored nastave maksimalno prilagodi potrebi da pojedine studijske godine ili grupe uživo slušaju više nastavnih jedinica u nizu, a najviše dvije odnosno tri nastavne jedinice, uz poštovanje propisanih protuepidemijskih mjera. U tu se svrhu trebaju koristiti dostupni prostorni i vremenski kapaciteti, i treba grupirati izvođenje obvezatnih predmeta za pojedinu studijsku godinu", navodi se u preporukama HZJZ-a koje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Studenti, nastavnici, zaposlenici te druge osobe u svim zatvorenim prostorima visokih učilišta trebaju nositi maske ili druga pokrivala za usta i nos (maska cijelo vrijeme treba pokrivati usta i nos), osim u iznimnim situacijama, kada nošenje maski narušava nastavni proces.

14:30 Na području Međimurske županije dvije su novooboljele osobe pozitivne na koronavirus, objavio je županijski Stožer.

14:29 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o četveri muškarca i pet žena iz Dubrovnika za koje se utvrđuje epidemiološka veza te dvojici muškaraca iz Župe dubrovačke, jednoj ženi iz Konavala i trojici muškaraca koji nemaju prebivalište na području te županije.

13:54 Na području Primorsko-goranske županije evidentirano je 19 novooboljelih, priopićio je županijski Stožer civilne  zaštite. 

Kod dijela novozaraženih riječ je o importaciji virusa iz drugih područja. Dio je povezan s već poznatim žarištima, jednim vjenčanjem i plesnim događanjem, a za neke se slučajeve još ne zna kako su se zarazili.

12:18 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je zabillježen jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Novozaražena je medicinska sestra OB Karlovac. Odmah po zaprimanju nalaza započela je epidemiološka obrada. Za sada su u samoizolaciji tri doktora medicine, 11 medicinskih sestara i 5 nezdravstvenih djelatnika.

Od jučer u 12 sati do danas u 12 sati testirano je ukupno 96 osoba, od toga je pristigao 31 nalaz, od kojih je 1 pozitivan (pristiglo 15 nalaza za Karlovac i 16 za Ogulin). Očekuje se još 65 nalaza.

11:46 Na području Osječko-baranjske županije 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Devet novooboljelih je iz Osijeka, a po jedan iz Antunovca, Belišća, Našica, Petrijevaca i Tenje po jedna osoba.

Dvanaestero novozaraženih su osamnaestogodišnjaci i školski kolegice koji su zajedno ljetovali u Zadru. Očekuju se nalazi još nekoliko njihovih kolega te bliskih kontakata. 

11:27 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije devet je osoba novopozitivno na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petero novooboljelih je iz Knina i po jedna jedna iz Šibenika i Drniša te dvije osobe koje trenutačno borave na tom području, od kojih je jedna iz Brodsko-posavske županije,  a druga strani državljanin iz Austrije. 

Sedmero oboljelih su kontakti već poznate oboljele osobe, a za dvije osobe epidemiološki izvidi su u tijeku. Većina oboljelih je mlađe životne dobi.

11:16 U Zagrebu je potvrđeno 59 novih slučajeva zaraze, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba.

Među novooboljelima 29 osoba su kontakti ranije oboljelih osoba, a utvrđena su i dva klastera zaraze. Jedan od njih je Klinika za psihijatriju ''Vrapče'' u kojoj je potvrđeno pet novih slučajeva, od čega su četvero pacijenti bolnice. Drugo žarište je jedan samostan u kojem je potvrđeno šest slučajeva zaraze.

Jedanaest novooboljelih zarazilo se na godišnjem odmoru, dok je pet slučajeva uvezeno iz Bosne i Hercegovine, a za dvije osobe je epidemiološka obrada u tijeku.

11:14 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Petero novooboljelih je iz Slavonskog Broda, troje iz Nove Gradiške i po jedna osoba iz općina Velika Kopanica, Slavonski Šamac i Gundinci.

11:09 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o dvjema mlađim i dvjema starijim ženama koje su bliski kontakti ranije oboljelih osoba.

11:07 Krizni stožer Grada Zagreba u 11:15 će na konferenciji za medije objaviti podatke za područje glavnog grada.

11:00 Na području Zagrebačke županije devet je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četvero novooboljelih je s područja Zaprešića i po jedna novozaražena osoba iz Svete Nedelje, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline te općina Brdvac i Dubravica.

Od devet novooboljelih osoba, četiri slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, dvoje su kontakti prethodno oboljelih, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

10:41 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je u toj županiji potvrđeno šest novih slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Troje su kontakti ranije oboljelih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

10:26 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas je 79 novooboljelih osoba na tom području, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri su osobe preminule.

Iz Splita je 46 novozaraženih, šestero iz Solina, pet osoba iz Sinja, četvero iz Imotskog, troje iz Hrvaca te po dvoje novooboljelih iz Kaštela i Zmijavaca. Po jedan novi slučaj zabilježen i u Baškoj vodi, Dugopolju, Hvaru, Lećevicama, Lovreću, Makarskoj, Marini, Muću, Omišu, Trilju i Vrgorcu.

Od 79 novooboljelih osoba, 22 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostale novooboljele epidemiološke obrađuje.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su tri osobe - dvojica muškaraca u dobi od 72 i 51 godinu, te jedna žena u dobi od 83 godine.

10:14 Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je s područja Bjelovara, a epidemiološka obrada je u tijeku.

10:13 U Virovitičko-podravskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a riječ je o muškaruc srednje životne dobi s blagim simptomima bolesti, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:55 U Zadarskoj županiji 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktima s dosad oboljelim osoba. Riječ je o četvero novoobljelih s područja Zadra, dvije iz općine Sali te po jedna osoba iz Benkovca, Bibinja, Sv. Filipa i Jakova, Posedarja te Galovca.

Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika.

9:35 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj 311 novozaraženih, a četiri osobe su preminule. Uvedene su i nove mjere u tri županije. Više o tome pročitajte OVDJE

9:22 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je petero je novooboljelih osoba pozitivnih na COVID-19, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po dvije novooboljele osobe su iz Gunje i Županje, a jedna je iz Vinkovaca. Nema preminulih osoba.

9:16 Na području Ličko-senjske županije nema novooboljelih osoba, a u posljednja 24 sata testirane su 62 osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:09 U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Jedna novooboljela osoba je od prije u samoizolaciji, a troje su uvezeni slučajevi povezani s boravkom na području srednje Dalmacije. U tijeku je epidemiološka obrada za preostalih petero novooboljelih.

8:59 Iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske zaštite priopćili su da su zbog kontakta sa zaraženim osobama u utorak na koronavirus testirani župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić i glasnogovornik Stožera Nikša Miletić. Rezultati sva četiri testa su negativni. Ipak, ostat će u samoizolaciji do 10. rujna.

8:41 Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je u Požeško-slavonskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 150 uzoraka.

8:27 Sisačko-moslavačkoj županiji sedam je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o četiri osobe s područja grada Petrinje, dvije s područja općine Lekenik te jednoj iz Hrvatske Kostajnice.

7:23 Nova školska godina je pred vratima, a brojni su upitnici iznad glava roditelja čija djeca uskoro trebaju krenuti u školu. Još uvijek se dogovoraju detalji provedbe nastave uz epidemiološke mjere. Kako se planira prijevoz učenika u škole doznajte ovdje.

7:17 S početkom rujna postale su poznate turističke brojke za kolovoz, od kojeg se očekivalo da će spasiti sezonu. Ministarstvo financija objavilo je broj fiskaliziranih računa i njihovu vrijednost te informacije o prometu na autocestama. Je li kolovoz spasio turističku sezonu doznajte ovdje.

7:16 Jedan Zadranin na Facebooku je u podružoj objavio oštro kritizirao Nacionalni stožer civilne nakon što su on i njegovi kolege zaposleni u jednom zadarskom klubu dobili otkaz. Njegovu poruku Stožeru pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene