Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kraljevski doček

Ahoj! Vlak s 500 Čeha i Slovaka stigao u Rijeku, dočekali ih gradonačelnik i ministar: "Ne bojimo se, imamo svu opremu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi noćni vlak sa češkim turistima koji je sinoć krenuo iz Praga došao je u Rijeku.

U Rijeku je stigao vlak kompanije RegioJet CZ s 500 čeških i slovačkih turista. Do Hrvatske će ovaj posebni vlak za odmor do 11. srpnja voziti tri puta tjedno, a onda i svakodnevno do kraja kolovoza. 

Pročitajte i ovo Turisti i koronavirus - 5 Rezultate testiranja traži sve više država Istra bilježi više odlazaka nego dolazaka, u Dalmaciji se razmišlja o podizanju cijena testova na COVID-19, a ministrica turizma poručuje: "Želimo da sezona traje što dulje" Domišljatost hotelijera u pandemiji - 2 Borba za svakog gosta Domaći hotelijeri na domišljate načine privlače turiste: Nude im besplatno testiranje na koronavirus, besplatni trajekt te niz drugih pogodnosti

Dobro raspoložene Čehe dočekali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ministar turizma Gari Cappelli, ali i brojni iznajmljivači.

Čekali su ih i autobusi koji ih dalje razvoze po Jadranu. 

"Putovanje je bilo naporno, ali sretni smo što smo ovdje. Veselimo se suncu i moru i jedva čekamo da počnemo uživati", rekli su nam.

Dodaju i kako imaju svu opremu za zaštitu od koronavirusa te da se ne boje i da je situacija u Češkoj gora nego u Hrvatskoj.

Iako je trebao u Rijeku doći u 9, zbog procedura na granici je kasnio.

''Ovaj prvi noćni vlak vrlo je komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata nešto je fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt'', rekla je jučer Ljiljana Pancirov,  hrvatska veleposlanica u Pragu.

Više od 800.000 Čeha prošle je godine odmor provelo u Hrvatskoj te su sveukupno ostvarili 54 milijuna noćenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene