Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer: U Hrvatskoj danas 85 novih slučajeva, lokalni stožeri izvijestili o puno većem broju. Opet veliki porast oboljelih u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon drastičnog porasta broja novooboljelih posljednjih dana, županijski stožeri šalju izvješća s najnovijim podacima o novim slučajevima zaraze. Danas je u Hrvatskoj potvrđeno 85 slučajeva zaraze.

* Potvrđeno 6656 slučajeva zaraze u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo 166 ljudi

* Posljednjih dana drastičan porast broja novih slučajeva

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

18:15 Zbog pogoršane epidemiološke situacije i zbog toga što dio ugostitelja krši odredbe Nacionalnog stožera Civilne zaštite, splitski Gradski stožer u ponedjeljak je zatražio preciziranje uvjeta i epidemioških mjera budući da se na terenu one različito tumače.

 

17:40 "Veseli nas manji broj oboljelih", kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin u Vijestima Nove TV te istaknula kako je ovog vikenda bio blagdan pa su se testirale samo osobe za koje su epidemiolozi procijenili da bi se trebale testirati. Zato će se trend moći znati tek tijekom tjedna.

14:52 Jedna je novozaražena osoba na području Krapinsko-zagorske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba je s područja Zlatara.

13:57 ''U protekla 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1236. Među njima je 126 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata.

U protekla 24 sata testirano je 990 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6656 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 85 u protekla 24 sata.

Oporavile su se 5254 osobe, a dosad ih je preminulo 166.

Do danas je ukupno testirano 138.647 osoba, od toga 990 u protekla 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:04 Na području Međimurske županije u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:43 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o mladoj muškoj osobi sa srednje teškom kliničkom slikom koji se zasad liječi kod kuće. Izvor zaraze nije poznat.

12:32 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je javnost da šesti dan zaredom na tom području nema novooboljelih osoba.

12:09 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Riječ je o muškarcu srednje dobi, bez simptoma, s prebivalištem u Kistanjama.

Osim toga, obolio je i mlađi muškarac koji boravi u Primoštenu, a prebivalište mu je u Zagrebu.

12:04 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su 20 kontakti ranije oboljelih osoba, 14 su povratnici s godišnjih odmora. Tri su slučaja uvezena iz Austrije i Bosne i Hercegovine, a za šest je osoba epidemiološka obrada u tijeku. Za dvije se osobe ne još ne zna gdje su se zarazile.

11:50 Na području Zagrebačke županije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Troje je novooboljelih s područja Velike Gorice, a po jedan novi slučaj potvrđen je u Zaprešiću i Dugom Selu.

11:48 U Karlovačkoj županiji testirano je 45 osoba i svi su pristigli nalazi negativni, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:28 U laboratoriju KBC-a Osijek u protekla 24 sata testirano je ukupno 157 uzoraka, od čega je šest pozitivno na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Četiri su novooboljele osobe iz Osijeka, a po jedna iz Našica i Darde.

11:19 U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je sedam novooboljelih od koronavirusa, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U toj županiji trenutačno su 43 pozitivne osobe, većinom mlađe osobe s blagim simptomima koje su se vratile s ljetovanja.

11:02 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 27 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima je osam osoba iz Splita, deset iz Makarske, dvije iz Imotskog te po jedna iz Runovića, Prološca, Kaštela, Sinja, Trilja, Tučepa i Solina.

Uz 27 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije, zaražena je i jedna osoba iz Zagreba te jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije koje su testirane u Splitu.

Osam novooboljelih kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

10:43 Na području Ličko-senjske županije nema novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata testirana je jedna osoba.

10:26 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da će danas biti manje novih slučajeva nego prethodnih dana.

"Sigurno će biti manje od 100. Nešto se manje testira tijekom vikenda, vidjet ćemo kakve će brojke biti sutra'', rekao je Capak za N1. Što je još kazao ravnatelj HZJZ-a, doznajte ovdje.

10:03 Nema novooboljelih Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, objavio je Stožer civilne zaštite te županije.

9:45 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, a trenutačno je aktivno 11 slučajeva, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:43 U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Trenutačno je na tom području 29 aktivnih slučajeva.

9:37 Djelatnik saborske Straže pozitivan je na koronavirus, priopćili su iz Hrvatskog sabora. Testiran je na vlastitu inicijativu tijekom vikenda nakon što je osjetio simptome bolesti.

Identificirani su svi kontakti djelatnika i određena im je mjera samoizolacije. ''U skladu s preporukama HZJZ-a provedena je dezinfekcija saborskih prostorija, a odsutni djelatnici zamijenjeni kolegama koji su pozvani s godišnjeg odmora'', stoji u priopćenju.

9:32 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:30 Četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena na području Zadarske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih osoba.

Dvije su novooboljele osobe s područja Zadra, a po jedna iz općina Bibinje i Jasenice.

8:53 Nema novozaraženih osoba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

8:52 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:47 Tijekom protekla 24 sata u Istri je ispitano 118 uzoraka brisova na COVID-19, a od toga je jedan pozitivan, objavio je Istarski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba od ranije je u samoizolaciji, a bliski je kontakt ranije oboljele osobe.

8:21 Kći teško bolesne žene uputila je dramatično pismo ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem je upozorila da se zanemaruje oni koji nemaju koronavirus. Cijelo pismo pročitajte ovdje.

8:17 Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović u Dnevniku Nove TV komentirao je turističku sezonu i otkrio da postoje naznake da bi turisti u Hrvatsku mogli dolaziti i dalje. Više o tome pročitajte ovdje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene