Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika fešta na otvorenom

Čovjek na čovjeku: Pogledajte kako se u Pragu slavilo popuštanje mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Prag počastio je svoje građane večerom za stolom od 515 metara na Karlovu mostu kako bi proslavili popuštanje mjera, normalizaciju života i povratak gostiju.

Uoči novog ublažavanja restrikcija zbog pandemije koronavirusa, koje stupaju na snagu 1. srpnja, građani Praga okupili su se u utorak navečer oko 500 metara dugačkog stola na Karlovu mostu. Pražani su pozvani da na ovu proslavu ponesu hranu i piće te da uz pjesmu i ples kažu zbogom epidemiji koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana Slika nije dostupna Nakon razgovora s tamošnjim kolegama Plenković pokazao solidarnost prema Češkoj i Slovačkoj: "Izrazio sam spremnost da zbrinemo po desetak njihovih COVID pacijenata"

"Ovo je svojevrsna proslava da pokažemo da se ne bojimo i da nećemo ostati zaključani u svojim domovima. Most je dobra metafora, jer može okupiti različite ljude", kazao je organizator ovog događaja Ondrej Kobza.

Karlov most privlači brojne strane turiste i jedna je od najposjećenijih atrakcija Praga, no kako sada gotovo da nema turista, napokon su stanovnici češke metropole mogli uživati u njegovoj ljepoti.

Češka ima 10,7 milijuna stanovnika i bila je među prvim europskim zemljama koja je sredinom ožujka nametnula oštre restrikcije. Zbog toga je bila vrlo uspješna u borbi protiv epidemije koronavirusa, imala je 11.895 zaraženih osoba i 349 smrtnih slučajeva.

Vlakovima na odmor u Hrvatsku

Česi odlaze na odmor u Hrvatsku specijalnim vlakom nazvanim "Vlak za odmor". Prodano je već 30.000 karata.

"Ovaj prvi noćni vlak vrlo je komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata nešto je fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt", rekla je Ljiljana Pancirov, češka veleposlanica u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene