Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kraljevski doček

Ahoj! Vlak s 500 Čeha i Slovaka stigao u Rijeku, dočekali ih gradonačelnik i ministar: "Ne bojimo se, imamo svu opremu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi noćni vlak sa češkim turistima koji je sinoć krenuo iz Praga došao je u Rijeku.

U Rijeku je stigao vlak kompanije RegioJet CZ s 500 čeških i slovačkih turista. Do Hrvatske će ovaj posebni vlak za odmor do 11. srpnja voziti tri puta tjedno, a onda i svakodnevno do kraja kolovoza. 

Pročitajte i ovo Domišljatost hotelijera u pandemiji - 2 Borba za svakog gosta Domaći hotelijeri na domišljate načine privlače turiste: Nude im besplatno testiranje na koronavirus, besplatni trajekt te niz drugih pogodnosti Turisti počinju odlaziti - 1 Kako raste broj zaraženih... Gužve na granicama: Pitali smo turiste odlaze li zbog uvođenja karantene ili zato što im je godišnji gotov, evo što su nam rekli

Dobro raspoložene Čehe dočekali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ministar turizma Gari Cappelli, ali i brojni iznajmljivači.

Čekali su ih i autobusi koji ih dalje razvoze po Jadranu. 

"Putovanje je bilo naporno, ali sretni smo što smo ovdje. Veselimo se suncu i moru i jedva čekamo da počnemo uživati", rekli su nam.

Dodaju i kako imaju svu opremu za zaštitu od koronavirusa te da se ne boje i da je situacija u Češkoj gora nego u Hrvatskoj.

Iako je trebao u Rijeku doći u 9, zbog procedura na granici je kasnio.

''Ovaj prvi noćni vlak vrlo je komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata nešto je fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt'', rekla je jučer Ljiljana Pancirov,  hrvatska veleposlanica u Pragu.

Više od 800.000 Čeha prošle je godine odmor provelo u Hrvatskoj te su sveukupno ostvarili 54 milijuna noćenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene