Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u Bijeloj kući

Donald Trump i prva dama pozitivni na koronavirus, zaražena i njegova savjetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je kako su on i njegova supruga pozitivni na koronavirus te idu u karantenu. Testirani su nakon što je zaraza potvrđena kod predsjednikove savjetnice Hope Hicks.

Donald Trump je objavio da su on i prva dama pozitivni na koronavirus. ''Odmah počinjemo s karantenom i oporavkom. Prebrodit ćemo ovo zajedno!'' poručio je predsjednik SAD-a na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv pandemije Biden pozvao Trumpa da podrži nošenje maski: "Kakav je to mačo stav? Budi domoljub, zaboga" Slika nije dostupna Opet šokirao! Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju zbog korone, pa na terasi Bijele kuće ponovno napravio skandal: "Nemojte se bojati COVID-a"

Trump i njegova supruga Melania testirali su se nakon što je njegova savjetnica Hope Hicks zaražena koronavirusom. 

Hope Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minnesoti.

"Testirana je pozitivno", rekao je Trump u intervjuu za Fox News, prenosi Reuters. "Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna", rekao je za Fox News.

Ignorirao upozorenja

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a te je uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga održavao skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa, koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito nema masku i često ocrnjuje ljude koji je nose.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene