Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Novi skok: U Hrvatskoj je potvrđen 91 novi slučaj zaraze koronavirusom. Dvije su osobe preminule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u utorak potvrđen ukupno 91 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je dvostruko veća brojka od ponedjeljka kada broj novozaraženih bio 45. Zabilježena su i dva smrtna slučaja.

* Ukupno zaraženo 5740 osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo 160 ljudi

* Trenutačno 618 aktivnih slučajeva, pet osoba je na respiratoru

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:01 Nacionalni Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđen 91 novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Na bolničkom je liječenju 115 pacijenata, od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Dvije su osobe preminule.

12:58 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon 15 dana bez koronavirusa na području županije zabilježen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe s križevačkog područja.

12:45 Ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin na konferenciji za medije upozorila je na širenje zaraze koja se povezuje s noćnim klubovima. Kazala je kako su u slučaju jednog kluba u Makarskoj testirani svi djelatnici, a pozitivni su izolirani, kao i njihovi kontakti.

"Klub je dezinficiran, vlasnik je zatvorio zatvoreni dio kluba. Svima je ljeto i želimo se opustiti, ali moramo plesati s virusom. Poruka mladima je - plešite tako da se ne zarazite. Iako mladi uglavnom imaju blažu kliničku sliku, virus donose kući, roditeljima, bakama i djedovima", rekla je Karin.

12:36 U protekla 24 sata sa područja Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba (koja se nalazi u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije). U protekla 24 sata na analizu su poslana 82 uzorka, od kojih je 38 negativno, dok se za 44 čekaju rezultati nalaza.

12:12 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je u utorak o dva nova slučaja zaraze na njihovu području, pa je trenutačno aktivno 38 slučajeva zaraze.

11:46 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije šest je osoba oboljelo od koronavirusa, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljele su dvije mlađe žene s područja Vodica koje su kontakti ranije oboljelih osoba te dvojica mlađih muškaraca iz Šibenika. Zaražen je i mlađi muškarac iz Osijeka koji trenutačno boravi u Vodicama, kao i mlađi muškarac iz Zagreba koji je boravio na području Rogoznice, a odmah po saznanju da je pozitivan otputovao je u Zagreb.

11:44 U Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od COVID-19, a radi se muškarcu srednje životne dobi iz okolice Karlovca, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:25 Nalazi svih jučer uzetih uzoraka u ZJZ-u Međimurske županije su negativni, dok je iz ZJZ-a Varaždinske županije javljeno je da je jedan uzeti uzorak pozitivan.

Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s boravištem prijavljenim u Međimurskoj županiji, izvijestio je Stožer Međimurske županije. 

11:10 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Obolio je muškarac starije životne dobi, koji je zbog teške kliničke slike smješten u Opću bolnicu Varaždin, a kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Ukućani, koji navode da su imali minimalne respiratorne simptome, također će biti testirani.

Vezano na jučerašnji slučaj zaprimanja COVID pozitivne pacijentice u OB Varaždin, iz Stožer VŽ-a naglašavaju da je pacijentica zbog ozljede zaprimljena na hitni kirurški odjel, bez potrebe za operativnim zahvatom te da se prema važećim obvezujućim protokolima takvi slučajevi ne testiraju na COVID-19. Zbog dodatnog protokola preventivnog testiranja OB-a Varaždin ta je pacijentica prepoznata kao COVID pozitivna te je mjera samoizolacije određena za 11 zdravstvenih djelatnika.

10:44 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 433 obrađena testa danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije - iz Splita šest, iz Imotskog i Makarske po tri, iz Kaštela, Runovića i Klisa po dvije te iz Sinja, Brela, Podbablja, Podstrane, Prološca i Zmijavaca po jedna osoba.

Uz 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je osam osoba iz drugih županija pozitivno na COVID infekciju - dvije osobe iz Osječko-baranjske županije, četiri iz grada Zagreba, jedna iz Krapinsko-zagorske te jedna iz Brodsko-posavske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu.

Od 24 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

10:22 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19. Riječ je o pet osoba iz Vinkovaca i jednoj osobi iz Bapske.

10:05 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer Brodsko-posavske županije. 

9:50 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. 

Od 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza.

9:45 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe

9:41 U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a obrađeno je ukupno 158 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, od kojih su četiri pozitivna na koronavirus. Tri su novooboljele osobe s područja grada Osijeka, a jedna s područja općine Darda.

Jučer je preminula jedna osoba (žena, rođena 1946. godine, iz Osijeka).

9:03 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. 

9:01 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području grada Zadra, a njegovi su kontakti obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

8:54 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 190 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih su dva pozitivna.

Jedna je osoba strani državljanin (BiH) koji je tijekom jučerašnjeg dana došao u Istru iz poslovnih razloga (građevinski radnik) te je testiran prije početka rada. Druga je osoba boravila na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru.

8:37 U Primorsko-goranskoj županiji danas su četiri novozaražene osobe, od čega su dvije kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na Pagu i u Dalmaciji. 

8:30 U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirano je 55 osoba i među njima nema novooboljelih.

7:50 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju bila su 34 uzorka, od kojih je jedan pozitivan na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:17 Turistički rezultati u Hrvatskoj bolji su od očekivanih. Unatoč koronavirusu u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvaren je rast u dolascima s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Poljske. Više o tome doznajte ovdje.

7:15 Načelnik Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Dnevniku Nove TV komentirao je moguće nove mjere za suzbijanje koronavirusa, ali i reforme u resornom ministarstvu. Što je sve Božinović rekao, pogledajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene