Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Hrvatska premašila brojku od 4000 zaraženih: Najviše novih slučajeva u Zagrebu i Slavoniji, čak 9 županija nema novooboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa nošenje zaštitnih maski sada je obvezno i u poštama, bankama, a od početka ovog tjedna i u trgovinama. Hrvatska je danas premašila brojku od 4000 zaraženih, a Nacionalni stožer izvijestio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze.

* Zaštitne maske obvezne su u trgovinama, poštama, bankama...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Hrvatska premašila brojku od 4000 zaraženih

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:15 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o muškarcu i ženi iz Župe dubrovačke srednjih i mlađih godina te mlađem muškarcu iz Konavala. Svi su kontakti ranije poznatih slučajeva.

14:05 Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 4039, a još je šest osoba na respiratoru. Nema novih smrtnih slučajeva. Više informacija s konferencije za medije doznajte ovdje.

13:32 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da na području te županije danas nema novih slučajeva zaraze. U posljednja 24 sata testiran je 31 uzorak sa sumnjom na koronavirus, svi su nalazi negativni.

13:02 U 14 sati održat će se konferencija za novinare Nacionalnog stožera kada će objaviti nove brojke oboljelih. 

13:00 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trinaesti dan zaredom nema novozaraženih osoba. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi su nalazi negativni. Tako na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje ostaje samo jedna zaražena osoba.

12:42 Lokalni stožeri javili su do sada o ukupno 59 zaraženih.

Istarska županija - 1 
Virovitičko-podravska županija - 1 
Zagrebačka županija - 2 
Zadarska županija - 4 
Osječko-baranjska županija - 6 
Brodsko-posavska županija - 6 
Vukovarsko-srijemska županija - 8 
Splitsko-dalmatinska županija - 9 
Grad Zagreb - 22

12:36 Na konferenciji za novinare Civilne zaštite Grada Zagreba Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar istaknuo je da su u Štamparu jučer opet postavili rekord - imali su čak 480 obavljenih testiranja. Grad Zagreb danas bilježi 22 novozaražene osobe. 

12:28 Karlovačka županija zasad nema novozaraženih. U gradu Karlovcu jučer je testirano 48 osoba. Pristiglo je 29 negativnih nalaza. Ostali nalazi još se očekuju. Vezano za jučerašnji slučaj oboljelih osoba iz Generalskog Stola, epidemiolozi su obradili dio kontakata te se trenutačno 13 osoba (zaposlenici privatne tvrtke) nalaze pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s oboljelom osobom. Daljnja epidemiološka analiza je u tijeku.

U slučaju oboljele djelatnice PU karlovačke, troje policijskih službenika evidentirano je kao kontakti oboljele i stavljeni su pod mjere samoizolacije.

U Ogulinu je jučer testirano 28 osoba, a svi su nalazi pristigli negativni. Obrađeni su i kontakti jučer oboljelih osoba iz Ogulina, a što se tiče jučer oboljelih osoba, jedna je osoba zaposlenik ogulinske gradske uprave, a dvije su kontakti s gradskom upravom. Dvadeset i sedam djelatnika ogulinske gradske uprave nalazi se u samoizolaciji.

Iz HZJZ-a je dobivena informacija o jednoj oboljeloj osobi iz DugeRese, međutim za vrijeme inkubacije nije boravila na tom području te će za vrijeme samoizolacije biti u Zagrebu. Oboljela osoba nema kontakata na području Karlovačke županije, ali zbog prijavljenog boravišta vodit će se kao oboljela iz Karlovačke županije.

Pod mjerama samoizolacije u Karlovačkoj županiji trenutačno se nalazi 176 osoba.

12:27 Do 11 sati obrađena su 42 uzorka i svi su nalazi negativni. U ovom trenutku u Međimurskoj županiji samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu. Epidemiološka situacija u Međimurju u ovome je trenutku izrazito povoljna.

12:16 U Zagrebačkoj županiji zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa, pa je tamo do sada evidentirano 212 oboljelih osoba, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. U odnosu na podatke od jučer devet je osoba izliječeno, tako da je na području Zagrebačke županije trenutačno aktivno 57 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 146 osoba, a devet ih je preminulo, kaže se u priopćenju.

11:44 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije šest je novih pozitivnih osoba. Četiri su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za dvije je u tijeku epidemiološka obrada, odnosno utvrđivanje njihovih kontakata. Hospitalizirane su ukupno četiri osobe, od kojih je jedna na respiratoru. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 136, dok je broj aktivnih slučajeva 79.

Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 448 osoba (15 manje u odnosu na prethodni dan), od čega je 18 zdravstvenih djelatnika.

Od početka srpnja na području Brodsko-posavske županije evidentirane su ukupno 83 pozitivne osobe (prosječno pet dnevno). Stoga Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

11:34 U Šibensko-kninskoj županiji jedan je novi slučaj oboljenja. Riječ je o mladoj ženskoj osobi iz Vodica, koja je bliski kućni kontakt s oboljelom osobom od COVID-19 koja boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području županije zabilježena su 33 slučaja oboljenja, oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 113 osoba, od kojih je 105 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a osam ih ima određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije. Od jučer je uzeto 64 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

Šibensko-kninska županija je do 24. lipnja bila korona free županija, no pojava novih slučajeva zaraze govori da je virus i dalje prisutan.

11:31 Hrvatska do sada bilježi brojku od 4003 osobe oboljele od koronavirusa. 

11:13 Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o ženi srednje životne dobi sa slabije izraženim simptomima koja se zarazila na maturalnoj zabavi. Trenutačno je u kućnoj izolaciji, a njezini kontakti stavljeni su u samoizolaciju i bit će testirani na COVID-19.

Inače, u posljednja 24 sata testirano je 48 osoba, čime je broj testiranih na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije narastao na 1728. Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije 23 osobe zaražene su koronavirusom. Od toga ih je dvanaest trenutačno zaraženo, desetero ih se oporavilo, a jedan je muškarac preminuo.

11:08 Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. Trenutačno je 40 aktivnih slučajeva, od toga je njih devet na bolničkom liječenju, a ostali su kod kuće u samoizolaciji te su asimptomatski ili s vrlo blagim simptomima. 88 ljudi je ozdravilo.

10:57 Zagrebački stožer civilne zaštite objavio je da su u Gradu Zagrebu danas zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom.

10:45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su 73 aktivna slučaja zaraze. U kućnoj izolaciji nalazi se 71 osoba te su dvije osobe hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 288 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 67 uzoraka te nema pozitivnih rezultata na virus. Ukupno je testirano 2884 uzoraka.

10:41 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba.

20:34 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 289 obrađenih testova danas je devet novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to šest iz Splita te po jedna iz Klisa, Solina i Lokvičića. Uz devet novooboljelih osoba s područja SDŽ-a pozitivan je na COVID infekciju i jedan strani državljanin iz Ujedinjenog Kraljevstva testiran na području Splitsko-dalmatinske županije.

Od devet novooboljelih osoba pet su kontakti prethodno oboljelih, dok se četiri osobe epidemiološki obrađuju. 618 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Šest COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

10:21 U Karlovcu je nastala gužva na drive-in testiranju za koronavirus. 

10:01 Četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije i utvrđuje im se kretanje i moguće mjesto zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka, a u samoizolaciji je 447 stanovnika. Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirano je sedam osoba.

9:53 Na području Krapinsko-zagorske županije nema novozaraženih osoba. Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području županije je 12. U samoizolaciji su 52 osobe. Testovi zaposlenika i dva pacijenta bolnice Krapinske Toplice su negativni. 

9:30 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o uvezenom slučaju, odnosno stranom državljaninu koji je došao iz Republike Srbije.

9:26 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je osam novih pozitivnih osoba. (po dvije iz Starih Mikanovaca, Vinkovaca i Ivankova te po jedna iz Tovarnika i Posavskih Podgajaca). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 145, a od toga su 52 osobe izliječene. Trenutačno su u županiji dvije osobe hospitalizirane zbog bolesti COVID-19.

U protekla 24 sata testirane su 123 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 3709. U samoizolaciji na području županije nalazi se 485 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je pet zdravstvenih radnika (jedan liječnik i četiri medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 37 radnika (šest liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i šest nezdravstvenih radnika).

9:17 Na sjednici Vlade ministar Beroš govorio je o najnovijem stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. "U ovom valu epidemije preminulo je 12 osoba, većina ih je imala teške komorbiditete. Postotak zaraženih u odnosu na broj testiranih je 4,05 posto. Prosječna dob zaraženih je 47. U proteklom tjednu nema novih aktivnih žarišta u Hrvatskoj. Rizična su i dalje vjenčanja", kazao je Beroš. Rekao je da se stanje u Hrvatskoj pogoršalo. Zamolio je građane za maksimalno strpljenje i odgovorno ponašanje. Više o tome ovdje.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se građani uglavnom pridržavaju propisanih mjera, i to u postotku od 96,8. 

9:08 Osmi dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 30 osoba, od čega je osam aktivnih slučajeva, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 15 osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 771 osobom. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 44 osobe.

8:21 Šest je novozaraženih na području Osječko-baranjske županije. Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 240 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Tri su novooboljele osobe s područja Osijeka, dvije iz Đakova i jedna iz Našica.

46 osoba koje su kontakti novooboljelih stavljeno je u samoizolaciju, pa se trenutačno u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 444 osobe. U KBC-u Osijek hospitalizirana je jedna osoba više nego jučer, odnosno 26 oboljelih, od kojih je četvero na respiratoru.

7:34 Šef civilne zaštite Damir Trut za Dnevnik Nove TV komentirao je epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, a otkrio je i koliko Hrvatska ima zaštitne opreme te kako inspekcije kontroliraju pridržavanje najnovijih mjera uvedenih zbog virusa. Razgovor s Damirom Trutom pogledajte ovdje.

7:29 Pučka pravobraniteljica Lora Vidović poručila je da, s obzirom na to da su zaštitne maske obvezne, one moraju biti i dostupne svima koji si ih ne mogu priuštiti. Dodaje da one ne smiju biti prepreka socijalno ugroženim građanima da dođu do svojih liječnika, socijalnih radnika ili drugih pružatelja javnih usluga. Više o tome pročitajte ovdje.

7:25 U srijedu su u Hrvatskoj zabilježena ukupno 92 nova slučaja zaraze, a zbog porasta broja oboljelih Nacionalni stožer odlučio je da je nošenje zaštitne maske odsad obvezno i u poštama, bankama te drugim institucijama. Više o tome doznajte ovdje

7:20 Jučer su zabilježena 92 nova slučaja pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj jučer bio 1204. 132 osobe su na bolničkom liječenju, s pet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirane su 1804 osobe. Do jučer su ukupno zabilježene 3953 osobe zaražene novim koronavirusom. 2629 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo 119 osoba.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene