Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Lijep dan za popuštanje mjera: "Jedva sam dočekao da se podružimo malo na svježem zraku, a ne da se moramo nalaziti po stanovima"

U sklopu popuštanja epidemioloških mjera od ponedjeljka su otvorene terase kafića i restorana, koje su unatoč prohladnom jutru privukle prve goste na omiljeni napitak.

Ugostitelji mogu posluživati goste od 6 do 22 sata, ali samo na terasama. S njih moraju biti uklonjene ograde kako bi se izbjeglo širenje aerosola.

Stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol, dok se broj gostiju koji mora biti vidljiv svima izračunava ovisno o površini terasa.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera najavljeno je da će ipak biti dopušteno puštanje glazbe, ali do 50 decibela. 

"U centru grada popiti kavu prije posla, divota. Ovo je baš predivan dan i još popiti kavu ovako", rekla nam je jedna posjetiteljica kafića na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Na terasu kafića u centru Zagreba sjeli su i srednjoškolci. "Jedva sam dočekao s prijateljima izaći van, da se podružimo malo na svježem zraku, a ne da se moramo nalaziti po stanovima. Još da se kafići unutra otvore, pa će biti sve pet!" rekao nam je jedan srednjoškolac.

Terase u centru Zagreba bile su poluprazne oko 9 sati ujutro, no počele su se dupkom puniti poslije 11 sati. Splitska Riva zato je bila puna od ranog jutra. 

Brojni građani izašli su na terase kafića i u Karlovcu. 

Ovako je to izgledalo u Osijeku.

Otvorene su terase kafića i u Petrinji. 

U fotogaleriji pogledajte kako je otvaranje terasa kafića izgledalo u Splitu, Šibeniku, Rijeci i Zagrebu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene