Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Brojke po županijama: Najviše novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebu, zaraza ušla i u dječji vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći broj novih slučajeva zabilježen je u utorak u Hrvatskoj kada je oboljela ukupno 91 osoba, a dvoje je preminulo.

* Dosad zaraženo 5740 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo 160 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

12:55 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih osoba te su nalazi svih jučer uzetih uzoraka negativni, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Trenutačno je 49 uzoraka u obradi.

12:48 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba iz Zaboka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:04 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je upozorenje za nadolazeći vikend, kada se na tom području očekuju tisuće posjetitelja na različitim događanjima. Više o tome pročitajte ovdje.

12:02 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije deset je osoba oboljelo od zarazne bolesti COVID-19, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri žene i jedan muškarac mlađe životne dobi, koji trenutačno borave u Vodicama, kontakti su ranije oboljelih. Zaražena su i dvojica mlađih muškaraca i žena s područja Šibenika, mlađa žena s prebivalištem u Tribunju te muškarac srednje životne dobi koji trenutačno boravi u Tribunju, a prebivalište mu je u Zagrebu.

11:55 Karlovačkoj županiji registrirana su dva nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o dvojici mlađih muškaraca s područja Ozlja i Karlovca. Obojica su u vremenu inkubacije bila na moru u Vodicama i međusobno nisu povezani, ali su obojica posjetila isti noćni klub.

11:42 Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je da u toj županiji danas ipak nije 35 novooboljelih, već 33, a dvije su novozaražene osobe Švicarske ''čiji je uzorak uzet u Jelsi te nemaju prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije''.

Time je ukupan broj novooboljelih osoba s tog područja 33 te 11 s područja drugih županija i dvije strane državljanke.

11:22 Na području Zagrebačke županije evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije su novooboljele osobe s područja Dugog sela te po jedna iz Zaprešića, Jastrebarskog, Ivanić Grada, Samobora i Svete Nedelje.

11:04 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije su novooboljele osobe iz Osijeka, a jedna iz Čepina. Riječ je o osobama u dobi od 22, 27 i 41 godine, a simptome su dobili nakon povratka s ljetovanja na Jadranu.

11:01 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze, od čega ih se 15 povezuje s godišnjim odmorima, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba. Za osam novooboljelih nepoznata je epidemiološka anamneza, a šestero su kontakti ranije oboljelih osoba.

10:47 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Troje su bliski obiteljski kontakti pacijentice otkrivene u nedjelju, srednje su životne dobi i bez simptoma. Četvrta je oboljela osoba mlađi muškarac blage kliničke slike, koji se zarazio u Zagrebu gdje radi.

10:21 Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, objavio je županijski Stožer.

Kod pet novih slučajeva zaraze riječ je o mlađoj populaciji i pojedinačnim slučajevima koji nisu međusobno povezani, a kod dva je slučaja riječ o rutinskom testiranju prilikom dolaska u Opću bolnicu Zadar te osobi koja je sezonski zaposlena na tom području.

10:16 Danas je 35 novooboljelih osoba na području Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer.

Dvanaest je novooboljelih iz Splita, četvero iz Kaštela, po troje iz Makarske, Sinja, Podstrane i Zmijavaca, po dvije iz Imotskog i Jelse i po jedna novozaražena osoba iz Otoka, Šestanovca i Lećevice.

Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih s područja ove županije, još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno, i to dvije osobe iz Osječko-baranjske županije, sedam osoba iz grada Zagreba te po jedna novooboljela osoba iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

9:49 Među petero novooboljelih s područja Primorsko-goranske zaražena je i osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima te su, zbog mjera predostrožnosti, epidemiolozi odlučili u samoizolaciju poslati osobe s kojima je postignut bilo kakav kontakt, javlja reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Riječ je o šestero djece, tri odgojiteljice i dvije spremačice. Nitko od navedenih nema simptome.

9:40 Nacionalni stožer civilne zaštite za danas je najavio konferenciju za medije koju će održati u 14 sati.

9:36 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba, a testirano je osam osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:26 Tijekom protekla 24 sata u Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Koronavirus je potvrđen stranom državljaninu iz Crne Gore kojemu je u tranzitu potvrđen pozitivan nalaz. Testiran je zbog ulaska u drugu europsku državu, a u tijeku je povratak u matičnu državu.

9:14 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Troje je novooboljelih iz Vinkovaca i po jedna novozaražena osoba iz Novih Jankovaca, Cerne i Gradišta.

9:04 Petero je novooboljelih na području Primorsko-goranske županije. Sve novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih i bile su samoizolaciji.

9:03 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata na koronavirus je testirano 25 osoba, a za 23 osobe stigli su negativni nalazi, dok se dva nalaza još očekuju.

8:57 Jedna je novooboljela osoba na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljela je osoba s područja Siska.

8:11 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

7:46 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih, a trenutačno je još samo jedan aktivni slučaj oboljenja, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirane su 43 osobe.

7:26 Ravnatelj Hrvatskog društva epidemiologa Miroslav Venus komentirao je u Dnevniku Nove TV nova žarišta zaraze koronavirusom te otkrio očekivanja od jeseni. Kazao je da su epidemiolozi od početka epidemije ''doslovno bombardirani pozivima'' i apelirao na to da se ponovno aktivira broj 113. Više o tome pročitajte ovdje.

7:25 HZJZ je u utorak nadopunio preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove, čijim se vlasnicima preporučuje da rad klubova organiziraju na otvorenom te onemoguće rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima. Više o tome doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene