Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Zaražena štićenica Doma za starije u Pločama: U Lici novi slučaj zaraze, obustavljeno izdavanje e-propusnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno 1495 slučajeva zaraze koronavirusom, od kojeg je preminula 21, a izliječena 231 osoba. Zaraza se počela pojavljivati i u domovima za umirovljenike.

* Zaraženo 1495 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 21 osoba preminula od koronavirusa

* Ozdravila je 231 osoba

Situaciju u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

16.00 Nakon što se jučer doznalo da je štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena koronavirusom, danas su se otkrila još dva slučaja zaraze u toj ustanovi. Koronavirus potvrđen je kod još jdne štićenice i zaposlenika. Više od tome ovdje.

 

15:13 Stožer Dubrovačko-neretvanske županije rekao je da je od koronavirusa oboljela štićenica Doma za starije u Pločama, gdje je ranije pozitivna bila i jedna djelatnica. Ostali su korisnici u samoizolaciji. Još dvije osobe iz Doma koje imaju upalu pluća primili su u bolnicu, a njihovi nalazi još se čekaju. Ukupno je u toj županiji pozitivno 70 ljudi.

14:54 Na području Ličko-senjske županije potvrđen je jedan novi slučaj. Klinička slika zaražene osobe srednje je teška i nalazi se u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić. Do daljnjega je obustavljeno izdavanje propusnica za područje općine Udbina dok se ne obavi epidemiološka obrada svih kontakata s osobom koja je pozitivna.

14:36 U Zadarskoj županiji nema koronavirusa među korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

14:31 Istarska policija izvijestila je o dva slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera o zabrani obavljanja određenih djelatnosti. Policajci su zapečatili jedan kafić, a suprotno zabranama radili su frizerski saloni u Puli i Zagrebu. Više o tome pročitajte ovdje.

14:27 Sisačko-moslavačka županija nema novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. 

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' nalazi se petero ljudi, a ostali su na kućnom liječenju. Ukupno je osamnaest oboljelih na tom području.

14:25 Stožer civilne zaštite Međimurske županije objavio je da nema novozaraženih na tom području. U protekla 24 sata obavljeno je 21 testiranje, što je najveći broj testiranja dosad. Svi nalazi su negativni.

14:21 U posljednja dva dana zaraza koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji potvrđena je samo jednoj osobi. Iz županijskog Stožera civilne zaštite u petak su rekli da zasad neće objedinjavati općine kako bi se proširilo područje za promet s propusnicom.

14:17 U posljednja 24 sata broj zaraženih u Hrvatskoj porastao je za 88 bolesnika, pa je ukupan broj narastao na 1495. Preminula je oboljela starija žena u Splitu, čime je broj preminulih narastao na 21. Više o tome pročitajte ovdje.

13:38 Stožer Zadarske županije javio je da su još tri nalaza stigla pozitivna na koronavirus, a svi su povezani s bolnicom u Biogradu. Sve osobe iz Doma za starije i nemoćne koje su testirane negativne su na koronavirus. Dosad je ukupno zaraženo 66 osoba. 

12:57 Pet je novooboljelih od koronavirusa na području Krapinsko-zagorske županije, od čega su dvije osobe iz Desinića te po jedna iz Pregrade, Oroslavja i Zaboka. Županijski stožer izvijestio je da se čekaju rezultati testiranja još 37 osoba.

12:55 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji ponovno nije zabilježen ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, objavio je županijski Stožer. Ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je sedam osoba.

12:51 Dva nova slučaja zaraze potvrđena su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Jedna novooboljela osoba je iz Dubrovnik, a druga s područja općine Slivno. Čekaju se nalazi za još 33 osobe.

12:47 Karlovačka županija nema novih oboljelih od koronavirusa,izvijestio je Stožer. Svi nalazi koji su pristigli u četvrtak su negativni, a očekuju se jučer uzetih brisova. I dalje je oboljelo 24 osoba u toj županiji.

12:44 Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Zagrebačkoj županiji, u kojoj je od početka pandemije zaraza ukupno potvrđena za 101 osobu, a dvije su osobe preminule.

12:37 Broj zaraženih u Gradu Zagrebu porastao je za 12, a ukupno su sada potvrđena 382 slučaja zaraze, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba.

U posljednja 24 sata evidentirana su četiri kršenja mjere samoizolacije, a policija je utvrdila i da je jedan frizerski salon na području Novog Zagreba bio otvoren i radio.

12:32 Primorsko-goranska županija ima tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dva su iz iste obitelji, u kojoj je jedna osoba bila u samoizolaciji jer je bila u inozemstvu, a druga je zaposlenica Doma zdravlja Primorsko-goranske županije. Svi njezini kontakti su testirani i stavljeni u samoizolaciju.

12:01 U KBC-u Split od koronavirusa preminula je 93-godišnja pacijentica, objavio je ravnatelj KBC-a Julije Meštrović na konferenciji za medije. Riječ je o štićenici iz splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici. Više o tome pročitajte ovdje.

Iz Stožera civilne zaštite su objavili i da je 13 osoba prekršilo mjeru samoizolacije. ''Imamo informacije da se ljudi okupljaju na krovovima zgrada, ima i sporadičnih odlazaka na plažu, na kupanje'', rekao je zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević.

11:41 Djelatnica jedne trgovine na otoku Murteru pozitivna je na koronavirus. Trgovina je zatvorena i dezinficira se. Uzeti su i na analizu poslani brisovi ostalih svih djelatnika trgovine i dvoje djelatnika civilne zaštite koji su puštali kupce u trgovinu.

11:32 Na području Šibensko-kninske županije još su četiri osobe pozitivne na koronavirus, čime se broj oboljelih popeo na 61, objavio je Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su iz Knina, a jedna s područja Općine Promina i jedna s  područja Drniša. Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih u kninskoj bolnici, među njima je troje pacijenata i jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

11:18  U Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljele su još dvije osobe od koronavirusa, izvijestio županijski Stožer. Ukupno su zaražene 32 osobe.

Načelnik stožera rekao je da u domovima za starije i nemoćne u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema nijednog slučaja zaraze koronavirusom, što uključuje i dom u Vinkovcima za koji je ranije izražena sumnja da ima pozitivnih.

11:07 Na području Osječko-baranjske potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, a ukupno su dosad zaražene 103 osobe, objavio je županijski Stožer.

11:02 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa u toj županiji. U slučaju korisnice Doma za starije i nemoćne Koprivnica kazali su da zaražena žena nije bila u bliskom kontaktu s drugim osobama.

''Osoba se nalazila u jednokrevetnom apartmanu i nije imala kontakta s drugim osobama, a kad je razvila simptome bila je pregledana od liječnice Doma. Uzimala je antibiotsku terapiju, ali nastavilo se otežano disanje pa je odvedena u bolnicu. Nije bilo rizičnog kontakta, osim jedne medicinske sestre koju smo stavili u izolaciju'', priopćio je Stožer. Dodali su da su uzeti brisovi 17 djelatnika doma.

10:42 Zaraze koronavirusom nema u sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe nakon što je potvrđeno da je jedna pacijentica hospitalizirana u bolnici negativna na koronavirus. Više informacije pročitajte ovdje.

10:06 U Zadarskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze, a troje pacijenata je na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Od 63 oboljelih, 43 osobe povezane su uz ortopedsku bolnicu u Biogradu. Dvije su osobe uhvaćene u kršenju propisane mjere samoizolacije.

Iz Stožera su kazali i da se oporavlja i muškarac zaražen koronavirusom koji je u utorak pao s prvog kata zadarske bolnice. Razmišlja se o njegovu otpuštanju s odjela intenzivne njege.

9:56 Novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je na području Bjelovarsko-bilogorske županije, čime je ukupan broj zaraženih porastao na devet, objavio je županijski Stožer. 

9:33 Istarski stožer izvijestio je da na području županije nema novooboljelih od koronavirusa. Ispitan je 51 uzorak brisa i svi su negativni. Jedan je pacijent izliječen, a ukupno je izliječeno 19 osoba u Istarskoj županiji.

9:30 Na području Virovitičko-podravske županije deveti dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus. Županijski stožer priopćio je da su i dalje oboljele dvije osobe, koje se nalaze u kućnoj samoizolaciji i više nemaju simptome bolesti.

Stožer je izvijestio i da je policija u srijedu provjerila 30 osoba i poštuju li mjere samoizolacije. ''Jedan od njih je 'prošetao gradom''', priopćili su.

9:25 Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u srijedu zaprimila dvije dojave o kršenju mjere samoizolacije, a utvrdila je jedno kršenje samoizolacije, priopćili su iz policije.

Na kontrolnim punktovima na području PU vukovarsko-srijemske, policijski službenici su u srijedu uhvatili šest osoba koje su mjesto prebivališta pokušale napustiti bez propusnice.

8:06 Djelatnica splitskog Doma za starije i nemoćne, u kojem je koronavirusom zaraženo 40 štićenika, rekla je za Jutarnji list da je zaraza u Domu krenula iz sobe na drugom katu u kojoj su bile smještene četiri korisnice. Kazala je i da je na koronavirus kod jedne štićenice posumnjala liječnica Hitne pomoći, koja je došla na poziv djelatnice zdravstvene službe iz Doma.

''Došli su zbog izuzetno lošeg stanja jedne korisnice koja je dva dana prije toga slomila ruku i nakon toga je vraćena u Dom. Već je prošli petak glavna sestra jednoj mojoj kolegici priznala da je boli glava i da danima ima temperaturu i ta je informacija procurila i među ostale kolege'', kaže djelatnica.

Dodala je i da šeficu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željku Karin nitko iz doma nije zvao kako bi prijavio da korisnici imaju temperaturu, već da su ju zvali 29. ožujka kada je jedna korisnica slomila ruku i imala temperaturu. ''Oni su govorili o njoj kao pojedinačnom slučaju, a ne da temperaturu ima više ljudi u Domu i da se osjećaju loše. Sve to se može vidjeti u našem dokumentu primopredaje službe. Sada se izvlače, a jasno je da smo koronavirus u Dom mogli donijeti samo mi zaposleni'', rekla je djelatnica Doma za Jutarnji.

8:00 U Hrvatsku su se iz austrijskih pokrajina pogođenih koronavirusom u četvrtak vratila 82 hrvatska državljana, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Oni su se vratili iz pokrajina Tirol i Vorarlberg.

7:55 Koronavirus se pojavio i u domovima za umirovljenike. U splitskom Domu zaraženo je 40 štićenika, a u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici pozitivna je jedna žena. Ravnatelj HZJZ-a kazao je da se sumnja da se zaraza proširila i u domovima u još nekoliko gradova. Više informacija o tome možete pročitati ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene