Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki dolaze danas, neki sutra

Ministar zdravstva najavio dolazak i ostalih Hrvata s kruzera Diamond Princess: "Situacija na brodu gora je nego u Kini"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da se Hrvati s kruzera Diamond Princess nakon dvotjedne karantene zbog koronavirusa vraćaju danas i sutra. Dodao je da se još uvijek planira njihov prihvat jer je epidemiološka situacija na kruzeru gora nego u Kini.

"Moramo obratiti posebnu pažnju na prihvat naših državljana koji dolaze u Europu jer mi okolnosti epidemiološke situacije na kruzeru nisu u potpunosti jasne. Mislim da ćemo u ovakvim specifičnim okolnostima postupiti malo drugačije", kazao je ministar Vili Beroš uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz preventivnih razloga Bračni par s Korčule koji se vratio iz Kine neće biti testiran na koronavirus, Hrvat s kruzera u karanteni Slika nije dostupna Jedan Hrvat stigao u Zagreb Petero Hrvata još uvijek na kruzeru Diamond Princess, nemaju simptome. Zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze

Šestero Hrvata provelo je na brodu Diamond Princess dva tjedna u karanteni u japanskoj luci Yokohami zbog koronavirusa koji se proširio među putnicima.

"Njihov je put povratka različit, neki će doći danas, neki sutra", kazao je Beroš.

Na pitanje hoće li biti stavljeni u karantenu, Beroš je izjavio da se danas planira način njihova prihvata te je istaknuo da je epidemiološka situacija na tom kruzeru gora nego u Kini.

"Vjerujem da je samo riječ o specifičnim okolnostima boravka na brodu i iskreno se nadam da je samo to problem", dodao je.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u srijedu da je prvi hrvatski državljanin jučer napustio kruzer Diamond Princess te da se smatra zdravim i nema ograničenja u kretanju. Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade jučer su nastavili boravak u izolaciji, zajedno s ostalom posadom iako nemaju simptome bolesti.

Na brodu s 3700 putnika i članova posade utvrđeno je 540 slučajeva zaraze koronavirusom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene