Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere do 31. ožujka

Bez tuluma kod HNK u Zagrebu: Ledeni vjetar, kiša i pojačani nadzor ispraznili okupljalište mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNK - mjesto na kojem su vikendi bili već neko vrijeme okupljalište mladih usprkos epidemiološkim mjerama, u noći na subotu je bilo prazno.

HNK i prostor oko zgrade su postali okupljalište mladih gdje su oni, bez pridržavanja epidemioloških mjera, iz vikenda u vikend družili. U noći na subotu taj je prostor bio prazan.

Ledeni vjetar i kiša, ali i pojačan nadzor vjerojatno su razlog što su mladi ostali u svojim domovima. Na fotografijama se vide tek policijske ophodnje.

Zagrebačka policija je u noći na subotu imala nešto mirniju noć kod HNK-a. "Nije bilo postupanja policije, niti je bilo potrebe za tim", potvrdili su nam iz PU zagrebačke.

Zagrebački stožer pojačao nadzor

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba je u utorak produljio epidemiološke mjere, uz jednu nadogradnju.

Radi se upravo o pojačanom nadzoru neformalnih okupljanja u Zagrebu. Epidemiološke mjere na snazi su najmanje do 31. ožujka.

Prošli vikend druženje na otvorenom

Prošli vikend veći broj ljudi družio se i zabavljao na zagrebačkom Jarunu i kod HNK-a. Zabava je pak na oba mjesta eskalirala, pa su izbile dvije tučnjave zbog kojih je na teren izašla policija.

Nakon tog vikenda, društvenim mrežama su se proširile fotografije gomile smeća koje je ostalo iza njih oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Na to je reagirala Čistoća s najavom postavljanja dodatnih kanti za smeće oko HNK-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podijeljena odgovornost Mladi i Čistoća našli rješenje - oko HNK dodatne kante za smeće. Mladić koji je sve pokrenuo kaže: "Zabavu je zasjenio otpad"

Tulumi kod HNK iz vikenda u vikend traju već duže vrijeme. I početkom veljače su policajci na toj lokaciji imali pune ruke posla.

Nakon što je policija rastjerala mlade ljude koji su se okupili oko Studentskog doma "Stjepan Radić", kod zagrebačkog HNK-a ponovo je došlo do velikog okupljanja mladih.

Pročitajte i ovo Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a NEDOSTAJE IM DRUŽENJE Epidemiologinja o sve češćim slučajevima masovnog okupljanja mladih: ''Očekuje se od političara - osobito od njih - da budu primjer građanima"

Policiji prijavljeno i okupljanje na zagrebačkom Jarunu, no i tamo je utvrđeno da se svi drže epidemioloških mjera. Veselje se čulo i kod Savskog mosta ispod kojega je prolazilo više ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene