Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZLIČITE ZONE RIZIKA

Bili su u crvenom, sa strogim policijskim satom, a sada bilježe poboljšanje situacije: "To su pozitivni znakovi, no treba biti oprezan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji je tijekom Uskrsa nastavljeno blago poboljšanje situacije s epidemijom koronavirusa, priopćilo je u petak ministarstvo zdravstva u Rimu.

"Krivulja zaraze u Italiji je u blagom padu, dok u drugim zemljama i dalje raste. U Italiji bilježimo lagano poboljšanje", kazao je Silvio Brusafero, zdravstveni stručnjak. R-vrijednost koja mjeri brzinu prenošenja koronavirusa, sada iznosi 0.92. Pad vrijednosti ispod 1 ukazuje na usporavanje širenja infekcije.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Prema najnovijim podacima, broj novooboljelih u sedmodnevnom razdoblju na 100.000 stanovnika - stopa sedmodnevne incidencije - manji je od 200. Brusaferro je objasnio da se radi o pozitivnim znakovima, međutim, upozorava da treba biti oprezan s navedenim brojkama.

Vlada u Rimu je tijekom uskrsnih blagdana proglasila mediteransku zemlju sa 60 milijuna stanovnika crvenom zonom sa strogim policijskim satom. U međuvremenu, u Italiji su ponovo uvedene različite zone rizika u kojima pravila o koronavirusu ovise o širenju bolesti.

Neke regije će u ponedjeljak postati zone niže razine rizika, najavilo je ministarstvo zdravstva. Lombardija, Pijemont, Emilia-Romagna i Toskana područja su koja će biti u srednje narančastoj zoni. Na Sardiniji se, međutim, situacija pogoršala: otok popularan među turistima u ponedjeljak će postati crvena zona.

Talijanske vlasti su u petak zabilježile gotovo 19.000 novozaraženih i više od 700 preminulih u 24-satnom razdoblju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene