Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

105 ljudi

Konvoj od 36 vozila: Hrvatski državljani vratili se iz Sjeverne Makedonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Skoplju organiziralo je vraćanje 105 hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije, priopćilo je u četvrtak ministarstvo.

Radi se o petoj po redu repatrijaciji hrvatskih državljana iz te zemlje. "U Hrvatsku je u četvrtak stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana", priopćio je MVEP.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Od početka pandemijske krize do danas hrvatsko veleposlanstvo u Skoplju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana koji su iskazali interes za povratkom u Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

"Budući da je Zračna luka Skopje zatvorena za promet, povratak hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije odvio se cestovnim putem preko teritorija Republike Srbije, uz pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu", piše u priopćenju.

Također se pojašnjava da je "organizaciju ovakve repatrijacije dodatno otežala činjenica da su granice Republike Srbije zatvorene, zbog čega je nužno ishoditi različite dozvole za tranzit". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene