Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao snijeg nakon 8 godina

RIJETKI PRIZORI IZ DUBROVNIKA Građani oduševljeni snijegom, neki čak i skijali po gradu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovčani, a ponajviše djeca, uživaju u snijegu koji je kod njih zaista rijetka pojava. Neki su iz podruma izvadili i skije i spuštali se gradskim ulicama.

U Dubrovniku su od srijede na snazi zimski uvjeti na cestama, a s obzirom na to da je u noći s utorka na srijedu pao snijeg, obje ralice nastoje učiniti ulice prohodnima, javili su iz dubrovačkog Stožera civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni

Snijeg, koji u Dubrovniku nije padao od 2009. godine, pao je na cijelom području Dubrovnika - na Stradunu, u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Dubrovniku, Mokošici, Primorju, Pelješcu i okolnim otocima. Iz Stožera civilne zaštite poručuju građanima da prilikom vožnje obavezno koriste zimsku opremu i pozivaju na povećan oprez prilikom kretanja. Do 10 sati je palo oko 10 centimetara snijega.

Promet u gradu je otežan jer mnogi nemaju zimske gume. Dogodila se i prometna nesreća na Ilijinoj Glavici te lančani sudar u Ulici sv. Mihajla.

Zimska služba čisti glavne gradske prometnice, no i dalje se ne može voziti bez zimske opreme. HAK upozorava vozače da koriste zimsku opremu i lance na gumama.

Kod mjesta Slano, autobus Croatiabusa koji je prometovao u smjeru Dubrovnika, oko 6 sati ujutro sletio je s ceste. U nesreći je ozlijeđen vozač. Prema informacijama PU Dubrovačko-neretvanske promet je zaustavljen u oba smjera, a svi putnici su izvučeni iz autobusa.

Zbog prometne nesreće, snijega i poledice, na Jadranskoj magistrali kod Slanog vozi se usporeno, jednim trakom, izvijestio je HAK.

U 7 sati ujutro u Dubrovniku je izmjereno -3,2 stupnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene