Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sarajevsko groblje

Apokaliptični prizori: Snimke iz zraka pokazuju pravo stanje koronakatastrofe, u samo četiri dana umrlo 90 ljudi u glavnom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo je u srijedu u Sarajevu bilo zakazano čak 36 dženaza i sahrana, a zbog porasta broja zaraženih koronavirusom Klinički centar u Sarajevu mobilizirao je svoje zaposlenike.

Bosna i Hercegovina nalazi se među deset zemalja s najvećom smrtnosti od posljedica koronavirusa. U posljednjih mjesec dana povećan je broj smrtnih slučajeva, samo u četiri dana u glavnom gradu BiH umrlo je više od 90 ljudi.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Samo je u srijedu u Sarajevu bilo zakazano 36 dženaza i sahrana. Zbog velikog povećanja potrošnje kisika u Bosni i Hercegovini, izazvanog pandemijom, proizvodnja i nabava dosegnule su kritičnu točku.

U zemlji još nije počelo ni masovno cijepljenje stanovništva, a u bolnicama očekuju novi priljev pacijenata, što je primoralo Klinički centar u Sarajevu da proglasi izvanredno stanje za svoje zaposlenike.

Sve je više zaraženih

U protekla 24 sata Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestio je o 1156 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 3878 uzoraka. Preminule su 42 osobe.

Do sada je ukupno testirano 501.260 stanovnika te je potvrđeno 98.058 slučajeva zaraze. Izliječeno je 82.924 ljudi, od čega 631 od jučerašnjeg dana. Preminule su ukupno 3122 osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene