Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresna fotogalerija

Poslali dramatični apel: Pogledajte kako danas izgleda COVID odjel karlovačke bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojke zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj opet rastu. Najteže je stanje na COVID odjelima. U srijedu je dramatičan apel stigao iz prenapregnute karlovačke bolnice. U toj županiji danas je od koronavirusa preminulo još troje ljudi.

Infektolozi i anesteziolozi karlovačke bolnice pozvali su u srijedu građane da se ponašaju odgovorno jer broj teško oboljelih od koronavirusa raste, pri čemu su istaknuli da su u COVID respiratornom centru svi respiratori zauzeti.

"Sin iz jedne obitelji je umro, a majka je u kritičnom stanju; iz druge obitelji imamo oca koji je kod nas i sina kojeg smo transportirali u zagrebačku Infektivnu kliniku 'Fran Mihaljević'. Vidi se da su zahvaćene cijele obitelji, neki su članovi stari i bolesni, ali ima i 60-godišnjaka koji loše završe i naš je COVID respiracijski centar 100 posto popunjen”, rekla je anesteziologinja Jasna Topić.

Voditeljica COVID odjela, infektologinja Vesna Tutek jučerašnji porast oboljelih, kad su zabilježena 93 nova slučaja, smatra poražavajućim.

Navela je kako se zaraza u pojedinim obiteljima širi nesmiljeno, od jednog oboljelog oboli ih još četiri ili pet.

Nova 93 slučaja, troje preminulih

"Iscrpilo se cijelo zdravstvo, pa tako i mi", rekla je Tutek i pozvala građane te županije na pridržavanje mjera. Dodala je i da imaju pacijente s težom kliničkom slikom nego prije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sarajevsko groblje Apokaliptični prizori: Snimke iz zraka pokazuju pravo stanje koronakatastrofe, u samo četiri dana umrlo 90 ljudi u glavnom gradu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna spreman se cijepiti astrazenecom Plenković otkrio hoće li se uvesti propusnice za Uskrs, progovorio i o Mamićevim optužbama: "Ako je to istina, to je užas. Zgrožen sam!"

U Ravnateljstvu karlovačke bolnice danas poručuju kako je situacija stabilna

Taj je stožer, međutim, danas prijavio nova 93 slučaja. Navode kako je u bolnicama hospitaliziran 41 COVID pacijent, od toga u Karlovcu njih 35.

U posljednja 24 sata u tu bolnicu stiglo je pet novih COVID pozitivnih osoba, a isto toliku u bolnicu u Ogulinu.

"Na respiratoru se nalazi sedam COVID pozitivnih osoba. U posljednja 24 sata preminula su tri pacijenta, jedan u Ogulinu i dva u karlovačkoj bolnici", kažu u Stožeru.

Ipak, unatoč teškoj situaciji prijavljena su i dva kršenja samoizolacije.

Kako na COVID odjelu izgleda iz prve ruke, pogledajte u fotogaleriji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene