Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI U OPSKRBI

I Elton John uključio se u kampanju cijepljenja: "Kao što možete vidjeti, još uvijek stojim..."

Cijela Europa se bori s problemima opskrbe cjepivom, a u Francuskoj raste broj zaraženih novim britanskim sojem koronavirusa.

Europska komisija priznala je propuste u opskrbi cjepivom, a Svjetska zdravstvena organizacija pak riješila je dilemu oko cjepiva AstraZenece koje posljednjih dana diže mnogo prašine u javnosti. Svjetska zdravstvena organizacija upravo je priopćila da preporučuje cjepivo AstraZenece i kod osoba starijih od 65 godina.

Također, to cjepivo preporučuju i za korištenje kod južnoafričkog soja unatoč nešto manjoj učinkovitosti, a predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen priznala je propuste u odobravanju i uvođenju cjepiva protiv COVIDA-19.

''Kasnili smo s odobrenjem, bili smo previše optimistični što se tiče masovne proizvodnje i možda smo bili previše uvjereni da će ono što smo naručili zapravo biti isporučeno na vrijeme'', rekla je predsjednica Europske komisije, Ursula Von Der Leyen.

Von Der Leyen je poručila da će iz ovog Europska Unija izvući pouku. Europa trenutačno osim nedostatka cjepiva ima i problem s novim sojevima koronavirusa. U Parizu i okolnoj regiji više od 39 posto slučajeva zaraze povezano je s novim britanskim sojem.

'''Imamo žarište britanskog soja u pariškim bolnicama i regiji Ile-de-France, uvukao se među zdravstvene radnike i pacijente. Imamo zdravstvene radnike koji su zaraženi ovim sojem'', objasnio je specijalist Infektologije, Gilles Pialoux.

Pročitajte i ovo Gužva u Vinogradskoj bolnici - 3 čeka se odgovor bolnice Tamo nema korone? U Vinogradskoj se ne mjeri temperatura niti drži razmak: ''Alan Ford situacija''

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković i Mislav Bago Veliki intervju za Dnevnik Nove TV Plenković otkrio detalje mogućeg popuštanja mjera: "Na stolu su coffee to go i sport"

Ne bude li dodatnih zastoja u isporuci cjepiva, Europa do jeseni planira cijepiti 70 posto odrasle populacije. Britanci su već cijepili više od 12 milijuna ljudi, a u njihovu se kampanju uključio i Elton John. U videu koji je objavio NHS poručio je na kraju: "Kao što možete vidjeti, još uvijek stojim..."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene