Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila odvjetnica

Škaro idući tjedan izlazi na slobodu? Žrtva bila na ispitivanju, dala je iskaz videolinkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikogoričkom tužiteljstvu ispitana je žrtva koja je bivšeg čelnika Autokluba Siget, Damira Škaru prijavila za silovanje. Idući tjedan trebali bi biti ispitani i ostali svjedoci pa time prestaje i razlog zbog kojeg je Damir Škaro u pritvoru.

"Moja klijentica danas je bila na ispitivanju. Iskaz velikogoričkom tužiteljstvu je dala videolinkom", potvrdila nam je Morana Rabar, odvjetnica žene koja je Damira Škaru, bivšeg šefa Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ovog zastupnika i olimpijca prijavila za silovanje.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) čeka se odluka Visoki kazneni sud o žalbama na presudu Damiru Škari zbog silovanja: "Moj klijent nije bio na ročištu"

Svoj iskaz je ponovila, odnosno potvrdila je sve ono što je rekla i policiji, doznajemo od odvjetnice. Iskaz videolinkom dala je jer je još traumatizirana cijelim događajem.

"Možda mrvicu manje nego prije, ali sve ovo još predstavlja veliki stres za nju", kaže Rabar.  

Nakon što je ispitana žrtva, idućeg tjedna trebali bi biti ispitatini i ostali svjedoci. To znači da bi krajem idućeg tjedna Damir Škaro mogao biti pušten iz pritvora. Pritvor mu je bio određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 

Mogućnost ponavljanja djela otpala je kad je dao otkaz u Autoklubu Siget, a kad se ispitaju svi svjedoci više neće biti mogućnosti utjecaja na svjedoke. 

Bivši čelnik Autokluba Siget Damir Škaro uhićen je početkom rujna nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku. Od podnošenja prijave 12. kolovoza taj bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu bio je u Bosni i Hercegovini.

Spolno zlostavljanje se dogodilo 10. kolovoza u prostorijama AK Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje, Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije ima državljanstvo.

Cijela priča počela se odmatati kad je žena odlučila sve šokantne detalje slučaja ispričati u emisiji Provjereno. Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare pokušao je spriječiti objavljivanje emisije, a početkom listopada čak je podnio i kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve i novinara te urednice emisije Provjereno zbog odavanja tajne iz istrage.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene