Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Splitu ozdravila beba koja je koronu dobila sa samo sedam dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni je stožer u ponedjeljak izvijestio o manjem broju novoobljelih nego prethodnih dana. Potvrđeno je 65 novih slučajeva zaraze, a tri su osobe preminule.

* U posljednja 24 sata potvrđeno 65 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminule tri osobe

* Ustavni sud odlučio je da je većina mjera Nacionalnog stožera u skladu s Ustavom, osim one o zabrani rada nedjeljom

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

20:48 Iz splitskog KBC-a je otpušten najmlađi pacijent zaražen koronavirusom. Beba je na pedijatriju primljena sa svega sedam dana, no brzo se oporavila i s 12 dana života puštena je na kućnu njegu, prenosi Dalmatinski portal.

 

16:28 Koronavirus potvrđen je jednoj odgojiteljici u zadarskom vrtiću. Zbog toga je samoizolacija propisana za 42 osobe. Više o tome OVDJE. 

14:40 U posljednja 24 sata, od 49 uzetih i analiziranih uzoraka, šest je pozitivno na virus SARS-CoV-2. Istodobno, tri osobe su se oporavile, pa je broj aktivnih, zaraženih korona virusom trenutno 66, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od navedenih šestero novozaraženih, pet je žena, jedan muškarac.

Petero je srednje, a jedna osoba mlađe je životne dobi. Četvero ih ima slabije izražene simptome bolesti COVID-19, dvoje su asimptomatski.

Četiri osobe, od trenutno 66 inficirane, nalaze se na bolničkom liječenju i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, nemaju teže izražene simptome bolesti.

U samoizolaciji je trenutno 210 osoba.

14:10 Zagrebačka je policija ulovila zaraženog muškarca koji je prekršio mjeru izolacije.

''Dogodilo se to da je građanin, odnosno osoba koja je COVID-19 pozitivna, ima određenu mjeru liječenja na kućnoj adresi. Tu je mjeru prekršio na način da se našao na drugom dijelu grada. I normalno da je onda policija reagirala, zatekla ga na mjestu događaja i vratila na adresu stanovanja'', rekao je Stipo Mandić iz PU zagrebačke.

13:02 Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je izjavio da su zdravstveni kapaciteti u toj županiji spremni za jesensku sezonu korone te da je zdravstvo u toj županiji još uvijek na zdravim nogama.

"Ako ovo bude zadnji napor, jesenja i zimska sezona, mogli bismo se izvući u sljedećoj proračunskoj godini'', kazao je.

Ravnatelj riječkog KBC-a Alen Ružić istaknuo je da respiracijski centar u bolnici sada djeluje kao jedinica intenzivnoga liječenja za oboljele od koronavirusa.

"Reorganizacijom smo postigli najviši stupanj sigurnosti zdravstvenoga sustava, kako bi se zdravstvene usluge neometano pružale," rekao je i pozvao sve da dođu u bolnicu i obave redovne, zakazane preglede.

12:39 Karlovački Stožer civilne zaštite izvijestio je da u toj županiji nema novooboljelih. Testirano je 37 osova i svi su testovi pristigli negativni.

12:14 U istarskim i međimurskim školama učenici u učionicama ne moraju nositi zaštitne maske, objavili su Stožer civilne zaštite nadležni za te županije. Više o tome doznajte ovdje.

12:04 Nema novih slučajeva zaraze u Međimurju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. 

11:20 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je o tri nova slučaja zaraze. U posljednja je 24 sata testiran je 191 uzorak, a troje pozitivnih su s područja Đakova i Osijeka.

11:18 Brodsko-posavska županija u posljednja 24 sata ima 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvanaest novozaraženih osoba je iz Slavonskog Broda, dvije su iz općine Bebrina, a jedna iz općine Vrpolje.

11:11 U Zagrebu su u protekla 24 sada potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestila je na konferenciji za medije zamjenica ravnatelja za stručne poslove Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. sc. Sandra Šikić.

Četrnaest novoobljelih su kontakti prethodno zaraženih osoba, a troje ih je povezano s godišnjim odmorima.

Zaraza je potvrđena kod jednog učenika i jednog učitelja u dvije osnovne škole, zbog čega je 37 djece i dvoje učitelja stavljeno u samoizolaciju.

10:58 Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je o jednom novom slučaju zaraze COVID-19 infekcijom. Riječ je o osobi koja trenutačno boravi u Kijevu, a prebivalište joj je u Splitu.

10:38 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze, a riječ je o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Bjelovar, priopćio je županijski Stožer. 

10:27 Na području Zagrebačke županije jedna je novooboljela osoba, a riječ je o osobi iz Zaprešića koja je kontakt prethodno oboljelih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:00 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2220. Među njima je 310 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13598 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 227 preminulo, a 11151 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8217 osoba.

Do danas je ukupno testirano 225 014 osoba, od toga 3180 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:59 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 11 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita četvero, Solina dvoje i po jedna osoba iz Hrvaca, Podstrane, Runovića, Sinja i Trogira.

Od 11 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije četvero su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula su dvojica muškaraca u dobi od 70 i 85 godina.

9:44 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Oboljele osobe su s područja Senja, a u izolaciji su na području Primorsko-goranske županije.

9:3U Primorsko-goranskoj županiji danas je jedna novozaražena osoba, a 17 ih je ozdravilo. Trenutačno je u toj županiji 106 aktivnih slučajeva zaraze.

9:31 Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je o pet novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom.

Oboljele su četiri žene i jedan muškarac. Po dvoje ih je iz Zadra i općine Poličina, a jedna novooboljela osoba je s područja općine Posedarje.

9:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su iz Vukovara te po jedna iz Vinkovaca, Županje, Srijemskih Laza i Petrovaca.

8:45 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da nema novih slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe ozdravile.

8:44 Istarski Stožer civilne zaštite je pripoćio da u toj županiji nema novozaraženih. Tijekom protekla 24 sata ispitano je 111 uzoraka briseva i svi su negativni.

8:42 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi s područja grada Gline koja je kontakt ranije oboljele osobe.

8:04 Požeško-slavonski Stožer civilne zaštite objavio je da je trenutačno aktivan 121 slučaj zaraze, a 12 osoba je hospitalizirano. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba. Iz Stožera su za DNEVNIK.hr objasnili da senedjeljom u toj županiji ne testira.

7:09 Na dnevnom redu Ustavnog suda danas su i mjere koje je dosad donosio Nacionalni stožer civilne zaštite. Sud će ispitati jesu li odluke Stožera u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, a koje će se sve odluke provjeriti doznajte ovdje 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene