Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA S PANDEMIJOM

Broj slučajeva koronavirusa oborio rekord: SAD ima više od 55.000 novooboljelih u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države u četvrtak su brojale više od 55 tisuća novih slučajeva Covida-19, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

Zbog naglog porasta broja slučajeva koronavirusa u SAD-u tijekom proteklog tjedna pod povećalo je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Fake news'' Još jedan hm... čudan nastup predsjednika Trumpa, ovaj put napao "svoju" televiziju: "Čuo sam da imamo najmanju smrtnost, imate li brojeve?" Slika nije dostupna Rastu brojke U SAD-u u 24 sata zaraženo više od 58.000 ljudi: Najavljeno zatvaranje barova i popularnih plaža

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 55.274, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. lipnja.

Prije samo dva tjedna, SAD je bilježio oko 22.000 novih slučajeva dnevno. Zadnjih sedam dana imao ih je dnevno više od 40.000, pokazuju rezultati.

Broj novih zaraza u proteklih je 14 dana porastao u 37 od 50 američkih država u odnosu na prva dva tjedna u lipnju.

Florida je u četvrtak imala najveći porast od bilo koje države do sad te je imala preko 10 tisuća novih slučajeva u jednom danu. S 21 milijun stanovnika ta zemlja je prijavila više novih slučajeva koronavirusa od bilo koje europske zemlje na vrhuncu epidemije.

Voditelj Nacionalnog instituta za alergije i zaraznu hranu Anthony Fauci početkom tjedna je upozorio da bi svakodnevna povećanja novih slučajeva u SAD-u mogli doseći 100.000 u slučaju da se ne uvedu državne mjere za usporavanje širenja virusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene