Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJEPIT ĆE SE PROTIV KORONE

Grabar-Kitarović o potrebi normalnog života: "Dobila sam nekoliko kila, a hranim se zdravo i hodam na traci. Što je najgore, lipidi su mi skočili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Kolonda Grabar-Kitarović planira se cijepiti protiv koronavirusa.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je konferenciju o investicijama u sport. Sudionicima se uvodno obratila i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prije konferencije dala izjavu za medije. 

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna vratila se iz amerike Kolinda Grabar-Kitarović u samoizolaciji, javila se doktoru i osjeća se dobro: ''Ostanite doma''

Napomenula je da će se i ona i njezina obitelj cijepiti protiv koronavirusa.

"I od gripe se cijepim još od 1993. godine, kada sam imala zadnji put gripu i teško sam je podnijela iako sam imala 25 godina. Cjepivo je dio rješenja, a ne problem. Nemojmo zaboraviti da danas nemamo polio ili velike boginje upravo zahvaljujući cjepivu", izjavila je bivša predsjednica. 

Napomenula je da se Međunarodni olimpijski odbor uključio u program borbe s epidemijom i da će svojim programima biti snažan partner u borbi protiv pandemije.

Komentirala je rad Vlade u borbi protiv koronavirusa. Izjavila je da vjeruje Stožeru jer "moramo vjerovati u institucije".

"Vjerujem da onima koji donose mjere nije lako. Nije riječ samo o mjerama već je važna i odgovornost građana", istaknula je i dodala da treba slušati stručnjake i da je medijski prostor zagušen izjavama i ljudima koji daju svoje mišljenje o mjerama.

Hoda na traci i hrani se zdravo 

"Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam nakon operativnog zahvata morala jako smanjiti razinu tjelesnih aktivnosti. I koliko god da sam se držala zdrave prehrane, hranim se valjda zdravije nego ikada u životu, na voću, povrću, zobi, piletini i ribi, i hodam na traci, u tih nekoliko mjeseci uspjela sam dobiti nekoliko kila i, što je najgore, lipidi su mi skočili.

To ipak dokazuje da je normalan život potreban svima nama što je moguće prije, kretanje, fizička aktivnost i tjelesna aktivnost. Pozivam sve da se uključe u to i pomognu građanima kako se nakon pandemije ne samo riješiti kila već i psihičkog stresa i kako svi možemo biti zdraviji."

Kazala je da vjeruje Stožeru. "Moramo vjerovati institucijama, nitko nije nepogrešiv, ali vjerujem da su mjere donesene temeljem prosudbi toga kako se virus širi i kako ga spriječiti."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene