Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi pokušaj rušenja

Komadina otvoreno prozvao Bernardića: Uskoro moguća nova sjednica Predsjedništva SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je u utorak navečer na sjednici Predsjedništva predsjedniku stranke Davoru Bernardiću da bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o povjerenju zbog pada rejtinga, no Bernardić se na taj zahtjev oglušio.

Bernardićevi oponenti smatraju da je ignoriranjem Komadinina prijedloga pokazao što misli o svojim kolegama u Predsjedništvu, odnosno da ne drži do najvišeg tijela stranke.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Idućih dana pola članova Predsjedništva moglo bi zatražiti sazivanje nove sjednice na kojoj bi šef stranke Davor Bernardić napokon mogao biti smijenjen. Bernardiću je poručeno da je on osobno nesazivanjem Predsjedništva zadnjih tjedana SDP-u nanio više štete nego svi ostali koji su ga kritizirali u javnost.

Nakon sjednice u utorak Bernardić je opet preživio, ali je protiv sebe dobio snažne protivnike - i Zlatka Komadinu, i Rajka Ostojića, i Ivu Jelušića, a čak se i Davorko Vidović složio sa stavom da inicijativa "neretvanske grupe" sa zadnjeg Glavnog odbora nije nanijela štetu stranci.

Svi su se oni u dugotrajnoj raspravi pozivali na nezadovoljstvo na terenu, gdje lokalni načelnici prijete da će se kandidirati kao nezavisni kandidati, a ne više kao kandidati SDP-a ako Bernardić ostane na čelu stranke. I Romana Jerković je rekla da svi trebaju na izbore i da više nema drugih opcija, ali na sjednici se, unatoč svemu tome, nije glasalo o opozivu. Očekuje se da Bernardić sam odstupi, jer to sada od njega traže i oni koji su ga ''izmislili'', piše Novi list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene