Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Policija će postupati u dva smjera''

Božinović oštro osudio napad na novinarku u Splitu: ''Napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan jer je radila svoj posao''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović oštro je osudio napad na novinarku koja je u Splitu pokušala snimiti održavanje mise u crkvi. Kazao je da policija nije unaprijed znala da će se misa održati iako je to zbog epidemije koronavirusa zabranjeno.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na konferenciji za medije oštro je osudio incident u Splitskoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje je napadnuta novinarka portala Dalmacija danas.

''Oštro osuđujem napad na novinarku. Napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan zato jer je pokušavala raditi svoj posao'', rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo U crkvi napadnuta novinarka Dalmatinskog portala Dvije osobe privedene Napadi na novinare i snimatelje zbog mise u splitskoj crkvi. Svećenik vrijeđao novinare: "Nemojte s**t po nama. Nek' vas đava nosi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jednak pred zakonom Nadbiskupija se ispričava: "Don Josip ne poštuje ni Papu, ni biskupe, ni civilne vlasti. Svaka mjera je uzaludna, on nastavlja po svom"

Dodao je da će policija u ovom slučaju postupati u dva smjera – prvi je kršenje odluka Nacionalnog stožera, a drugi je kriminalističko istraživanje dvojice muškaraca koji su uhićeni zbog napada na novinarku.

''Oni se nalaze na kriminalističkom istraživanju za kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi te za oštećenje tuđe stvari'', kaže Božinović.

Na pitanje je li policija znala da će se održati misa u toj crkvi, Davor Božinović je kazao da o tome nije bilo dojave.

"Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom županijskim i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi. Zatražio sam da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla", poručio je Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene