Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko su drugačiji?

ŽIVI ZID U ODNOSU NA HDZ I SDP Od 30 postavljenih pitanja na samo 5 su odgovorili potpuno drugačije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi zid nastavlja kampanju s porukama da su potpuno drugačiji od drugih. No, odgovori na pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016. su im veoma slični HDZ-u i SDP-u. Otkrivamo kome su bliži i na koju političku stranu ih se može ideološki svrstati.

Živi zid, stranka koja se u kratkom parlamentarnom mandatu nije željela prikloniti ni lijevima ni desnima i dalje nastavlja kampanju s porukama da su potpuno drugačiji od drugih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati po izbornim jedinicama HDZ relativni pobjednik sa osvojenih 6 izbornih jedinica Slika nije dostupna Političko podmetanje? Juro Martinović o kupnji ovršenog stana

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

No odgovori na pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016.? pokazuju kako na konkretna pitanja daju vrlo slične odgovore kao i dvije najveće političke opcije. Analizom pitanja otkrivamo kome su bliži i na koju političku stranu ih se može ideološki svrstati.

Okupljaju mlade ljude, bore se za prava takozvanog malog čovjeka. Tako se predstavlja Živi zid.

Od trideset postavljenih pitanja na samo 5 su odgovorili potpuno drugačije od dviju velikih političkih stranaka HDZ-a i SDP-a.

Živi zid ukinuo bi dio općina – čvrst je stav pokazan ocjenom 10,(10/5/5) a s time se ne slažu dvije najveće stranke.

Za razliku od njih Živi zid bi podijelio Hrvatsku na 5 regija,(8/1/2) a isto tako smatraju da ne treba žuriti s ulaskom u Shengen. (10/1/1) Ugovor s Vatikanom bi mijenjali i stav su pokazali čvrstom devetkom. (9/1/5)

S HDZ-om Živi zid dijeli mišljenje oko pitanja koja ih svrstavaju ideološki.

Živi zid na tvrdnju: „Pobačaj je osobni izbor i pravo“ odgovorio je peticom, što je granično ali je još uvijek izjašnjavanje protiv. (5/2) Prava branitelja definirali bi ustavom baš kao i HDZ. (7/8) Graničnom ocjenom pet ostali su na strani protiv tvrdnje da prava istospolnih zajednica treba izjednačiti s pravima ostalih. (5/2)

Podržavaju i HDZ-ovo obećanje o 1000 eura za bebe. Sa SDP-om dijele stav da Hrvatska ne treba žuriti s uvođenjem eura.

Kao i SDP smatraju da ne treba čekati s postavljanjem ćirilićnih natpisa u Vukovaru. (5/10/2) Smatraju i kako bi trebalo smanjiti doprinose na plaće (7/4/10), a s lijevom opcijom slažu se i da ne treba uvoditi porez na imovinu. (10/5/9)

U čak 14 tvrdnji Živi zid poklapa se u potpunosti ili s minimalnom razlikom s dvjema najvećim političkim opcijama.

Živi zid najčvrščeg je stava da državnu imovinu ne treba u potpunosti privatizirati. (1/4/5) U javnim tvrtkama vide više stručne od političkih kadrova. (10/7/9)

Ina kao nacionalni interes, potreba za nastavkom arbitraže te nastavak pomoći korisnicima kredita u „švicarcu“ također su teme u kojima se Živi zid slaže s velikim strankama .
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene